Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 25 augustus 2014

Even bijpraten ...

Ik had niet gedacht dat mijn vorige bericht zoveel los zou maken aan reacties ...
Van tevoren heb ik best wel zitten dubben of ik het nu moest plaatsen of niet; ik had de tekst een week geleden al getypt, omdat ik op dat moment live oor- en ooggetuige was van deze situatie. Ik zat gewoon op m'n hobbykamer aan m'n bureau onder het raam, en dat stond zoals gewoonlijk een beetje open.

Ik heb bewust alleen de concrete geluiden en woorden opgeschreven, om te zien wat jullie reactie zou zijn.
En ik weet wel dat het totaal aan reacties geen objectief beeld vormt van de manier waarop 'men' aankijkt tegen een dergelijke situatie, want er kunnen heel goed volgers geweest zijn die gedacht hebben 'waar bemoeit ze zich mee of waar maakt ze zich druk om...' En ook het feit dat we elkaar een beetje kennen via blogland, maakt dat mensen zich sneller aansluiten bij een bepaalde mening.

Maar het is toch voor velen een herkenbaar probleem. Nu had ik gelukkig niet het idee dat wij alleen in de aap gelogeerd waren met zulke buurtjes, maar ik omdat DH geheel anders reageert en omgaat met deze situatie dan ik, twijfel ik weleens aan mijn gezichtspunten m.b.t. wat er zich allemaal afspeelt.

Naast het probleem van geluidsoverlast, speelt ook de manier van leven en omgaan met elkaar een grote rol.
Waar ik echter het meest mee zit, is de vraag wat het met de kinderen doet op de lange termijn.
De buurman mag dan met regelmaat van de klok tegen de kinderen schreeuwen dat hij er helemaal klaar mee is, ik ben het echt nog niet.
Over naar een ander onderwerp!
We zijn hier in het westen de laatste vakantieweek ingegaan. Oeps, opeens krijg je dan nog de kriebels van al die dingen die je denkt ook nog even te moeten doen, alsof er vanaf volgende week geen vrije tijd meer bestaat. Hahaha, ik moest gewoon om mezelf lachen toen ik me dit realiseerde. Het lijkt wel alsof ik nog even optimaal uit deze week wil halen wat er uit te halen valt...
Maar..., en dat liedje gaat eigenlijk al een paar weken door m'n hoofd, "'t is weer voorbij met die mooie zomer ...", een liedje van Gerard Cox.
Het heeft even geduurd, maar ik kan nu toch wel weer binnenshuis m'n draai vinden, al hoop ik echt nog wel op een mooie nazomer in september!!!

Op handwerkgebied ben ik nog steeds ijverig aan het borduren. De Summersal van Simone krijgt nog 2 vervolgdelen en dan is die af. Ook de (mam) merklap van Marjan vordert gestaag en de lap van het Randje per week groeit ook met de week. Binnenkort laat ik er foto's van zien.
Maar ik ben de laatste tijd ook erg met m'n gezicht boven de lapjes te vinden en ik denk dat dit weer helemaal gaat opleven...

17 opmerkingen:

 1. Ik denk dat mannen inderdaad anders tegen zulke dingen aankijken dan wij.
  Probeer jij je maar lekker te ontspannen met je knutsels. Maar dat lukt wel denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat herken ik in de laatste week nog even van alles doen.
  en de buren ......... zijn niet wijzer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meestal zijn mannen anders in hun reacties! Dat houdt de boel weer een beetje in evenwicht zeg ik altijd maar.
  En ja, voor die kinderen is het echt jammer. Ze groeien zo op in een ruziënde sfeer.... Je houdt je hart vast voor hún eventuele kinderen later; gaan ze in de voetsporen van de ouders, of slaan ze een andere weg in omdat ze het in hun jeugd toch niet echt leuk vonden dat er zo met hen omgegaan werd.....
  Maar probeer het naast je neer te leggen en zoek ontspanning in je creativiteit!
  Zo te lezen lukt je dat best goed momenteel....

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zeg altijd, geestelijke mishandeling is zwaarder dan lichamelijke mishandeling en word vaak over het hoofd gezien. Mijn moeder schreeuwde veel echt veel, er waren de heftigste ruzies tussen broer en moeders. Zo iets doet wat met je als kind en de dag van vandaag nog altijd. Ik ontloop tegenwoordig confrontaties liever dan ze aan te gaan.

  Al zijn de ruzies verleden tijd, heeft het een plek gekregen, vergeten doe je het nooit.

