Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 29 september 2014

Oranje hoofdgerecht



Er zijn inmiddels wel wat ideetjes rond oranje voor het creatief dagboek, maar sommige moeten nog wel een beetje groeien. Ik kom erachter dat er momenten zijn waarop ik opeens heel veel plannetjes krijg en dan kan ik daar beter maar meteen een krabbeltje van maken, want op andere momenten komt er niets naar boven. 
Dan is het heerlijk om zo'n krabbeltje te pakken, er wat materialen bij te zoeken en alvast een beetje vorm te geven. Een paar dagen later breekt soms opeens het licht door en kan ik zonder moeite er heerlijk aan werken.



Jullie dachten misschien dat het oranje voorproefje nep was, maar het is een echte pagina hoor!
Ik kwam een foto tegen van een vrouw in de Libelle die van alles was vergeten te vragen bij de dokter. En omdat ik eigenlijk al van plan was om deze maand ook wat 'stoffig' materiaal erbij te gebruiken ....



Ik zeg maar niks ...




In heel veel talen is 'oranje' gewoon 'orange'..., ik moest echt zoeken naar andere woorden!
De linkerpagina is gestempeld.






Om een beetje in de sfeer te komen vind ik een papiertjes collage altijd heerlijk om te maken. Gewoon een beetje van klets-klats, niet teveel nadenken en gewoon wat uit de restjesbak op plakken. 
Daarna pak ik een stift en breng ik wat accenten aan. 




Hierboven heb ik een gelli plate achtergrond gebruikt die al eerder was gemaakt en daar is met een zwarte fineliner op getekend. Eigenlijk had ik oost-indische inkt willen gebruiken, dat is toch wat ambachtelijker. Maar het potje wat hier nog stond, was helemaal uitgedroogd ...

Oranje doet mij op de één of andere manier toch wel steeds aan bloemen denken. 
Ik weet dat m'n vader vroeger altijd afrikaantjes in de tuin wilde. Ik vond die dingen toch stinken en nog lelijk ook...
Maar er waren ook oranje asters en dahlia's ... 


Kleurbetekenissen 




Eén van de dingen die ik bij het inspiratie opdoen nogal eens tegen kom, is een vorm van mixed media op een pagina tekst van een oud boek. Om de één of andere reden vind ik dit qua uitstraling mooier als het Engelstalig is ...
Een bladzijde uit het schitterende boek Jane Eyre van Charlotte Brontë ..., ik weet nog dat het ik het las voor m'n literatuurlijst en ik weet ook nog welke muziek ik daar bij draaide ... nostalgie ...
Gewoon een beetje af gekeken hoe je zoiets doet, moet daar nog wel m'n eigen vorm in vinden, maar het is echt leuk om te doen!



Zo'n pagina hoef je toch niets meer aan toe te voegen hè...



En natuurlijk kon een collage van allerlei oranje plaatjes niet ontbreken. Ook hier zijn af en toe kleine lapjes stof gebruikt.

Maar ...., eigenlijk vind ik dat ik ook een voetbalpagina moet maken, maar ik heb er op dit moment de plaatjes niet voor. Natuurlijk kan ik wat printen van internet, maar dat vind ik niet zo leuk.
En hetzelfde geldt ook voor Oranje van het koningshuis.
Deze pagina's komen er nog wel een keer, maar alleen als er genoeg materiaal verzameld is.



Waar denk je aan bij oranje? .... ik ben uitgedacht ...


Ook hier gebruikte ik al een eerder gemaakte achtergrond, best handig als je er daar een aantal van hebt liggen.
Oranje is nog niet klaar, er staan nog wat krabbels op papiertjes en er liggen nog wat dingen half af te wezen ....



11 opmerkingen:

  1. Wat ben je toch creatief en leuk om te lezen en te kijken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je nu nog niet van Oranje houdt? Haha. Een voetbalpagina? Wat lees ik nu! Ook gevallen voor de bal? 😌 Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er al weer heel compleet uit, maar ik begrijp dat je nog meer bladen gaat maken? Het blad met de tekst van Jane Eyre spreekt mij het meeste aan, ik heb ook dit idee al vaker zien langs komen en het effect is zó mooi. Jouw versie is ook geweldig, het is echt schoonheid door eenvoud!
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou, je oranje radartjes hebben hun best gedaan. Er is weer heel wat oranje verf uit de bus gekomen. Wat een fantasie.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. oranje gekte dat is het eerste waar ik aan dacht en toen aan die mooie oranje pompoenen.......oranje een kleur die ik weinig pak maar wel mooi is. Inspirerend je pagina

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je hebt je best wel gedaan zeg en dit is nog niet alles? Mijn voorkeur gaat naar de Jane Eyre pagina en de bloem die je met de fineliner hebt gedaan. Toevallig pas nog gekeken hoe het werkt met het schilderen in boeken maar ik had de materialen niet dus kon het niet uitproberen. Leuk om te zien allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oranje is voor mij de kleur die de herfst het beste weerspiegelt...
    En vreemd, ik heb heb net dezelfde voorkeuren als Marion in de reactie hier net boven : de Jane Eyre pagina en de bloem met fineliner. Die vind ik allebei zo leuk dat ik ze zou inkaderen en tegen de muur hangen :-) !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je tekening met fineliner vind ik mooi Elizabeth!
    Je bent er al lekker mee aan het rommelen geweest!
    En oranje? Tja... dan denk ik niet zo zeer aan bloemen, hoewel de afrikaantjes bij mij wel boven komen drijven... Inderdaad, stinkbloemen! Mijn opa had ze ook altijd, maar wel effectief tegen mieren! En dat is geen fabeltje hoor! Daarom heb ik er ook elk jaar een paar staan!
    Oranje... dan denk ik aan herfst... Ik loop door een bos met allemaal verkleurde bladeren.... Kijk naar boven, naar een heerlijk herfstzonnetje dat door de bladeren wil komen en zie allerlei kleuren oranje.... Ik schop eens heerlijk door een bult bladeren heen die ook de schakeringen van oranje en bruin hebben... en ... geniet!!
    Maar bij oranje denk ik dus ABSOLUUT NIET aan voetbal! Eerlijk gezegd komt dat niet eens in me op! Nu jij het aanstipt denk ik: oh ja... oranjegekte...
    Maar het Oranjehuis daarentegen vind ik weer wel heel toepasselijk....
    Nou... ik ben benieuwd naar je vervolg!
    En wat gaat de maand oktober voor kleur worden???
    Gek he, als ik dat weet, dan denk ik aan je als ik die kleur zie..... Gek mens ben ik hoor...

    Groetjes,
    Martian

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oranje is niet echt een favo kleur van mij, maar heel donker oranje vind ik daarentegen wel weer mooi. Dat van die afrikaantjes vind ik nou ook, geef mij maar goudsbloemen, zijn veel mooier en stinken niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. I don't like oranje, geen idee waarom ik het niks vind. Misschien uit de herinnering dat ik vroeger een vel oranje broek droeg wat er echt niet uit zag. Of omdat het word gezien als de kleur van nederland... Geen idee :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Knap wat je met deze kleur allemaal hebt uitgedacht en gemaakt. Het is toch een beetje een aparte kleur, hoewel ik hem wel hier en daar als een klein accentje in mijn woonkamer heb...
    Ik ben benieuwd of er nog meer bladzijden komen.

    lieve groet,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...