Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 31 mei 2014

Achtergrondjes ...

Wat is het stil in blogland ... Of vinden jullie dat niet?
Zelf was ik ook niet zo actief met bloggen, maar ik was een beetje 'zoekende'.
Leuke dingen genoeg om te doen, maar ik wilde een draai geven aan m'n creatief dagboek.



Dus heb ik lekker met verf zitten kliederen en heb ik wat dingetjes uitgeprobeerd.
Ik heb afdrukjes gemaakt en ben aan de slag gegaan met sjabloontjes die ik nog had liggen.
De effecten zijn iedere keer weer verrassend en soms valt het ook gewoon erg tegen. Maar dat geeft niet. Het is gewoon wat experimenteren. De mooie stukjes kan ik altijd nog bewaren voor het kaarten maken.
En de pagina's waar ik tevreden over ben, kan ik verder gaan bewerken met tekst ...








En soms is het gewoon leuk om je rollertje met verf op verschillende manieren 'leeg' te rollen ...




woensdag 28 mei 2014

Creatief dagboek

Wie mij een beetje volgt op Pinterest kan precies zien waar ik mee bezig ben. Althans, waar mijn verzamelwoede op gericht is. En meestal loopt dat gelijk op met m'n creatieve uitspattingen....

inspiratie van internet (art journal/mixed media)

Begin 2014 begon ik met heel veel zin en een dosis goede moed aan een creatief dagboek, zoals je hier kunt lezen. Twee keer liet ik e.e.a. zien, en daarna begon het op een laag pitje te staan. Heel af en toe krabbelde ik wat, of knipte ik wat plaatjes, maar de fut was er uit. Nou ja, overal was bij mij de fut uit, dus zo gek was hett nu ook weer niet dat er geen vorderingen waren ...

omgeturnd naar de nieuwe afmeting 

Op de één of andere manier kon ik niet goed werken in de vorm van het dagboek. Ik kon er gewoon niet mee uit de voeten. Vorige week bedacht ik dat A4 formaat me veel meer aanstond...
Rigoureus heb ik toen alles veranderd. Ook de 'oude' pagina's heb ik omgeturnd naar de nieuwe bladvorm.


dit is zo'n plaatjes-pagina ...

Ik vind het moeilijk om een beetje los te komen van het "plaatjes plakken". Omdat ik heel veel plaatmateriaal op kleur heb verzameld, is dit toch vaak de basis voor een pagina. Het is een zoektocht om een andere weg in te slaan. Door veel te kijken naar werk van anderen (vandaar ook àl die pins) ontdek ik mogelijkheden en probeer ik dingen uit. En het leuke is dan wel dat je een beetje je eigen stijl erin gaat vinden.


gewoon proberen .... 

Het 'gekke' is dat er nog maar weinig bladzijden naar mijn gevoel echt AF zijn. Tja, wanneer is iets af? Als je er helemaal tevreden over bent?
Ik heb soms gewoon de neiging om er hier en daar nog wat tekst aan toe te voegen, of iets te tekenen, een randje te krabbelen ...

oei, wat een bleekscheetpagina...

In het echt is de bladzijde hierboven knalletje geel gemaakt met acrylverf. Ik heb lekker zitten experimenteren en daarom ben ik tevreden met dit resultaat. Het ging me hier echt om het proces.




repen gescheurd en lekker wat doodle randjes gemaakt ...

Elke maand kies ik een andere kleur. Januari was blauw, in februari koos ik voor wit- en beige tinten, maart was groen, de maand april was koraal aan de beurt en mei is geel geworden.
Omdat ik zo lekker bezig ben, heb ik ook al een aantal pagina's in roze voor de maand juni gemaakt!







De groene ondergrond van de shake is met acrylverf gemaakt; met een oud pasje kun je goed verf uitsmeren. De gele rondjes zijn gestempeld met een dopje. De shake zelf is een plaatje en de tekst is erbij geschreven met een fineliner...




Deze mooie tekst vond ik op internet. Het aquarel-letje had ik al eerder gemaakt.




Waarschijnlijk ga ik aan deze twee bladzijden nog wel wat aandacht geven, 'k ben d'r nog niet helemaal tevreden mee zoals ze nu zijn. Maar ze zitten lekker in de map, en iedere keer schiet er me weer een ideetje te binnen.


