Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 4 juli 2014

Babbeltje op vrijdag ...

Het is al wèer vrijdag, en we zijn ook nog eens de maand juli ingegaan ..
Volop zomer en hele lange dagen vol licht.

Gisteravond zat ik om kwart over 10 buiten en het was nòg licht !
Ieder jaar valt het me op dat dit half of eind augustus niet meer zo is.

Vaak de tijd dat we op vakantie zijn, en dan is er echt een lampje nodig als je nog wat buiten wil lezen of een steekje wil doen.
Maar die schemer is natuurlijk uitermate gezellig voor wie lekker lang met waxinelichtjes buiten in gezelschap met anderen wil genieten.


Voor vandaag hebben ze warm weer voorspeld, 29 graden! Zat ik vanmorgen om 9 uur nog in het zonnetje, om 11 uur kwamen de wolkjes al binnen drijven. En nu ik dit berichtje schrijf (tijdens m'n lunch - ahum -met nog bijna vette vingers van de tosti die ik zo lekker vind met dit weer) is het al helemaal bewolkt en is de zon niet meer te zien. Dat worden buien vanavond ...

Vandaag heb ik een geniet- en hobbydag gepland. 
Morgen wordt het een poets-, boodschappen- en huishouddag! 
                           Tenminste ..., dat is het plan.
Enne ..., nu ben ik vanochtend dus lekker met hexjes maken begonnen. Je weet wel, van die zeshoekige vormen, hexagons. Ik was er al een tijdje verliefd op, maar opeens wat het plannetje rijp voor de uitvoering.




Er zijn verschillende manieren om met hexagons te werken, maar ik vind de paper piecing methode fijn werken. Omdat het heel belangrijk is om alle vormen even groot te hebben, heb ik ervoor gekozen om geprinte zeshoeken te gebruiken. Een hele handige site hiervoor vind je HIER.




Eerst had ik de box met roze stofjes tevoorschijn gehaald, maar ik kon maar niet kiezen tussen de verschillende tinten roze...
En toen keek ik eens naar onze tuin en toen dacht ik; neeeeeeee ...




Dus werd de blauwe box gepakt ... en viste ik dit stofje eruit; precies wat ik wilde!!!




Toen aan de slag: vormpjes op de stof spelden, netjes knippen, omvouwen en vastzetten met rijggaren en daarna vanuit het middelste zeshoekje een bloemetje maken door telkens een zijde aan elkaar te zetten, volgens de tutorial van Good Old Household.




Ah, nu zien jullie m'n blommeke nog niet goed; het zonlicht staat er nog een beetje op...





Het is een heerlijk werkje om te doen, lekker in de tuin of op de bank. Je hoeft er niet bij na te denken, dus kunnen je gedachten zomaar een loopje nemen ...




Vanavond eten we pannenkoeken en onze zoon en schoondochter komen lekker mee eten. 
Ze zijn net een dag terug van vakantie, en ik hoop dat ze hun foto's niet vergeten mee te nemen.
Hopelijk kunnen we buiten eten, dat vind ik zo gezellig ...

Morgen wordt het een 'saaie' dag: DH en jongste zoon zijn de hele dag weg!
Dat is even 'gek' op zaterdag, maar vervelen hoef ik me in elk geval niet.




16 opmerkingen:

  1. Hoi Elizabeth !
    Ik hoop en duim voor je, dat het droog blijft tot vanavond, voor de pannekoekskes...
    HIer is het intussen op dit moment al zwaar betrokken, de lucht ziet er maar dreigend uit, en het is zo zwoel... ik vrees dat er nog een leuk onweertje gaan volgen, vandaag...

    Je zeshoekjes zijn mooi ! Persoonlijk vind ik het super dat je voor blauw gekozen hebt ipv roze (af en toe krijg ik zo een periode met afkeer voor het "te meisjesachtige en romantische"). En de patronen van de stofjes passen er zo mooi bij !

