Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 8 augustus 2014

Gossip ... birds and kettle ...


Het eerste blok van "Gossip in the garden" is af.
En nu kom ik erachter dat ik helemaal geen foto's heb gemaakt van al die leuke stukjes en onderdelen.
Gewoon totaal vergeten!
Wat jammer nou; het was zò leuk om te spelen met de lapjes, dingetjes te proberen, speldjes te zetten, borduursteekjes te maken ...Weet je wat? Ik ga nog even de delen apart op de foto zetten en dan kan ik toch vertellen hoe dit blok 'gegroeid' is.Ik begon dus met het appliceren van de ketel, eerst het dopje en de tuit en het handvat. Daarna het keteldeel.
Toen maakte ik de bekjes van de vogels (later bleek dat je die moest borduren..) en de veertjes. Het lijfje volgde en tenslotte het vleugeltje. 
Daarna kwam de stitchery: met kleine stiksteekjes borduurde ik de muzieknoten en voor de stoom gebruikte ik een rijgsteekje.
Het leukste vond ik het afwegen van de kleurtjes; welk stukje geef ik welk stofje en wat doet dit in het geheel?
Links naast het deel van de ketel borduurde ik het stukje tekst op een witte achtergrond stof. 
Ik herinner me nog dat ik dat een keer 's morgens vroeg deed. En de vogeltjes zongen inderdaad, alleen stond er bij mij geen keteltje op het vuur, maar gebruikte ik de waterkoker voor m'n eerste lekkere bakje opgiet-koffie ...
Onder het stitchery blokje kwamen weer twee vierkantjes  van dessin stof.
Daarna werd het blokje tekst aan het deel van de ketel gezet. En het totaal kreeg rondom lavendelblauwe biezen.

Toen was het tijd om een paar echte patchworkblokjes te maken:


Weer wikken en wegen welke stofjes/kleurtjes het patroon het best tot z'n recht laat komen ....En toen de drie patchworkblokken netjes aan elkaar maken tot een reep:En dan is het eerste blok helemaal af!Het oogt een beetje rommelig, zie ik nu... Maar het is nog ongestreken.
Ik ben super tevreden over dit blok en heb het met onwijs veel plezier gemaakt. Het is een gewoon een belevenis op zich om zoiets in je eigen tuin te maken...


16 opmerkingen:

 1. Wow, wat mooi!!! Fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De kleurtjes en motiefjes passen perfect bij elkaar! Het wordt echt een prachtig geheel, zo te zien en jou kennende ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo lekker opgeschoten zeg ,is er nu ook het een en ander met de machine gedaan of geheel met de hand buiten de applicatie nartuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het oogt niet rommelig, het ziet er geweldig uit !!
  En hoe mooi heb je die tekst geborduurd - het is net kalligrafie, zo mooi zijn de letters !
  Ik ben wel stiekem een beetje jaloers op je, jouw werkjes gaan toch zo ongelooflijk snel vooruit... Je moet toch wel héél bedreven zijn in handwerk !
  Liefs, en nog een fijn weekend,
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh wat gaat dat gauw en wat mooi is het geworden !!! en dat met het handje..... petje af

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt de kleuren heel mooi bij elkaar gecombineerd. Wat kan dat soms een uitzoekerij zijn, bijna nog meer (denk)werk dan het maken zelf. Volgens mij heb jij wat meer uren in een dag zitten dan een ander. Wat ben je goed bezig zeg. Hopelijk komen er nog meer van die mooie dagen in de tuin anders moet je er straks nog een kacheltje op maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij tankt zeker super. Zo snel als je gaat. Wat een productie en mooi. Goede combinaties. Groet, Dientje (dientjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi blok! Prachtige kleuren bij elkaar en leuk dat er in de ketelstof ook vogeltjes te zien zijn. Een geborduurde tekst erbij maakt dit blok extra af, dat vind ik heel mooi combineren. En weet je wat? Sinds gister kijk ik er ineens met andere ogen naar, hoe zou dat toch komen ;-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je blok ziet er geweldig uit, mooie kleuren van de stofjes heb je uitgekozen. En de vogeltjes die in een ander stofje weer terugkomen, zo leuk vind ik dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een superleuk stofje heb je gebruikt voor de theeketel. Zo schattig met dat vogeltje. En de kleuren lavendelblauw en roze passen geweldig bij elkaar. Prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben helemaal verliefd op deze quilt, maar heb totaal geen ervaring met het maken van een quilt. Ik ga je tuto proberen eens zien wat ik er van terecht breng...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is puur genieten he als je met zoveel plezier aan iets bezig bent. Ziet er ook erg leuk uit.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...