En hieronder een soort van collage. De bladzijde is eerst beplakt met allerlei restanten roze papier en daarover heen zijn de plaatjes geplakt, deels over elkaar heen. Daarna heb ik weer wat doodle randjes gemaakt. Dit is nu een pagina die ik af vind ...


Ik ga nog lekker even door! Ik hoef waarschijnlijk niet uit te leggen hoe m'n hobbykamer er op dit moment uit ziet ...
En weet je dat ik al bijna twee weken geen brei- of haaknaald heb aangeraakt?
Tja, zo kan het gaan!

maandag 26 mei 2014

Catwalk


Het was er nog steeds niet van gekomen...., maar de dames willen nu toch eindelijk wel een showen!
Liselotte mèt vest en zonder vest en de nieuwe jurk ...


Sterre met een kort truitje en bijpassende tuinbroek; een zomersetje 


Sterre en Anke (met nieuw vest) samen:



De jurk die eigenlijk voor Liselotte was gemaakt, maar die ze aan Anke gaf... Ze kreeg er ook een bijpassend tasje bij


Liselotte met een bermuda en hemdje voor de zomer


En ze kreeg ook nog een nieuwe bikini



Alles is nu netjes afgewerkt en dat geeft een heerlijk gevoel. De poppen zijn tevreden en ruilen naar harte-lust hun kleren onderling... Voorlopig krijgen ze niets nieuws meer hoor!
Poppenkleertjes maken vind ik ideaal voor als ik op vakantie ben, maar nu ik weer thuis ben vind ik andere dingen leuk...




vrijdag 23 mei 2014

Eindelijk weer bij ...




Ik heb de borduurtic ..., en dat komt goed uit! Vorige week had ik al zitten rekenen hoe lang het zou duren om weer helemaal op schema te kunnen zijn. Ik kwam ergens uit in juni. Maar ik heb de smaak nu zo goed te pakken. Brei- en haakwerk komt de mand niet meer uit, deze week was het alleen maar borduren. 
En dan het liefst buiten. Ik leg het doosje eronder en dan borduurt het zo lekker weg op schoot.



Op de één of andere manier vind ik de tweekleurige randjes het minst leuk. Misschien omdat ik ze al snel te druk ga vinden. 



Wat ook leuk is (vind ik dan), is om te ervaren hoe je het beste een randje kunt borduren. Soms is dat in horizontale kolommen, en bij een ander randje werkt verticaal weer het gemakkelijkst.
Het één na laatste randje is juist diagonaal met het patroontje mee geborduurd. Erg leuk om te ervaren!




En nu mag mijn rolletje even een dagje slapen in het doosje tussen de DMC, maar morgen - als de nieuwe randjes komen - maak ik haar weer wakker hoor!

woensdag 21 mei 2014

Framed flowers maart




Eindelijk is het blokje van maart helemaal af. Het borduren van de meeldraden hield me een beetje op.
Maar we beginnen even bij het begin, want van dit blok-in-wording heb ik foto's gemaakt!



De stofjes uitzoeken, vormen knippen en de afbeelding overnemen op de achtergrond..., daar begint het bij mij mee.



Het middenstuk van de bloem bestond, net als bij het eerste blok, uit appliqué reverse. Je knipt dan uit het buitenste stuk een gat waar je een ander lapje achter naait. Gelukkig ging het me nu al een stuk beter af dan de vorige keer!




Zoals je ziet, gebruik ik heel veel spelden die ik loodrecht op de zoompjes zet om een zo strak mogelijk geheel te krijgen.
Bij de verschillende bloemblaadjes moest ik goed opletten waar welk stukje hoorde en ik had ze dan ook allemaal genummerd.



De bloemblaadjes moesten eerst geappliceerd worden, zodat het hart erover heen gezet kon worden.
Ik knip aan de achterkant nooit stof weg, dus ik heb ook lekker wat reliëf gekregen...




De meeldraden zijn geborduurd met de omslingerde rijgsteek en de pollen met de platsteek. 
Tenslotte is ook dit blok weer omlijst, waarbij meteen ook de achterkant is afgewerkt.
Ik heb verder geen quiltwerk meer toegepast.

maandag 19 mei 2014

Blogperikelen ...

De laatste tijd waren er wat problemen op mijn blog wat betreft de tekst en de linkjes.
Het vreemde was dat het niet altijd het geval was, en dat de rare lettertekens soms tijdens het laden van de pagina weer veranderden in leesbare tekst.