    Veel plezier nog vandaag, en laat het smaken straks ! (en morgen, pfff poetsen, denk daar toch maar een tweede keer over na of je dat wel gaat doen hihi... er zijn leukere dingen op een zaterdag te doen !)
    xxx, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, wij eten ook pannenkoeken, besteld door de jarige job vandaag, jongste zoon.
    Eet smakelijk vanavond en veel plezier samen.
    Leuk, de hexagonnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie stof voor de hexagon bloem. Ik heb de linken eens gelezen waarna je hebt verwezen en krijg nu toch ook een klein beetje de kriebels, zou ik het ook eens proberen? Pfff ik wil niets nieuws maar het is wel erg leuk. Wie weet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk die hexagoontjesbloem, ziet er prachtig uit, je koos hele mooie stofjes ervoor. Dit wil ik eigenlijk ook nog eens ooit proberen, je kan er echt leuke dingen mee maken.
    Leuk, zo lekker lang buitenzitten en handwerken, er bestaat niks leukers!
    En vervelen, wat is dat???? Nog NOOIT van gehoord :-)
    grtjes, rita.
    Veel succes morgen met je volgeboekte dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk om met hexjes of sterren bezig te zijn. Gedachteloos pak je de een na de andere. Voor je het weet heb je een stapel bloemen. Ik vond het jammer dat mijn top met hexjes klaar was. Sterren bevallen ook goed. Ik wil ook wat gaan doen met hele kleine hexjes. Lijkt me lekker prutswerk. Morgen vlot alle werk aan de kant maken en dan ... lekker verder gaan. Fijn weekend.
    Groet, Dientje (dientjes.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuk werkje. Lekker een beetje spelen met kleurtjes, echt iets voor jou.
    Morgen maar goed ver weg stoppen, anders wordt dat huishouden niks.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik durf het haast niet te zeggen maar met het ingaan van de maand Juli zijn wij ook al weer begonnen met de tweede helft van het jaar. Het mag van mij wel langzamer. Maar nou even over het heksen virus dat is zo leuk om te doen. Ik ben ook bezig met een heksen quilt maar moet nu het middenstuk appliceren dat is wat minder en ik denk dat ik daar aan begin als de dagen korter worden. De link om heksjes uit te printen vind ik geweldig want ik had ze aan elkaar zitten en dan wil het met het uitknippen wel eens iets niet helemaal recht gaan en dat is wat minder met het in elkaar zetten.
    En het antwoord voor Loesje kan ik je ook echt niet geven.
    fijn weekend.
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lekker zo'n hobby dagje, ik heb dat voor mijzelf voor morgen gepland.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Snier was het ook al vroeg bewolkt, maar nog geen regen. Het was een mooie dag en wat een schattig blommene heb je gemaakt. Gewoon doen waar je zin in hebt.

    Groetjes van Ria ;0))

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Super gaaf zijn die hexjes...ik heb al zoveel mooie voorbij zien komen,ooit wil ik er ook 1 maken , maar momenteel ben ik bezig met heel veel 3 hoekjes te snijden
    voor ook een leuk patroon , zo lekker om mee te nemen met vakantie
    en de kleine deeltjes aan elkaar te stikken ! Succes ermee !

    Fijn weekend , groetjes Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind je hexjes superleuk maar blijft dat papier erin zitten, vast niet zal wel een heel domme vraag van mij zijn;-((( Ik heb mij ook nog nooit in de techniek verdiept moet ik eerlijk zeggen. Vandaag is het hier hobbydag en morgen ws ook, lekker hoor en vervelen dat woord ken ik gelukkig niet, fijn weekend meis!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hoor, dat papier gaat eruit als alle bloemen aan elkaar zitten. Dan strijk ik het nog licht en daarna gaan de rijgdraadjes los en de papiertjes aan de achterkant eruit.
      Het is echt heel leuk om te doen!
      Jij ook een fijn crea-weekend!

      Verwijderen
  12. wat handig om die hexjes te printen, hoera voor internet! Wat een leuk stofje, zo heb je precies de goede kleuren bij elkaar. Het resultaat is daar ook naar. Wat ga je er mee doen?
    Hebben de pannenkoeken gesmaakt tijdens het genieten van de foto's en het aanhoren van mooie vakantieverhalen, vast wel, dat kan niet anders toch?
    Poets ze vandaag!
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een mooie keuze helemaal mijn kleur,zo schattig effect,en vervelen nee dat zie ik jouw niet hoor,maar ik moet bij jouw altijd glimlachen ik herken mezelf altijd in toch weer even iets nieuws erbij maken .....ha ha

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dit klinkt als een heerlijk dagje. Lekker buiten, tosti erbij, handwerkje erbij, wat wil een mens nog meer. En je handwerk is zomooi, mooie kleuren heb je gekozen. En die buien.... hier kwam gisteravond laat alleen een klein regenbuitje. Vandaag hadden we des te meer water. Fijn weekend, Amarins

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dank voor de links, vandaag ben ik heel voorzichtig begonnen en ik vind het net zo leuk als het appliceren!
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...