Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 28 januari 2015

Colourful

Eigenlijk houd ik best wel van kleur. Ik kan zomaar een fel roze/fuchsia fleecedekentje kopen, of bolletjes katoen in allerlei kleuren. In mijn kledingkast hangen heel veel vestjes; blauw, paars, wit, hardblauw, fel roze, zacht roze, zwart, lichtgroen, donkerrood, felrood, zalm,...
Ik ben gek op viltstiften en kleurpotloden, fijnschrijvers en pennen in allerlei kleuren en heb er dan ook best veel staan, netjes gesorteerd in potjes en zo voor het grijpen ...

In ons interieur houd ik het wat rustiger, maar ik heb wel altijd gedroomd van een groot huis waarbij elke kamer een bepaalde kleurstelling zou hebben.
Van tijd tot tijd laat ik dan ook graag kleur knallen...Bovenstaande tekening was een probeersel. Ik durfde het niet aan op dit meteen in m'n dummy te doen. 
Ik had via internet een opdracht gezien in de stijl van Paul Klee, waarbij je eerst met zwart 4-6 lijnen op je papier zet om dit in vlakken te verdelen.
Vervolgens ga je deze vlakken inkleuren met oliepastelkrijt en laat je de kleuren verlopen.
Het was heerlijk om te doen, lekker staande bij het aanrecht en goed licht erop.
Onze zoon zag er golven in!
Maar ik had ook nog van die andere krijtjes, Conté plasticolor ... Dat leek me minder vet en geschikter voor in de dummy. Nu maakte ik vooral ronde lijnen met zwart en daarna kleurde ik ook hier de vlakken in met kleurverloop. Maar dit is toch wel totaal ander materiaal. Het is lastig om het goed dekkend te maken. Nu ik het op de foto zie, wil ik het eigenlijk meteen bijkleuren...
Ik weet nog niet of het in de dummy komt, misschien wel met het verhaal erbij. Want uiteindelijk vind ik het probeersel toch krachtiger qua kleur en opzet.Eind vorig jaar maakte ik ook een 'non objective' tekening. Ik vind het iedere keer weer leuk om met vormen en kleuren te spelen. Ik gebruikte toen aquarelkleurpotloden waarbij ik later met een vochtig penseeltje over het oppervlak ging; je krijgt dan een beetje aquareleffect..
Leuk leerproces, waar ik uiteindelijk niet helemaal happy over was, maar dat maakt niet uit.
Van een afstandje vind ik hem mooier.
Jaren geleden hield ik ook al van colourful work, en maakte ik deze tekening. Ik deed toen veel na, en ik weet nog dat ik deze ook heb nagetekend. Ik weet alleen niet meer van wie het echte schilderij is...
Misschien van Ton Schulten? Het lijkt er wel heel veel op..., ik vond die stijl toen helemaal geweldig.
In een ander schetsboekje vond ik nog iets:Deze is weer met kleurpotlood gedaan. Met verf komen de kleuren toch beter tot zijn recht in deze stijl.En deze kwam ik ook nog tegen in de tekenmap ... Ik moet er nog steeds om glimlachen als ik de parasol voor het rode dak zie; foutje in de werkvolgorde..., leuk hè..14 opmerkingen:

 1. Hi,hi grappig ik heb net mijn pastelkrijtjes van boven gehaald om eens te proberen. En ik vind je onderste tekening erg mooi ondanks de wit/roze parasol ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je liefde voor kleurpotloden, viltstifen, krijtjes ed deel ik met je... Alleen heb ik ze niet netjes geordend voor het grijpen staan! Dat is min of meer weggemoffeld toen de kids klein waren en dachten wel met mama's kleurtjes te mogen spelen... Oei... daar waren ze niet voor bedoeld en dus zijn ze verbannen van het zicht... Helaas is met het verbannen van de materialen de zin in kleuren ook weggeëbd... En ik was ook niet zoals jij aan het zelf ontwerpen, ,maar mooie echt mooie kleurplaten inkleuren.... heerlijk! En dan met mooie stift of fijnschrijvers tekst erbij schrijven....
  Ook een mooi blaadje met kleurige stift/fijnschrijvers beschreven en voorzien van illustratie met krijt of zo kan me helemaal in vervoering brengen....

