Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 5 augustus 2014

Ook dit is vakantie ...

Wat hebben we toch een heerlijke zomer! Bijna elke morgen geniet ik van een ontbijtje aan de buitentafel en kan ik daar nog heerlijk een tijdje zitten mijmeren en borduren. Of ik pak m'n lapjes van de Gossip...

Vanaf maandag heeft DH ook vrij en genieten we samen van de rust en de vrijheid. Om ons heen zijn veel mensen op vakantie. Het is nu erg stil, maar we vinden het geen van beiden erg.
We hebben geen plannen om op vakantie te gaan (we zijn immers in mei al geweest...) en we kijken per dag wel wat we gaan doen.
Gisteren hebben we de administratie geordend. Er lag veel op stapeltjes te wachten en het was een hele uitzoekerij om alles goed te rangschikken per onderwerp en op data te leggen. Daarna hebben we het in diverse ordners gedaan en de oude papieren van voor 2010 grotendeel weg gedaan. Een mens kan ook niet alles bewaren hè... (hoor wie het zegt, ahum).
Vanmorgen ging DH de auto schoonmaken en de heg snoeien en ik ging lavendel oogsten.
Maar ik ben bang dat ik daar veel te laat mee was....
Toen ik op internet ging snuffelen, las ik dat je het beste kunt oogsten als de eerste twee bloemetjes zich hebben geopend. Nou, die tijd hebben we al lang gehad. Sommige stengels zijn al verdroogd!
Maar ik ben toch maar gewoon aan de slag gegaan. Er komt nog steeds een lekkere geur van af.
En het doel was geen mooie bosjes, maar vooral vulling voor lavendelzakjes...
Maar eerst laat ik de lavendel maar ouderwets in bosjes drogen. 
Volgend jaar ga ik maar wat eerder oogsten, alhoewel het dan wel weer jammer is dat je er minder lang van in de tuin kunt genieten.

Tussen de middag aten we een heerlijke tosti en daarna reden we naar het strand van Ouddorp. Dat is voor ons toch wel het dichtst bij en het is ook een relatief rustig strand.

Ik las m'n boek uit op het strand en lag een poosje op m'n buik in de hoop dat nu toch eens eindelijk de achterkant van m'n benen ook een beetje bruin zou worden...
En toen was opeens de batterij van het fototoestel leeg, dus verder hebben we geen foto's....

Toen we het welletjes vonden geweest op het strand, reden we naar Haamstede. Wat een leuk plaatsje is dat! We hebben op een terrasje zitten eten en we zeiden tegen elkaar: "dit is vakantie hè...."
En morgen? Dan zien we wel weer... (al hoop ik stiekem dat die voorspelde regen niet komt!)


17 opmerkingen:

 1. Hier nog iemand die hoopt dat het voorspelde wisselvallige weer vanaf morgen een beetje zal meevallen... Want we zijn al verwend tot nu met deze zomer, maar een mens is verwend zijn ook snel gewoon hé ;-)
  Wat je lavendel betreft, ik zit hier met hetzelfde probleem ! Elk jaar snij ik in september, om te drogen voor geurzakjes. Dit jaar is-ie al te ver om nog gebruikt te kunnen worden... En het is nog maar begin augustus... Het vreemde was dat de lavendel letterlijk op één weekend is "omgeslagen". Nooit gezien...
  Laten we in elk geval maar hopen dat het nog wat blijft zomeren - wij hebben ook een vakantietje thuis dit jaar, en dat valt met zo'n weertje best mee !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, zo genieten! Wij gaan het vanaf volgende week niet heel veel ander doen ;-)
  Veel plezier en genietmomenten nog samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat het lukt met die lavendel. Regen mag er van mij wel komen maar dan graag alleen in de nacht. OO wat hebben wij toch veel wensen. Lekker thuis en samen de tijd voor gezellige dingen kan ook heerlijk zijn. Het zit hem toch niet altijd in afstanden. Ik word bijna een beetje jaloers als ik lees over een strand in Ouddorp en de naam Haamstede. In Burg Haamstede hebben wij de afgelopen jaren heel wat tijd doorgebracht en heel wat kilometers op de fiets afgelegd. Zeeland een prachtige provincie zo heel anders dan hier in Twente.
  Maar zo heeft ieder deel van ons kleine landje iets mooi's te bieden.
  O ja is het nog goed gekomen met de kleur van de beentjes.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeeland is prachtig, dat is waar... Maar ook de andere provincies hebben hun charmes vind ik. We willen ook nog naar Friesland en Groningen dit jaar, ook mooi.
   En Twente is ook prachtig, maar wel weer heel anders. Misschien mis je het water? Dat zou ik me wel kunnen voorstellen...
   De beentjes zijn niet zo bruin geworden, vrees ik. Morgen bij daglicht nog maar eens goed bekijken... 't Is ook maar bijzaak hè...

