Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 3 september 2014

Ergernis-jes op de snelweg ...

Iedere week, steeds op woensdagmorgen en meestal rond dezelfde tijd, ga ik naar mijn vader in het verzorgingstehuis. Ik moet daarvoor een stukje snelweg rijden van zo'n 15 km.
En bijna elke rit vallen me een aantal dingen op ....

Zo wordt een lange oprit door veel mensen niet optimaal benut. Zodra er ingevoegd mag worden, lijken mensen dat ook meteen te willen doen. In plaats van eerst zelf goed snelheid te maken en pas op het einde in te voegen, zie ik dat auto's er gewoon tussen kruipen en dat er ook auto's voor hen uitwijken naar links.
Dan is er een categorie weggebruikers die steeds maar links blijft rijden, ook al is er genoeg ruimte om weer naar rechts te gaan. Ja, ergens een heel stuk voor hen is wel weer een vrachtauto die ze waarschijnlijk willen gaan inhalen ..., misschien dat dit de reden is..
Ik ben de laatste weken een heel aantal keren steeds bewust en ook wat overdreven naar rechts gegaan na het inhalen en zodra er ruimte was. En wat is het leuke?
Een aantal mensen pikt dit toch op en beseft opeens dat het ook zò kan. Bijna iedere week komt dit voor.
Verder hebben we de groep stoïcijnse weggebruikers, die gecombineerd met het type linksrijder verschrikkelijk irritant is. Ze blijven gewoon op de middelste rijstrook rijden met een gangetje van 90-100, terwijl ze gewoon naar rechts kunnen en terwijl ze niemand inhalen.
En wat je ook doet, ze lijken het niet te merken. Ga ik ze rechts voorbij (wat natuurlijk helemaal niet mag), dan kijken ze niet op. Blijf ik er eventjes achter hangen, dan helpt dat niets. Haal ik ze links in en ga ik daarna meteen tweemaal naar rechts met knipperlicht gebruik, geen reactie ...

Hebben jullie ook van die ergernissen in het verkeer?

* Bron foto's: internet

21 opmerkingen:

 1. Ach jee Elizabeth, da's gevaarlijk, vragen naar ergernissen in het verkeer... Voor je het weet gaan hier honderden reacties staan ;-)))
  Ik erger me aan hetzelfde als jij - de halsstarrige linksrijders, die meestal dan nog niet eens de toegelaten snelheid rijden... En je kan er prat op gaan, dat je die mensen áltijd voor je hebt, als je zelf ergens dringend moet zijn !
  Of wat de denken van de immer-en-overal 50 rijder... Of je nu 30 mag, 70 of 90, hij/zij rijdt 50. Meestal tegen te komen op een zondag. "Laten we even gaan sightseeing doen met de auto"-mensen. *zucht*
  En over parkeren zullen we al helemaal maar zwijgen ;-)...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jazeker, ook ik heb van die ergernissen, identiek dezelfde als jij, alleen moet ik elke dag de snelweg nemen als ik ga werken, ik woon op 35 km van mijn werk en doe een stuk daarvan snelweg. Ook ik merk dezelfde dingen op. Het lijkt wel of mensen vaak gewoon op automatische piloot rijden zonder aandacht voor het verkeer. Het zal helaas niet veranderen vrees ik...
  We zullen mekaar steunen en er eens over schrijven :-)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Genoeg, maar misschien erger ik ook wel iemand. Ik probeer me niet te druk te maken, foute energie, haha. Veel succes tijdens de ritjes. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik hou niet van autorijden en ben zelf heel voorzichtig (misschien tè) Ik erger me vaak ...maar ik denk dat zelf ook wel eens ergernis opwek...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik rijd meestal alleen maar mee. Maar hier ook dezelfde problemen, de links rijders en middelste baan rijders. En reden ze dan nog maar door.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja hoor, maar van een heel andere soort dan jij. Ik heb namelijk geen auto en verplaats me met de fiets. Absoluut op nummer 1 staan de chauffeurs van auto's die vinden dat fietspaden handige parkeerplaatsen zijn. Echt elke dag kom ik ze tegen en meestal is er dan even verder wel degelijk gewoon plaats om normaal te parkeren; Als ik de chauffeur zie, zeg ik er altijd iets van en dan word ik uitgescholden ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een automobilist met rijden zoals zij een auto willen zien rijden als ze fietsen, helaas de meeste automobilisten doen bijna niks meer met de fiets :)