  Groetjes,
  Marian

  Enne... ik deel de mening van je zoon: het zijn echt golven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf heb ik niet zoveel met dat kleuren, wel in mijn kleding, ik hou ook van vrolijke kleding, niet in huis en ook niet met dat nieuwe kleuren al heb ik wel een boek gekocht, het kan me niet echt bekoren. Maar jij maakt er telkens weer interessante verhaaltjes rond en vrolijk gekleurde tekeningen erbij.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te zien dat de tekeningen die je al eerder maakte wel dezelfde stijl hebben als die je nu gemaakt hebt. Ik heb verder helemaal niks met al die kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk kleurig berichtje op deze sombere dag. Leuk dat je met dit soort werk al jaren bezig bent, daaruit blijkt wel dat je het leuk vindt om te doen. De parasol en het rode dak, hihi, het was me niet opgevallen tót ik het las:-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie kleurtjes, vrolijk, hou daar wel van
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben geen fan kleurexplosies, krijg daar geen eenheidsgevoel bij, maar word er vaak opstandig van. Maar jouw 3e "probeersel" spreekt wel tot mijn verbeelding en doet me denken aan zee met strand, handdoeken en van die batjes met balletjes. Achter het strand ligt een bosachtig stuk, waar je in de schaduw van de bomen kunt relaxen. Jeetje, hoe kom ik erbij?
  Leuk dat je zoveel verschillende technieken en stijlen blijft uitproberen; je wordt er eerder jonger dan ouder op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk om al die kleuren vellen zo bij elkaar te zien, Vaak als je spontaan uit het niets begint zijn ze vaak het mooiste vind ik, Je denk dan minder na, Als je het nog eens wilt proberen komt al snel het denken erbij en wordt het toch vaak wat minder vind ik.
  En je onderste vind ik prachtig zelfs met de roze/witte parasol, vind het wel iets hebben als of het zo hoort.
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik houd van kleur. In mijn vrije tijd doe ik niet zoveel potlood en papier. In mijn werk heb ik dit veel gedaan, nu nog af en toe. Heerlijk. Maar ik moet het wel van natekenen of voorgetekend hebben, tenzij het abstract mag. Dan lijkt het wel op jouw golven of de een na onderste. Gisteren heb ik samen met een vrijwilliger de kast opgeruimd. Ik kwam de pastelpotloden weer tegen en dan vind ik het wel,jammer dat ik er op dit moment met mijn doelgroep zo weinig mee kan. Komt wel. Groet, Dientje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het zijn mooie felle kleuren. Het plaatje met de huisjes is volgens mij duidelijk een Ton Schulte.
  Gek he zijn galerie is hier niet zo ver vandaan in een heel leuk oud dorp Ootmarsum maar ik kom er bijna nooit.
  Toch eens op mijn lijstje zetten voor het komende zomerseizoen want het is ook een prachtige omgeving om te fietsen.
  Het is mooi om te zien wat jij allemaal met de kleuren en figuren maakt.
  Net als bij het quilten is het jaargetijde en de stemming waar je in verkeerd bepalend voor de kleuren waar je voor kiest.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De eerste pakt me meteen ,de andere zijn ook heel mooi ,ben altijd weer verrast wat jij toch allemaal kunt

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toffe tekeningen in vrolijke kleurtjes! :-)

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh wat grappig, ik ben ni zo kleurig :) vind gouw altijd zo druk worden :D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Net als jij ben ik gek op kleur ! Als je mijn wolvoorraad zou zien ..... Maar in mijn kleren weer minder, vind gauw iets niet kleuren bij mijn rode haar.
  Grappig ook om al die reacties te lezen over je tekeningen en schilderingen. Ieder heeft zo zijn voorkeur en dat is voor mij niet anders. Mij bevalt de laatste het meest; hou toch het meest van figuratief. Dit geeft me een beetje een "van Gogh"-gevoel. En dan die parasol-kleur ... tja, dat ding staat voor het dak, dus die moet je later schilderen :-)). Een laagje verf extra???
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...