Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 15 oktober 2014

Verjaardag




Afgelopen zondag was ik jarig en ik wil jullie graag laten zien hoe 'verschrikkelijk' verwend ik ben!
Van m'n lieve man kreeg ik het nieuwste boek van Arne en Carlos en hij zei 'geniet maar van die kereltjes ...', hahahaha ... ik vind ze geweldig!




Maar er zou nog een cadeau komen van hem, helaas was dat niet op tijd binnen ... Maandagavond kwam hij er mee thuis ... en hoe gaaf!



Een weerstation, en nog behoorlijk uitgebreid ook! Je moet nl. weten dat ik nogal geobsedeerd kan zijn door het weer, vooral in de zomer en aan weeronline en de barometer heb ik echt niet genoeg.
M'n eigen waarneming is natuurlijk belangrijk - het neusje en het oogje - maar met dit apparaat kan ik toch heel wat meer. 
Natuurlijk de weersverwachting met zon, (gedeeltelijk) bewolkt, regen, storm. Maar ook een barometische druk weergave en die van de wind, de gemiddelde en ook de mini- en maximale gemeten windsnelheden, een neerslagweergave, bliksemwaarschuwing indicatie en detectie met een geschat aantal blikseminslagen en afstand weergave (hoef ik niet meer te tellen...).
Verder een dagelijkse UV index, kamertemperatuur en buitenluchtvochtigheid weergave, ook weer met mini- en maximale gemeten waarden. Hij geeft het dauwpunt aan, heeft een hitte index, geeft een ijs- en vorstwaarschuwing. En tenslotte geeft hij ook nog tijd en datum weer en heeft hij een alarm met snooze functie!
Nou, daar zijn we voorlopig niet mee uitgespeeld ...

En toen was er ook nog een envelop van DH en weet je wat daar in zat?



Hij heeft het gekocht toen hij voor z'n werk in Duitsland zat, en het is zo grappig. Ik bloos gewoon van alles wat er in die pas staat!
Eerst wilde hij hem opsturen, maar hij had geen postzegel bij de hand ... Dat was anders wel leuk geweest.




Dit prachtige bord kwam uit de verpakking van de bovenste foto ... M'n schoondochter heeft nooit cadeaupapier in huis (zegt ze zelf), maar ik vind dit veel leuker... Hoe het haar steeds lukt om juist een passende tekst of artikel te vinden weet ik niet, maar het is altijd lekker raak!
Het bord gaat een plekje krijgen bij de eettafel en ik denk dat het niet lang leeg zal blijven ..., ik kreeg er al een foto bij van het lieve stel ..



Maar er waren nog meer cadeautjes van hen ...  Het zijn echt dingen waar ik van houd!



En hier kwam de jongste zoon mee aan ... Helemaal super dat ik die heb gekregen, want m'n nepperd voldeed toch niet voldoende ...
Een gelli plate is een plaat van siliconen en je kunt daar verf op aanbrengen, uitsmeren met de speciale roller en dan druk je er een papier op en krijg je een afdruk. Dat is de basis ..., en als je benieuwd bent wat er allemaal kan, dan moet je maar eens een filmpje bekijken. Er zijn legio mogelijkheden en voorlopig kom ik er ook niet mee uitgespeeld!




Ik heb al een stapeltje afdrukken gemaakt, maar ik zit duidelijk nog in de experimentele fase. Dit is tot nu toe m'n mooiste probeersel, vind ik zelf ..
Er zullen nog wel wat berichten volgen over de gelli plate, denk ik.



En verder kreeg ik nog een heel handig schaartje van een schoonzus, wat ik alleen ga gebruiken voor applicatiewerk. Het komt in m'n speciale bakje te liggen, en o wee wie daar aan komt ... (heb ik gezegd) ...





En vind je dit geen snoepie? Dat kreeg ik van m'n andere schoonzus. Het is een echt oud schaartje en de klos is hout. DH had gisteren een stukje touw nodig en dacht het wel even hier van af te knippen ..., je zou ze toch?