   Verwijderen
 4. Oh, wat heerlijk, vanmorgen hier ook nog buiten gezeten in de zon maar na de middag trok het helemaal dicht en kwam de regen en de kou. Je blijft hier aan het verkleden.
  Ik ben bang dat wij morgen de regen mee naar Nederland nemen.
  Ik had de lavendel net geoogst voor we zondag die hevige regen kregen, ook maar 3 bosjes hoor want ik vond het zonde om de rest ook al af te knippen.
  Maar als ze uitgebloeid zijn, houd je nog wel de lekkere geur.
  Wat heerlijk om er zo samen even tussenuit te zijn. Dat is toch ook vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het klinkt echt als heerlijk relaxen. Helaas, ben ik erg allergisch voor lavendel. Krijg het er erg benauwd van. Maar mooie bloemen zijn het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk niets te moeten, alles te mogen. En als dan het weer meewerkt is het helemaal super. Geniet er lekker van. Lavendel heeft al 2 genietmomenten gegeven: toen het in de tuin stond en de heerlijke geur. Wie weet heeft het nog een vervolg. Groet,
  Dientje (dientjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ouddorp en Goedereede ....het doet me denken aan de vele vakanties die we als kind daar door brachten....HEERLIJK!

  Ook ik heb jarenlang lavendel geoogst en knipte ze pas af als alle bloemetjes openstonden en de meters brede plant een zooitje werd en alle kanten opstond. De lavendel ruikt nog steeds heerlijk na 'n paar jaar.

  Wat ben je heerlijk creatief bezig het is een genot om het allemaal te lezen, ik hou effies een zomer pauze om veel patroontjes te maken ;-)))
  Fijne vakantie en XXX Hetti

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is heerlijk vakantie vieren, niks moet, alles mag. Ik vind Zeeland altijd zo mooi, zullen mijn Zeeuwse genen wel zijn, geërfd van mijn vader.
  Lavendel ruikt altijd zo heerlijk, is ook mijn favoriete geur.
  Lekker verder genieten van jullie vakantie en hopelijk blijft het weer goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt een fijn vakantie verhaal!
  Nog hele leuke weken!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijke ontspannen vakantiedag heb je gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lekker hoor, geniet er maar van!
  Greetzz MG

  BeantwoordenVerwijderen
 13. oh nou, Hetti schreef het al ! Ouddorp en Goedereede, wat hebben we daar een voetstappen liggen. Door het duingebied van de waterzuiveringsmaatschappij lopen en als genade slag de hoogste duin over lopen pfffffffff........en dan naar beneden over houten vlonders. Oh heerlijk we zien de zee.....hahahaha. ja ja.
  Ik vind het ook een gevecht wanneer ik de lavendel af knip voor geurzakjes. want hoe meer je knipt des te minder zie je in de tuin.
  Ik hoop dat jullie veel plezier hebben in de vakantie en rust beide lekker uit.
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk meis lekker samen genieten van de rust en van elkaar, wat wil een mens nog meer?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...