Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 2 augustus 2014

Framed Flowers juli
Blok 7 van de Framed Flowers Applicatie BOM was een behoorlijk bewerkelijk blokje, zoals Gina zelf al aan gaf....De stofjes werden gekozen, alhoewel .... zoveel viel er niet te kiezen want ik heb gewoon niet veel paarse lapjes. Eigenlijk raar, want ik houd best van paars!
Gelukkig vond ik wat kleine snippertjes van deze millefleurstof en helemaal gelukkig was ik toen bleek dat de bloemblaadjes er allemaal uit konden...
Ik besloot al meteen het opgenaaide biesje weg te laten en dat te borduren, want al die puntjes leek me al spannend genoeg met zulke kleine onderdeeltjes stof.
Grote grutten, het viel niet mee om die puntjes netjes te krijgen. Iemand had het over een korenbloem en die vind ik best wel mooi, maar voor mij werden het grijpgrage pootjes van een draakje. En het was een heel gevecht om ze de baas te worden, dat kan ik je wel vertellen.Ik probeerde van alles, maar was niet tevreden over de puntjes. Tja, dan maar op zoek naar een goede tutorial en die vond ik bij Karen (helemaal naar beneden scrollen, want het is een lange tuut). Daarmee kreeg ik de puntjes bovenaan redelijk netjes. Als je goed kijkt, kun je zien dat m'n puntjes er ook beter uit gaan zien (van links naar rechts). Maar de hoekjes bleven lastig ...
Als iemand daar een goede tip voor heeft, hoor ik hem heel graag!
Het zat me echt niet mee met dit blokje. Op een zaterdagmiddag had ik er buiten aan zitten werken, toen we opeens besloten om even weg te gaan. Mijn handwerkspulletjes lagen op een dienblad op de tuintafel onder de parasol. 
Toen we een half uurtje onderweg waren, zagen we een hele donkere lucht en kwamen we in een bui terecht.
Ik had helemaal geen erg meer in mijn spulletjes, wel in het feit dat de parasol nog op stond en de zonneschermen omlaag waren. Maar m'n zoon was thuis, dus hij zou het vast wel in de gaten hebben ...
Nee dus! Alles zeiknat... en de applicatiestukjes dreven in het plastic bakje.... En ik had ze voor één keer met een paarse stift omlijnd en nu was alles doorgelopen en het witte lapje was lila gevlekt;  GRRRRRR
Het beste dat ik kon bedenken was 'onder de kraan', en dat hielp gelukkig wel. Er spoelde heel veel uit.
Ik borduurde het steeltje en op de plaats van de biesjes maakte ik ook borduursteekjes.
Tenslotte heb ik het hele lapje nog door een sopje gehaald en zo verdwenen de laatste vlekjes.Ik heb de bladeren nog een accentje gegeven met een quiltrandje en de puntjes maar gelaten voor wat het was. Tenslotte nog de omlijsting gemaakt en toen was het blokje van juli ook weer af!


20 opmerkingen:

 1. Het lijkt inderdaad op een korenbloem. Ik vind de puntjes mooi hoor. Ik heb er ook altijd veel moeite mee. Bedankt voor de link, ik ga hem zo kijken.
  Gelukkig zijn de lila vlekjes er uit gegaan, anders zouden ze wél bij jouw paarse stofjes passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ondanks het ongewilde "badje" ziet het er goed uit. Puntjes blijven moeilijk en is afhankelijk van de stof. Ik maak ze zoals Karen ze maakt. Knip soms nog iets overtollige stof weg. Dunne, korte naald, scherpe schaar en goed licht. Mooie kleurcombinatie.
  Groet,
  Dientje (dientjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geluk dat de vlekken er zijn uitgekomen !! Stel je voor, al dat werk voor niets...
  Ik vind je korenbloempuntjes goed geslaagd !! Was eens naar die tutorial gaan kijken, ik vrees dat als ik zoiets zou moeten maken, het een korenbloem met rafelige puntjes zou worden ;-)... Ik hou het nog even op haken/borduren/breien... Dat appliceren is niks voor mij en mijn laag gehalte aan geduld ;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi maar ook wat moeilijk! Ik zou bijna bang worden om straks mee te gaan doen met de tutorial (nee hoor, grapje:-). Ik heb de blog van karen bekeken en gelijk maar opgeslagen in mijn favorieten, er staan een hoop tips op, misschien heb ik er later wat aan.
  Wat een geluk dat je de (vilt?)stift uit de witte stof hebt gekregen! Je moet er toch niet aan denken dat je helemaal opnieuw zou moeten beginnen, brrr.
  Knap staaltje werk mevrouw BusyBessy!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook niet echt gek op dat soort puntjes, vind soms zelf kleine ronde vormpjes al moeilijk, maar je hebt het er prima van afgebracht, ga zo eens even kijken naar de link die hebt opgesnord en die sla ik dan meteen op, altijd makkelijk zoiets. Je korenbloem is ondanks alle tegenslag heel mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alles weer goed gekomen en mooie resultaten

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me een lastig blok. Mooi blok geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ziet er mooi uit! Knap hoor dat je dit kunt. Ik zou er het geduld niet voor hebben.

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O dus jij hebt nu ook kennis gemaakt met puntjes. Daar moet je echt wel voor gestudeerd hebben. Die puntige blaadjes van mij liggen even ergens anders want het is mij nu te warm voor dat gepriegel. (of beledig ik nu iemand).
  Ik vind het knap hoor dat het je zo snel en toch best goed is gelukt ondanks de tegneslag van regen en wind.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het knap gedaan hoor al die puntjes. Jij hebt er dus ook kennis mee gemaakt voor dat gepriegel ( oeps ik beledig nu toch niemand) moet je echt wel gestudeerd hebben. Mijn blaadjes liggen even ergens anders want ik vind het een beetje te warm op dit moment voor zo'n werkje.
  Maar het is jou goed gelukt hoor ondanks de regen en de wind.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O wat lijkt me dat moeilijk, goed van je dat je het nog zo mooi hebt gemaakt ondanks de tegenslag van de regen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De puntjes zijn toch wel heel moeilijk
  Het ziet er prachtig uit.
  Fijne Zondag.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Al je geploeter heeft heel mooi werk opgeleverd. Gelukkig kwam alles toch nog goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Na een omweg is alles toch goed gekomen,
  ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. knap gemaakt !! en een hele klus als ik dit zo lees

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ondanks alle hindernissen is het toch een ontzettend mooi blok geworden waar je extra trots op mag zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je moet het ook een beetje zien als oefening, al doende leer je en ik vind het er goed uitzien hoor. Wat een leuk project.

  Lief van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo dat is zeker een bewerkelijk bloemetje en dan nog zo'n tegenslag met de nattigheid maar gelukkig het eindresultaat is toch zeer goed gelukt. Ik heb de tutorial gelijk gepind want ik vind dit wel heeeeeellll erg leuk om eens te gaan doen;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het is toch goed gekomen Elizabeth, wat zit je toch altijd te zeuren, naar mijn normen ziet het er echt wel prima uit! Niemand gaat er met zijn neus opzitten hoor! Je hebt het goed gedaan!
  Op naar het volgende!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...