En last, but not least ... van weer een ander schoonzusje gestoofde peertjes. Njammie, ik heb er al van gesnoept ...!
Het gedecoreerde flesje kreeg ik vorig jaar van haar met 50 kluwentjes en nu ..., zo lief ... kwam ze met een volgende kluwentje voor het nieuwe levensjaar ...
Dus jullie hoeven niet meer te gissen naar m'n leeftijd. En eerlijk is eerlijk; ik vind het vreselijk oud klinken en kan het ook maar niet vatten dat ik echt zò oud ben. Ik voel me helemaal niet zo, soms denk ik dat ik nooit volwassen word ...

28 opmerkingen:

  1. Nog van harte met je verjaardag. Je bent lekker verwend. Kunt weer heerlijk aan de slag met je projecten. En wat je leeftijd betreft. Wat is een getal. Hoe je je voelt en wat je uitstraalt zegt meer volgens mij. Groet,
    Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hartelijk gefeliciteerd nog! O, jij bent echt in het zonnetje gezet :-) Je kunt weer vanalles uitproberen en ontdekken.
    Mijn stofscharen hebben allemaal een een stukje stof aan het handvat geknooot, die bodschao is tot nu toe duidelijk overgekomen. Geniet van al dat moois, dan is het snel weer half januari ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je bent maar net zo oud als je je voelt - dus jij bent nog een echt piepkuiken ;-) !!!
    En wat ben je verwend !!! Zo'n leuke spulletjes heb je gekregen.... Het oranje schaartje, hou dat maar goed apart, dat zijn dé beste schaartjes ! Ik heb er ook zo, en o wee diegene die zelfs nog maar er aan dénkt het te gebruiken...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha, gefeliciteerd hoor!! Enne, 51 is heeeeeeeeeeeeeelemaal niet oud ;) Wat een lieve cadeaus heb je gekregen, mooi om te zien dat de mensen om je heen precies weten waar ze je blij mee kunnen maken. Geniet er maar lekker van na :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh, hieperdepiephoera!! Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! (je bent nog jong hoor, in ieder geval jonger dan ik ;-). Ik wens je nog heel veel mooie, creatieve, gelukkige en gezonde jaren toe met hopelijk korte herfst- en winterperiodes ;-)
    Met zoveel lieve mensen om je heen gaat het vast lukken, wat ben je lekker verwend. Ik kreeg een glimlach op mijn gezicht toen ik het weerstation zag, dat was volgens mij echt een schot in de roos. Fijn dat je zo verwend bent!
    Dikke verjaardagskus

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Van harte proficiat, het leven begint aan 50, dus je bent pas 1 jaartje begonnen!! Wat heb je toffe cadeaus gekregen Elizabeth, echt wel de moeite, je man en je kinderen kennen je blijkbaar heel goed dat ze zo goed weten wat je zou willen, plezant is dat en dat geeft een goed gevoel denk ik. Dat zegt ook meteen iets over jou als je zo omringd wordt met liefde.
    Geniet van je verwencadeaus!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nog van harte gefeliciteerd Elizabeth.
    Je bent inderdaad heerlijk verwend!!!
    Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh lieve elizabeth van harte gefeliciteerd hoor en wat een mooie en lieve kadootjes ,je bent een bofkont en nog lekker jong,ik zit al op 10 meer dus zeg maar niets ha ha

    BeantwoordenVerwijderen
  9. gefeliciteerd en een heerlijk jaar voor je

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Van harte gefeliciteerd nog. Ik had je ook veel jonger geschat (en Marloes trouwens ook) Je gezin heeft je flink verwend. Leuk om te lezen dat je zo geïnteresseerd bent in het weer. Ik ben benieuwd naar je eerste A&C sloffen. Jullie hoeven geen koude voeten te hebben deze winter.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gefeliciteerd Elizabeth, je familie heeft je goed weten te verwennen met die leuke cadeaus. En in mijn ogen nog steeds jong hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Van harte ik wens je nog heel veel gezonde en gelukkige jaren toe. De mensen om je heen hebben je niet vergeten en als ik al die mooi kado's zie denk ik dat wij nu wat langer moeten wachten op den blogje.
    Groeten
    marga