   Verwijderen
 7. Zo herkenbaar. Ik zit vrij veel op de weg omdat ik voor mijn werk vaak naar onze vestigingen door heel het land moet. Wat mij gruwelijk irriteert is dat mensen meer met hun mobiel bezig zijn dan met het verkeer. Ze slingeren als een gek en soms gaat het maar net goed. Ik vind het dan ook niet raar dat er zoveel ongelukken gebeuren met dodelijke afloop.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij mij in de omgeving rijden alle chauffeurs keurig (hihi). De vele ongelukken (laatst zelfs 4 binnen één uur, echt waar) zijn voor hen onverklaarbaar. Waarschijnlijk zou jij in mijn omgeving geen ergernisjes tegenkomen, maar één grote ergernis. En grappig, de mensen die jij beschrijft ergeren zich ook aan de andere weggebruikers. Vinden anderen bijvoorbeeld te langzaam. Deze ergernissen zijn het resultaat van te volle wegen, een ik-maatschappij en bijna allemaal te veel haast. Oplossing? Misschien helpt het al veel bloggers net als jij erover schrijven en ons erop wijzen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, het valt mij ook wel eens op, hoewel ik moet zeggen dat het in de Randstad (westen dus) erger is dan hier in het Oosten...
  Als ik bij mijn moeder ben en het stoplicht sprint op groen en je trekt niet DIRECT op, dan heb je al een getoeter achter je... Dat is hier nog wel iets anders... Dat was zo'n 20 jaar terug nog niet zo volgens mij, of ik ben het vergeten....
  En dat links blijven rijden wat niet nodig is...... ik vind het VRESELIJK!!!
  Zaterdag hopen we ook weer die kant op te gaan en dan kunnen we ons weer afvragen of mensen nog de verkeersregels kennen: je plaats op de weg is RECHTS!!
  Ik weet nog dat mijn rij-instructeur dat altijd zei....
  Ik heb dan ook altijd de neiging bij linksrijders om rechts in te halen, maar ben altijd bang dat ze dan nèt naar rechts gaan.... en dat vind ik dan weer zo eng dat ik dat maar niet doe.
  Wel ga ik dan altijd een beetje bumperklleven... maar dat ook weeer niet te lang, want ik heb het eens gehad dat degene die voor me reed toen keihard op de rem trapte.... 6 kilometer verderop had ik nog last van hartkloppingen....
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zal niet beweren dat ik zo'n beste chauffeur ben maar mensen die alleen maar op de middelste baan blijven hangen, die vind ik echt zwaar irritant. Ik rijd graag auto maar kan mij soms ook mateloos ergeren aan anderen maar ja zij misschien ook wel aan mij ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Na het lezen van je berichtje, realiseerde ik me ineens dat ik me tegenwoordig (bijna) nooit meer erger in het verkeer! Toen ik me afvroeg hoe dat nou toch kon, bedacht ik me, dat dat eigenlijk zo gekomen is sinds ik niet meer werk. Ik heb geen haast en ik laat me niet meer opjagen en maak me over veel minder dingen druk (negatieve energie). Als ik merk dat iemand haast heeft in het verkeer (of in de rij bij de supermarkt bijvoorbeeld), dan laat ik ze gewoon voorgaan, ik heb immers alle tijd! En dat is zó'n lekker gevoel. Niks meer moeten en gewoon lekker rustig aan doen.
  Maar eerlijk is eerlijk, helemaal een heilig boontje ;-) ben ik natuurlijk ook niet, dus ik ga nog wel eens in de fout, hihi.
  Groetjes weer en sterkte onderweg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zit zeer regelmatig achter het stuur, heb ook echt lol in het autorijden. Ergeren doe ik me niet, dat is toch zinloos, het weggedrag van die automobilisten verandert toch niet. Dus ik zet lekker mijn radio hard en haal in waar het kan, blijf erachter tuffen waar het niet kan, heel relaxt. 'Vroeger' was ik niet zo, hoor, maar ik heb gemerkt dat ik veel meer lol heb in het rijden wanneer ik er relaxt mee omga. Nu moet ik nog proberen om net zo relaxt om te gaan met andere dingen in het leven (en daar lukt het niet altijd even best hoor, hihi)
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja, dezelfde ergernissen maar ik erger me ook aan mensen die op de linkerbaan rijden en dan vlak voor de afrit opeens bedenken dat ze die moeten hebben en dan naar rechts schieten en mij snijden. (Opvallen vaak donkere stationwagens.)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Misschien ben ik wat tegendraads, maar ik krijg bij het lezen van dit ´ergenis´blogje een beetje een gevoel van de splinter en de balk.
  Hoe vaak hebben we zelf niet een moment dat we even niet opletten, dat het net goed ging, of dat onze gedachten ergens anders waren? Natuurlijk zou het fijn zijn als we allemaal precies volgens de regels rijden en doen, maar we zijn allemaal mensen met emoties, gedachten en gedragen. Misschien heeft die ene mevrouw die te lang links blijft hangen wel net te horen gekregen dat haar kindje ernstig ziek is. Of heeft die man die zo blijft bumperkleven grote problemen op het werk. We zijn en blijven mensen!
  En laten we voor dat we de weg op gaan, eerst ons maar toevertrouwen aan onze God, Die ons zo vaak behoedt voor ongelukken, en ons zegent met zulke luxe dingen als auto´s en snelwegen.
  Alsjeblieft, hou op met ergeren, en met begrip elkaar tegemoet treden! Als iedereen zich wat minder zou ergeren, zouden we allemaal beter rijden, en de wereld er een stuk beter uitzien!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En ja, ik kan mezelf gerust een ervaren chauffeur noemen. In mijn verkeringstijd reed ik rustig 600 km per week, veelal snelweg.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dat je wijze woorden schreef Nienke!
   Er is er Een die onze handen ogen en voeten moet besturen!!
   En ook ik reed in onze verkeringstijd minstens 600 km per week.... ook meest snelweg....