Inmiddels heb ik al een heel aantal mailtjes binnen gekregen en soms konden mensen niet eens reageren.
Ja, dat is natuurlijk niet leuk meer.
Ik merkte dat het probleem niet speelde als je Explorer als browser gebruikt. Ook op de tablet dat draait op Android als besturingssysteem had ik geen last.
Dus zocht ik het in de combinatie Windows met Google Chrome. Ik heb een aantal keren opnieuw de taal ingesteld en de transliteratie uitgeschakeld, maar niets hielp.




Tenslotte heb ik mijn probleem voorgelegd op het Google Productforum en mijn vraag is daar serieus genomen. Als je ooit ergens problemen mee hebt op je blog, dan raad ik je aan ze hier aan te kaarten!

Vanmorgen kreeg ik de voorlopige tip (als je de gang van zaken wilt lezen, klik dan op de link hierboven) om een ander lettertype in te stellen op mijn blog. Ik heb toen Verdana gekozen, en geen onbekend ander lettertype dat Blogger heeft.
En nu lijkt het probleem dus verholpen!


zaterdag 17 mei 2014

Genieten ...



Vanmorgen vroeg zat ik al buiten te genieten van mijn plantjes op de trap. Gelukkig zijn ze de hele nacht blijven staan. Niet dat het zo waaide, maar de poezen vinden het trapje ook wel erg leuk om te klimmen.
En dat had dus zomaar fout kunnen gaan. Achteraf niet zo slim van me, maar ja ... ik kan toch niet elke avond alles weer van het trapje halen en 's morgens het er weer op zetten?



En hier staan de andere plantjes nog tijdelijk uitgestald. Ze moeten nog een plekje krijgen. De lupine moet zelfs nog in een grote pot, òf in de koude grond. Maar ik moet nog bedenken op welk zonnig plekje ze kan staan.
Zien jullie het trostomatenplantje? Niet zo duidelijk hè... , even een aparte foto er van maken...



Zo, dit is beter. Maar hij moet nog een beetje bijkomen. Hij staat in een oude pan uit het huis van m'n vader. In de kelder heb ik daar heel veel oude pannen gevonden. Ik boor er een gaatje in (als ze al geen gat hebben...) en gebruik ze in de tuin.




Gisteren is er ook nog een cavia in m'n krat gekropen... , die mag ook lekker in de tuin. Als het goed is heb ik op de garagezolder nog een koe en kippen. Die mogen er ook wel bijkomen staan. Krijg ik toch nog m'n boerderij!





Deze mooie blommen zijn nog overblijvers van vorig jaar! Ze zijn volgens mij absoluut niet winterhard en ook eenjarig, maar ze zijn weer gaan bloeien. In de voortuin heb ik dat met de Spaanse Margriet. Helaas hebben de slakken zich nu tegoed gedaan aan de blaadjes en zien ze er wat minder uit dan een maand geleden.


De campanula heeft de hele winter in de bloei gestaan en is nog wat voller geworden!

De hele dag ben ik buiten bezig geweest. Strijken, borduren, lekker luieren in de zon...
En wat experimenteren..., kijk ... het trapje tegen de muur is eigenlijk ook wel leuk!







En we hebben ook al heerlijk buiten kunnen eten! Zomerkoninkjes ....



Fijne zondag allemaal!



vrijdag 16 mei 2014

There are moments ...

Soms lijkt het alsof je je dag niet hebt ...
Althans, daar heb ik de laatste tijd last van. Ik blijf dan lang in pyjama lopen, snuffel een beetje hieraan en daaraan ..



Er komt eigenlijk niet veel uit mijn handen op zulke momenten en hoe langer het duurt, hoe rotter ik me ga voelen.
Klusjes genoeg om beet je pakken, maar de energie en de moed ontbreekt.
Ik trek me terug en als ik niet uit kijk, ga ik me nog zielig voelen ook.
Ieder ander lijkt te genieten, een doel te hebben...
Dat is natuurlijk helemaal niet waar, ik weet best dat ieder huisje zijn kruisje heeft. En ik ken genoeg mensen die in de problemen zitten.