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Beter laat dan nooit: alsnog van harte met je verjaardag! En wat een toffe cadeau's. Ik vind de mannetjes ook geweldig. Rond kerst vorig jaar plopte er opeens een bericht op Facebook van ze op (ik volg ze daar) en ik heb serieus een half uur keihard de slappe lach gehad. Maar mooie dingen maken ze wel :-) Enne.... wat voor weer wordt het morgen? oh wacht, dat weet je morgen dus pas....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas hangt de voeler nog niet aan een hoge paal, dus ik kan nog niets voorspellen.. In principe is het wel mogelijk hoor om het weer voor de komende dag in te schatten!

      Verwijderen
  14. Beetje laat maar alsnog van harte gefeliciteerd, je bent in ieder geval aardig verwend.

    Lieve groet Ria ;0))

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik had toch nooit achter jou DH zo'n romantische man gezocht. Zelf cadeaus kopen en dan ook nog iets met zo'n romantische tekst.
    Krijgen we nu in het vervolg iedere dag van jou een weersvoorspelling?
    Hoeven wij niet meer op buienradar enz te kijken.
    Je bent verder goed in het zonnetjes gezet en dat geeft dan niks om verjaardagen.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een digitaal verlanglijstje met links naar een webshop werkt wel bij mannen hoor, Corrie...

      Verwijderen
  16. Nog van harte gefeliciteerd en wat ben je lekker verwend, ik ben vooral heel nieuwsgierig naar wat voor moois je met de Gelli plate gaat maken. En wat een romantische man heb jij, had ik niet verwacht;-)) Hier hangt ook de doodstraf op het gebruiken van mijn scharen, want af en toe dan zou je ze wat........ die mannen van mij grrrrr!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Nog gefeliciteerd volg sinds een week je blog en vind het leuk om te lezen
    groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Nog van harte gefeliciteerd, Elizabeth. Wat ben je heerlijk verwend met al je mooie en leuke cadeaus. Mooie schaar en wees er maar zuinig op. Ook bij mij was het verboden om de schaar te gebruiken en ik herinner mij ineens weer de uitroep van onze zoon toen buurvrouw iets wilde afknippen ermee. Hij riep: Niet doen hoor, dan knuppelt ze je dood.
    Dat had ik nooit tegen hem gezegd, wel dat ik dan heel boos zou zijn :-).
    En wat leeftijd betreft, ik zeg maar niets, ik ben al 10 jaar verder, maar dat voelt helemaal niet zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Nog van harte gefeliciteerd, wat ben jij heerlijk verwent zeg :)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag Elizabeth, leuke cadeaus heb je gekregen, ik ben heel benieuwd naar jouw creaties met de gelli print!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Nog van harte gefeliciteerd en je bent goed in de cadeautjes gezet door je familie.

    Groetjes Coriene

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Alsnog heel erg gefeliciteerd!!! En wat ben je verwend, echt een prachtige kado's!! Daar ben je voorlopig wel zoet mee ;) Fijn weekend vast! liefs, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  23. als nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! je begint echt al een grote meid te worden hahaha (dat mag ik wel zeggen met mijn 57 jaar)
    wat een prachtige kadoos heb je gehad. ik wens je veel plezier toe als je het nog viert van het weekeinde
    groetjes miek

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Nog van harte gefeliciteerd! Wat ben je lekker verwend - genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. De familie kent je goed: ze hebben prachtige cadeaus voor je gekocht waar jij volgens mij wel raad mee weet! Geniet er maar lekker van.

    Fijne zondag nog en een lieve groet,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...