Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 14 november 2014

Doorgaan ?
Half september las ik bij De Borduurvrouw (Nienke) over een nieuwe SAL bij Vava van Taillons Aiguilles. Een gratis SAL van 9 weken waarbij er elke week een postzegeltje online kwam met een afbeelding die met naalden en naaien te maken heeft.Met veel plezier ging ik aan de slag op een restje lichtblauw linnen dat hier waarschijnlijk speciaal op lag te wachten ...
Vanmorgen borduurde ik het laatste klosje, rechtsbeneden. Weer iets af ...., of niet?
Ik twijfel nl. heel erg, omdat er boven de geborduurde postzegeltjes nog ruimte is voor een extra rij.Tja, de SAL is afgelopen, maar ik kan nog wel wat afbeeldingen bedenken die ook bij dit thema passen, b.v. een meetlint, een strijkijzertje, een kaartje met knoopjes ....
Ik zit enorm te twijfelen of ik het nu moet doen of niet!
Wat zouden jullie in mijn plaats doen?28 opmerkingen:

 1. Wat is ie mooi geworden! Jammer dat er weer een SAL af is, die spanning iedere week in afwachting van het volgende patroontje.
  Of je nu verder zult gaan of niet? Ik begrijp dat je daarover twijfelt want dat doe ik ook ;-)
  Zoals het borduurwerk nu is, is het mooi in verhouding, de verhoudingen van een enkele postzegel zijn ongeveer hetzelfde als de verhouding van je totale borduurwerk en dat is mooi.
  Maaaaar, waarom daar niet van afwijken en nog een paar extra postzegels borduren aan de bovenkant????
  Weet je, ik zou tóch voor het laatste kiezen. Daarmee maak je er weer een totaal eigen borduurwerk van en bovendien heb je mijn nieuwsgierigheid dan bevredigd, want ik ben heel benieuwd naar welke patroontjes je dan gaat toevoegen.
  Ik hoop dat je hier wat aan hebt, het blijft moeilijk om een keuze te maken hé ;-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De verhouding is precies goed. Ik zou het zo laten en er iets leuks van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke SAL was dat. Ik zou er ook nog drie bijmaken. Het lapje heeft niet voor niets deze afmeting. Mooie kleurtjes ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg mooi geworden! Ik denk dat ik nog rijtje bij zo borduren. Dan maak je een originele borduurlap van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben het met Martine eens. Ik zou er niets bij doen. Het wordt dan een lange lap, zou ik niet mooier vinden. Ik vind hem zo schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een hele tijd naar de foto zitten kijken. Waar komt de behoefte vandaan om er nog een paar zegeltjes bij te maken. Doordat het lapje wat nog ruimte heeft of mis ik nog motiefjes? Bij mij zou het zijn doordat het lapje nog ruimte heeft, wat kan ik anders doen met het strookje wat overblijft. Dan kijk ik naar de huidige omtrekken en denk: wordt het mooier met nog 3 motiefjes? Moeilijk, moeilijk, want het is nu leuk, maar wordt het er beter van?
  Succes met je keuze. Fijne dag. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja... ik ben een mens dat van symmetrie houdt en dus zou ik, als ik er al iets bij zou maken, zowel boven als aan de zijkant er dan een rij bijmaken... Dan heb je weer het evenwicht van het oorspronkelijke....
  Maar persoonlijk zou ik het zo laten. Ik vind het heel mooi geworden. En ach... er is altijd wel iets toe te voegen... Dat is het mooie van zo iets... Het stuurt je gedachten een bepaalde kant op en je denkt: dat zou er ook op kunnen, maar dat betekent nog niet dat het er ook bij 'moet'....
  Twijfel nog maar lekker even verder... We zien/lezen het wel!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Misschien een mooie tekst erboven? De symmetrie zou ik zo laten en geen postzegels meer toevoegen.

  Het lapje past erg mooi op een borduurdoos. Er zijn van die dozen waarbij je het middenstuk kunt bekleden.