   Verwijderen
  2. Dank je wel Marian! Niet dat ik zo wijs ben hoor, maar ik moest gewoon even reageren hierop...

   Verwijderen
 16. ik vind het grappig dat als we op vakantie zijn (in nederland) dat we ons ergeren aan die mensen die zo maar de weg oversteken, geen richting aan geven of erg traag rijden. en dan kijken we in zo`n auto en daar zit een oud persoon in, of twee. en dan lachen we naar elkaar want deze mensen zijn zich geen kwaad bewust, hebben hun hele leven rustig aan gedaan en altijd gewoon over gestoken. komen we weer thuis dan zeggen we tegen elkaar; wat een idioten hier, hebben ze last van stress of zo? en dan merken we dat toen we op vakantie gingen precies (nouja) zo waren, en dan lachen we weer, als een boer met kiespijn want dat andere was toch wel prettig.
  groetjs miek

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind persoonlijk mensen die enkel voor zicht zelf rijden en met niemand rekening houden vervelend. Waar je 60 mag en ik soms 70 rij en dan nog een bumperklever aantref.

  Ik ben in links rijder, of een middenbaan rijden. (wel de snelheid dan hoor die je mag) Ik snap juist niet van die automobilisten die continu van baan moeten wisselen... Men noemt dat auto rijden. Echter als je 120 mag en ik rij 120 dan rij ik links omdat vele geen 120 rijden. Tot ik in mijn achterspiegel iemand vrij vlot zie naderen dan ga ik netjes aan de kant. Bij drie baans rij ik standaard in het midden ook de snelheid die je mag :)

  Ik heb een smart en het vervelende vind ik dat iedereen denkt dat ik 1 heel snel kan optrekken terwijl mijn auto een slak is (maar daardoor heerlijk 1 op 20 rijd) is en daardoor iedereen bumper kleeft bij het optrekken. En iedereen denkt ah ik hoef geen voorrang te geven :(

  De snelheden zijn er niet voor niets, we rijden samen dat moeten we niet vergeten. En owja mensen die al heel lang hun rijbewijs hebben moeten de regeltjes weer eens doornemen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Owja, ik ga elke dag ruim naar me werk waardoor ik geen haast heb :) Werkt heel goed om alle ergernissen heerlijk links te laten liggen!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...