Dus besloot ik mezelf vandaag aan te pakken op het moment dat alles anders voelde dan dat het eigenlijk is.
Ik zag dat het buiten mooi weer was en vroeg me af wat ik zou willen...
Dat was niet zo moeilijk; de zomersfeer oproepen.
Na de heerlijke vakantie ben ik toch een beetje in een gat gevallen. Het is weer voorbij en het weer speelde de afgelopen dagen ook niet mee. Meestal heb ik daar helemaal geen last van. Maar ik had de afgelopen week veel momenten waarop ik het gevoel had dat we in de herfst zaten en de zomer voorbij was.
Het deed gewoon een beetje zeer. Ook richting het werk vond ik het moeilijk; kan ik het nog wel en wat als ik straks weer moet gaan opbouwen? Pffffffttttttttt ...



Oké, de zomersfeer; hoe doe ik dat? In elk geval erop uit gaan en niet thuis blijven zitten. Dus waarom niet naar het tuincentrum? Deze bonnen heb ik toch nog ...
Sorry voor de reclame die ik nu maak, maar ik wilde de bonnen toch besteden ondanks dat ik eigenlijk niet blij ben met deze groengigant. Je moet behoorlijk stevig in je (tuin) schoenen staan wil je niet bezwijken voor al het leuks dat je daar tegen komt. In mijn ogen vaak ook overdadig en daarom kan ik er goed voorbij lopen.



Ik voelde me al een heel stuk beter toen ik de auto instapte. M'n shirtje leek wat minder strak te zitten (ja, paar kilootjes eraf...) en m'n benen zijn ook wat gebruind in de vakantie.
Op de rotonde, die ik driekwart moest nemen en waarbij ik dus altijd m'n richtingaanwijzer naar links zet, piepte er nog een 'dame' vlak voor m'n wielen waardoor ik moest remmen. Dat gebeurt me tegenwoordig wel vaker, en ja... ik baal daar van. Dus was daar een momentje ergernis; mens wacht even op je beurt!

Wat een rust en wat een bloemenzee toen ik eenmaal binnen was. Geuren en kleuren overweldigden me. Ik weet allang dat mijn tuin niet op Intratuin gaat lijken en dat hoeft ook niet.
In de creatieve hoekjes zie ik leuke dingen, b.v. grote glazen potten met klosjes touw. Erg leuk, maar bijna drie euro per stuk en één is er ook maar één ...
Houten spulletjes, geverfde spulletjes, ook van een paar bekende merken... Nee hoor, die laat ik lekker staan.



Maar er gaan wel plantjes in m'n kar ... alpine rotsplantjes, klokjesbloem. En oh, kijk nou...., en trostomatenplantje, dat is leuk! En lupine ... , doet me denken aan vroeger thuis. Daar kwamen wat bijen op af. Ja, die moet mee!
Dit is het moment dat ik weer tot mezelf kom.



Nog een zakje potgrond meenemen kan geen kwaad. Daar loopt alweer die dame met klakhakjes voor me. Alhoewel, ze staat stil. Haar mannetje moet met de kar in de buurt blijven en elke keer hebben ze weer wat te overleggen. Geen idee waarom je dan steeds de doorgang moet versperren. Zouden ze denken dat ze alleen op de wereld zijn? Afvraag-momentje ...

Als ik de gekochte spulletjes over breng in m'n auto, zie ik twee oude vrouwtjes aankomen. Het lijkt mij dat de één moeite gedaan heeft om er jong uit te zien. Ze draagt een rokje met een legging eronder. Maar de ochtendwind is fris, misschien dat ze daarom die sokken en sandalen aan gedaan heeft. Ze draagt een grote bril en loopt niet meer zo rechtop.
Even later komen er twee oudere mannen door de schuifdeur, de één met stok, dikke sokken aan.
Ik vraag me af waarom ze altijd te kleine sandalen dragen waar die tenen overheen hangen ...
Nou, ik hoop maar dat mijn kinderen me later waarschuwen als ik dit soort dingen ga doen!




Met een vette glimlach rijd ik naar huis en ga ik de auto uitladen. Inmiddels is de tuin zonovergoten en de wasmachine klaar.
Ik voel me bijna de gelukkigste mens op aarde als de poezen naar beneden rennen en met me meelopen naar buiten om aan de plantjes te snuffelen...



Trapje van m'n vader met klodders verf .... Het geeft een moment van weemoed; hij zit daar op z'n kamer in het verzorgingstehuis en ooit genoot hij ook zo als ik nu doe... Hij hield zo van z'n tuin en z'n plantjes, het verven ...
Huisje, boompje, beestje



Ik kom mijn dag wel goed door ...
Wat heb ik vanavond weer veel om voor te danken!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...