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik zeg altijd doe wat je hart je ingeeft en ga er niet te lang over nadenken ,daar wordt het alleen maar moeilijker van maar zelf zou ik er ook iets van mezelf in verwerken want daar hou ik van succes !!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha ha ,ik denk dat je door gaat ,wat ik trouwens ook zou doen ik heb helemaal niets met symetrie of zo maar meer vind ik het leuk of maak ik het nog leuker, dus volg je hart want alles wat je maakt word mooi en met een eigen draai en dat is wat het zo leuk maakt ,gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heerlijk dat iedereen zo mee denkt. Er worden invalshoeken genoemd, waar ik nog helemaal niet aan gedacht had!
  Het lapje ligt de hele dag al naast me op de tafel, maar ik ben er nog niet uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi is je borduurtje geworden met die blauwtinten. Als je zin hebt om er nog een rijtje boven te borduren doe je dat toch gewoon? Het wordt dan heel persoonlijk. Groetjes en fijn weekend, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel mooi lapje geworden, moeilijk hoor je kan ook een tekst erboven borduren met de datum ofzo. Het is heel persoonlijk ikzelf zou er geen postzegels bijdoen want nu heb je er netjes 3x3.
  Hihi zoveel mensen zoveel meningen he, doe wat je hart je ingeeft en das volgens mi nog een rij erbij anders had je er niet aan gedacht en het restje voor een deegrolletje of zoiets gebruikt!
  Veel succes met beslissen, groetjes Janny.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gewoon doorgaan, het is dan ook weer iets eigens!
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat ik zou doen, vraag je. Dat ligt er aan wat je met het borduurtje wilt gaan doen. Als het op een naaidoos moet, en het formaat is goed, dan helemaal niets. Maar als je het nog niet weet, of het wordt een wandkleedje, of het maakt niet uit wat voor formaat. Dan zou ik denk ik er nog wel wat bij maken. Misschien zelf aan de bovenkant én aan de zijkant een rij. Als je de ruimte er voor hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Moeilijk, moeilijk. Als je nog zin hebt om ermee verder te gaan, betekent het dat het nog niet af is. Maar het ook wil ook wat. Kun je anders niet een paar losse borduurtjes maken en daar zo'n klein kussentje van maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heb je al bedacht wat je met de geborduurde lap gaat doen nadat hij af is? Als je hem in een lijstje wilt plaatsen, kijk dan eens welke lijst je daarvoor wilt gebruiken. Is het een vierkante lijst? Dan zijn de negen postzegels samen gereed door die lijst. Wil je een langwerpige lijst gebruiken? Dan kan er best nog een rijtjes postzegels bij. Natuurlijk kun je er ook andere dingen mee doen. Bedenk je dat eerst, dan weet je of je beter kunt stoppen of door kunt gaan.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Persoonlijk zou ik 'm houden zoals hij nu is, maar da's natuurlijk maar mijn mening...
  Ergens in de commentaren hierboven heb ik het nog gelezen : de verhoudingen tussen de afmetingen per individuele postzegel en de afmetingen van het geheel "kloppen" nu zo mooi...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ach wat lief volgens mij kloppen de verhoudingen helemaal. Maaaar je moet lekker doen wat je zelf leuk vind. De schaar zetten in dat laatste stukje is ook jammer. Keuzes maken is ook voor mij heel erg moeilijk. Ik zou zeggen leg hem even uit het zicht misschien kijk je er later weer met een nieuwe blik naar en is de keuze snel gemaakt.
  Fijn weekend.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hij is prachtig geworden. Hij is zo heel mooi in verhouding en zou daarom geen meer bij maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Super mooi, ik zouhet niet weten... twijfel twijfel.... ik ben benieuwd wat je gaat doen

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ik zou het van het formaat af laten hangen.
  ben je in voor vierkant dan zou ik het zo laten, maar heeft rechthoekig (nu) meer je voorkeur dan zou ik er een rij boven maken.
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Waarom zou je twijfelen Elizabeth? Het feit dat je er over begint geeft aan dat je eigenlijk wel weet wat je het liefst wilt: nog een rij erbij. En waarom zou je dat niet doen?
  Ik vind het overigens prachtig, maar dat terzijde ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heel simpel: DOEN!!! Zo maak je er je eigen lapje van. Ik ga ze ook nog maken binnenkort of misschien gebruiken om in een letterbak te zetten apart dan wel.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik zou het zo laten. Ik vind het vierkant wel zo leuk. Mooi in een lijst. Maar de keus is aan jou natuurlijk.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 26. hij is zo ook al mooi! Misschien eerst bedenken wat je ermee wil, dan weet je welke maat borduurwerk je nodig hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik vind je borduur werk ook prachtig, de kleuren passen zo mooi bij elkaar! Ik weet niet wat je met werkje hebt gedaan want ik reageer iets later....maar ik zou het ook zo laten. Less is more

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Echt erg mooi! Ben benieuwd wat je er van gaat maken én of je er nog een rijtje bij gaat doen!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...