Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 16 januari 2015

Just be ...
Just be ...., het onderwerp van journal 52 van deze week. Nou ..., daar moest ik echt eens goed over nadenken. En ik ben eigenlijk nog niet uitgedacht, maar ik verwacht heel binnenkort alweer de volgende uitdaging, dus kan ik maar beter aan de slag gaan!

Tja, er zijn, gewoon zijn voor anderen en voor jezelf ... dat is iets prachtigs!
Maar lang niet altijd gemakkelijk. Soms heb je sterk het gevoel dat je jezelf niet kunt zijn en speel je een rol. Ik denk dat niemand daar van tijd tot tijd aan ontkomt.
Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik me daar niet zo lekker bij voel. Het moet vooral niet te lang duren.
Want ik heb m'n handjes al vol aan wie ik zelf ben.
Soms begrijp ik mezelf niet eens en dan denk ik een halve dag later 'waarom moest je daar nu zo boos om worden' of 'waarom lukte dat karweitje nou niet'....?

Just be ... , het zette me aan het denken. Hoe kan ik er voor anderen zijn en toch mezelf blijven?
Toch maar gewoon echt aan de slag gaan ...
Ik begon met een dubbele pagina blauw te maken met verf in m'n favoriete kleur. Het plaatje van de dame komt uit m'n verzamelmap en de letters had ik afgelopen woensdag in het winkelmandje gestopt.
Dan met gesso erover, ik heb juist een nieuwe pot (ook ander merk) en helaas dekt deze wat sterker dan het vorige potje... De witte vegen over het plaatje hadden wat transparanter moeten opdrogen ...
Maar met oliepastelkrijtjes kun je toveren; ik probeerde gewoon wat en de jas werd bruiner en de details kwamen door een paar lijntjes scherper uit.Op de rechterbladzijde probeerde ik uit te beelden hoe ik naar mezelf kijk, ook weer m.b.v. oliepastel.
Daarna nog wat vegen, ook bij de afbeelding links en zoals je ziet altijd het kladtekenblokje erbij..
En dan de afwerking ... Tekst toevoegen, accenten maken hier en daar ... Niet te lang over nadenken heb ik geleerd, maar gewoon doen. En dan vind ik het oké.

En weet je wat ik nu zo leuk vind? Om te zien wat anderen maken n.a.v. dit onderwerp ... (helemaal naar beneden scrollen in het bericht).
Iedereen doet het weer heel anders, en alles is leuk en je kunt er geen fouten in maken. Geweldig toch!


9 opmerkingen:

 1. Wat leuk, ik wist niet dat je dit met heel veel anderen deed. Lekker creatief hoor. vind de ander bijdragen ook erg leuk...

  lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er weer goed uit. Ik had er geen idee van dat er zoveel mensen waren die dit ook deden. Gezellig zo'n groep waar je tips en ideeën kan delen. Lijkt mij een super hobby.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker niet altijd makkelijk wat je naar boven haalt, het is een soort art therapie wat je doet! Hartstikke goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wist ook niet dat het in groepsverband gebeurde, je art journal ! Leuk !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zeg dat Journal52 die ga ik in de gaten houden want soms is het best lekker om een onderwerp aangereikt te krijgen voor een nieuw art journal. Ik vind die van jouw weer erg geslaagd en ik heb ook gesso in huis gehaald dus binnenkort er maar eens mee aan de slag.
  Fijn weekend,groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt er weer iets knaps van gemaakt hoor! Echt weer je stijl, en het verhaal errond is echt iets wat we allemaal wel eens voor hebben, echt wel! Zo herkenbaar, zo moeilijk soms ook om gewoon jezelf te blijven, hoewel ik dat meer en meer probeer en wil doen, het leven is zo al moeilijk genoeg zonder altijd een rol te moeten spelen.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...