Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 21 oktober 2014

Gossip in the (fall) garden ...?Ja, de Gossip heeft nog lang kunnen genieten van het heerlijke weertje dat volgde op de zomer.
En nog heel vaak werd het bakje met lapjes en het naaimandje mee naar buiten genomen en op de tuintafel gezet. Zelfs afgelopen zondag en gisteren nog!Maar nu is het dan toch wel afgelopen met die tuintripjes van de Gossip. Gisteravond en vanmorgen lag ze toch echt op mijn keukentafel binnen in huis. Ook daar had ze het best naar de zin.
De vogeltjes zijn wel buiten gebleven hoor, ze hadden de keuze ... maar ze zitten liever onder de dakpannen en in de goot. Natuurlijk heb ik ze ernstig gewaarschuwd voor die twee kleine rovers hier.
Maar ze zijn al gewend aan hun dagelijkse tochtjes over het dak en door de goten.
Overigens liggen ze met dit herfstweer als luiwammesen op de bank of op bed (ja, dat mag bij ons...).


Wat betreft de Gossip:
Blok A was al klaar en daar liet ik al een keer wat van zien ...

Blok B is nu ook helemaal klaar, inclusief de tekst ....O ..., en nu zie ik dat daar ook nog een rand om moet, want anders komen de periwinkle stars niet zo mooi uit. Overigens dacht ik dat ik er daar al veel meer van af had, maar waar zouden ze gebleven zijn ..
Blok C is in de maak ..  de mand met bloemen is nu af.Nu is de rand aan de beurt; de stof is al geknipt ... en wat voor een stof!
Kijk, hier zie je ze nog als bundeltjesIk kreeg deze vreselijk lieve stofjes van Corrie, ze kwam ze zomaar tegen op de stoep voor haar huis en bracht ze bij mij ... Natuurlijk is dat echt te gek, maar ik ben er ook heel blij mee!
Ze passen gewoon perfect bij de stofjes en de kleurtjes van m´n Gossip. Je hebt een heel goed kleurgevoel Corrie!Over het applicatiewerk van het bloemenmandje ben ik super tevreden, maar ik laat het wel zo.
De bloemetjes zijn met een te lichte draad geappliceerd, waardoor je de steekjes best wel ziet. De roze cirkeltjes zijn een beetje hoekig, ik heb daar geen vlies gebruikt. Maar ook dat zit mij best. In de natuur is ook niet alles zo perfect regelmatig.
Het gaat om het proces en niet om het product, vind ik.
Om de rondjes niet helemaal als plakken te zien heb ik er een stersteekje op gemaakt, en nu is het toch meteen een beetje meer bloem!De Gossip quilt is nog lang niet af ... (gelukkig niet!) .., en eigenlijk vind ik het ´t leukst om er buiten aan te werken. Daarom ga ik de komende maanden wel de patchwork blokken maken, maar de applicatiedelen houd ik voor het voorjaar.
En dan kan Dear Jane in de herfst- en wintermaanden aandacht krijgen!


16 opmerkingen:

 1. Oh elizabeth wat word is mooi en wat ik zo leuk vind is dat ie zo vrolijk is en ik vind je applicatie werk ook prachtig hoor niks aan op te merken ik ben trouwens ook meer van het proces en de creative ontwikkeling ,fijne dag. Dit zijn onze zonnestraaltjes,,,,,,,,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuke quilt als ik zo met je mee lees,, prachtige blokken, snoepkleurtjes......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig hoor, ik ben ervan onder de indruk, super knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zwarte luiwammes was precies niet content dat er een fotootje van hem werd gemaakt :-) ! Lijkt wel alsof hij roept "hé - géén paparazzi!"...
  De gossip is mooi aan't worden ! Vanaf nu wel binnenwerk, denk ik, met dat onstuimig herfstweertje...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een vrolijke plaatjes op zo'n regenachtige dag. Het gaat heel mooi worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een mooie quilt wordt het! En ook mooie stofjes die je er voor gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke stoffen. Mooie kleuren. De mand is ook prachtig. Wat jammer dat we moeten wachten tot het voorjaar voordat we meer applicaties zien. Geniet lekker van al jouw werkjes. Het is er wel weer voor. Groet, Dini.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een vrolijke boel op deze sombere dag...
  En jij hebt het over VOORJAAR!!!!!
  Weet je wel dat we eerst de herfst en winter nog door moeten worstelen????
  Brrr.... herfst word ik altijd weemoedig van....
  Het afstervend blad bepaald me ook altijd bij de vergankelijkheid van het leven...
  Maar je gossip vrolijkt de boel lekker op!
  Ik vind dat je er echt mooie kleurtjes voor gekozen hebt!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb je al veel gemaakt! Het wordt echt prachtig. Lief dat je die stofjes kreeg van Corrie. Ze passen echt heel goed bij jouw eigen stofjes.
  Mooie foto's heb je gemaakt van de poezen. Wat kunnen die er toch ook heerlijk lui bij liggen :)
  Geniet van je vakantie en het handwerken!

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig mandje geworden en heerlijk dat je er je eigen draai aan geeft met mooie steekjes. Ik vind de teksten er ook erg leuk bij. Jou poezels boffen toch wel hoor, op bed liggen nou dat zouden die van ons ook best graag willen maar de slaapkamers zijn verboden terrein ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtige quilt wordt dat! Zo mooi, al die kleurtjes. en je poezen liggen er ook heerlijk lui bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O, die blokken worden toch zo gaaf! Ik ben benieuwd of je het wel zo lang kan laten liggen; dit moet toch snel weer gaan kriebelen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je Gossip is erg mooi van kleur, en die schattige poezen heerlijk toch dat relaxen...

  Groetjes Coriene

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...