  Fijn dat de creativiteit niet verloren gaat door zulke situaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hé dat een berichtje zoveel reacties kan losmaken. Jij hebt het in ieder geval even lekker van je af kunnen schrijven (schrijven of schreeuwen....de woorden klinken bijna hetzelfde maar het eerste is zóveel fijner voor iedereen ;-)
  Bij ons is de tweede schoolweek al begonnen, niets ziet er meer uit als 'vakantie': de winkels zijn weer 'bevolkt' met de gewone klanten, de boomblaadjes krullen al om en worden dof en bruin, het speelkwartier 'klinkt' weer onder koffietijd, kortom, het vakantiegevoel is aardig weg. Geniet jij daarom toch nog maar van deze laatste week en stop een flesje vol met het gevoel, altijd handig ;-)
  Die lapjes, leuk!! Mijn eerste twee stapeltjes van deze nieuwe verzameling liggen inmiddels in de kast.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "Het is weer voorbij, die mooie zomer", nou het is buiten er echt wel aan te merken hé... Ik kan me niet herinneren wanneer de herfst ooit zo vroeg zijn intrede deed... Dus ik duim mee voor een mooie nazomer ;-)
  En ik duim dat je buren per toeval je blog meelezen, en misschien een beetje inzien met wat ze bezig zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat liedje gaat ook wel eens door mijn hoofd de laatste tijd ;-)
  Ik vraag me sterk af hoe je die 2 mooie lapjes in elkaar gaat krijgen, lijkt mij onmogelijk. Of heb je een heel andere bedoeling?
  Ik heb bewust niet gereageerd op je vorige blogbericht, net als ik dat dagelijks in mijn eigen omgeving doe ;-) Nee, je bent echt niet de enige, ik heb er hier een buurt van vol.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat wordt een mooi blokje, even raden, is dat een blok van de Dear Jane? Ik heb die patronen niet, is eigenlijk wel een gemis, misschien toch eens aanschaffen :-).
  Ik ken het nog wel, van alles in die laatste vakantiedagen stoppen, maar inmiddels hoef ik dat niet meer. Manlief heeft 2 jaar geleden z'n werk officieel aan de wilgen gehangen, tussendoor nog wel gewerkt, meer bijgesprongen als dat nodig was en ik heb ietwat vervroegd begin dit jaar mijn werk overgedragen aan mijn opvolger. Ik had wel gedacht dat ik in een groot gat zou vallen, maar alleen die eerste ochtend had ik zoiets van, tja en wat nu... De vrije tijd heeft zich vanzelf gevuld met allerlei bezigheden, binnen en buiten en eigenlijk kom ik nog tijd tekort.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Spannend die laatste foto. Iets nieuws? Geniet nog lekker van die 'mooie' zomer. Woensdag zou het een zeer mooie dag worden. Veel plezier. Groet, Dientje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. oh, wat een geweldige karaf met limonade, die kleuren!! die ga ik echt proberen te verven voor de borduur zijde. dat maakt me echt blij!
  en ik vind de onderste blokjes ook spannend, hoe je ze in elkaar (of met andere stof) gaat zetten.
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geniet van je laatste weekje vakantie. Die nazomer komt vast nog wel. We zouden bijna vergeten hoeveel heerlijke zomerdagen we eigenlijk al gehad hebben...
  Leef je nog maar even lekker uit met die mooie stofjes. Dat gaat zeker weer wat moois worden :)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb je vorige logje gelezen en had eigenlijk een heel verhaal als reactie.. maar toch niet geplaatst. Want eigenlijk vind ik het zo vreselijk hoe er in sommige gezinnen met elkaar omgegaan wordt. Onze achterburen schuin aan de rechterkant (jawel, ook Villa Zeezicht heeft achterburen ;) is ook zo'n gezin waar altijd maar wordt geschreeuwd en gekrijst tegen de kinderen... Vreselijk vind ik het!!! De kinderen zijn niet te hanteren, maar ja, wat wil je als je altijd zo behandeld wordt... Een moeder die het niet aan kan en niet opvoedt. Daar kun je hele discussies over houden.
  Ik denk dat jouw logje velen van ons raakt. Dank je wel voor het delen Elisabeth!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dank je wel voor je berichtje op m'n quilt, ja ik vind het prettig met een ring werken de lap staat strakker zodat je de naald beter recht op en neer kunt steken ( voor mij werkt dat heerlijk ) En ik zie dat je ook aan iets bezig bent met stofjes ....spannend ! Geniet nog lekker van je laatste daagjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo te lezen hebben genoeg mensen op je vorige bericht gereageerd. Dus dat laat ik maar zitten. Goed om je te richten op je borduur- en naaiwerk. Quilten is niet zo mij ding, maar ik ben wel benieuwd hoe het resultaat wordt van jouw naaiwerk.

  Fijne dag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mannen kunnen dit blijkbaar beter relativeren dan wij vrouwen ondervind ik ook hier hoor. Dat je uit je laatste week het maximum wil halen ken ik, ook ik heb dit altijd voor maar het is te gek voor woorden. Het leven gaat ook daarna verder, MET ook nog vrije tijd hoor, maak je geen zorgen! Benieuwd naar jouw borduurtjes, ik probeer strikt te volgen elke week, tot nu toe lukt het!
  Graag zou ik zelf een patroontje ontwerpen en plaatsen als sal of gewoon zomaar, ik ben ermee bezig, misschien binnenkort. Dan weet je al wat je volgende projectje wordt (haha)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. hoelang blijven de patronen van de gehaakte blokkensprei op internet staan, ik ben er mee bezig vandaar mijn vraag.

  gjaterh@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...