Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 6 juni 2014

Babbeltje op vrijdag

Ja, babbeltje op vrijdag ....
Misschien gaat het wel een terugkerend item worden, ik weet het nog niet.
Maar soms vind ik het fijn om even wat dingen op te schrijven en met jullie te delen.Vandaag, vrijdag 6 juni, verwachten we een stralende dag hè...
Nou, ik ben daar ook helemaal klaar voor. Moet je mij nu toch zien zitten aan m'n keukentafel; korte broek en mouwloos floddershirtje, uiteraard blote benen en teenslippers, haar achter m'n oren gedaan ...
En wat hoor ik? De verwarming is aan ..., NB. De thermostaat geeft aan dat het binnen 17,5 is en hij is zo ingesteld dat het minimaal 18 graden moet zijn.Het zonnescherm achter (oostkant) hangt al twee dagen uit. Niet omdat wij toen mooi weer hadden, maar woensdagmiddag was ik het zat om binnen te zitten en toen ik zag dat het buiten eigenlijk iets warmer dan binnen was vond ik het welletjes. Om niet in de drup te zitten, draaide ik het scherm uit, lekker luifeltje toch.
Ik had niet verwacht dat het daarna ook nog zo hard zou gaan regenen. Ach, ze hadden het wel opgegeven, maar ik dacht dat het nog wel los zou lopen. Nou ja, in elk geval hangt het zonnescherm alvast uit om 1. te drogen en 2. straks de zon uit de kamer te houden.
Want ja, als het morgen 30 graden wordt, vind ik het lekker om een koel huis te hebben!
Eigenlijk wil ik nu al buiten zitten, maar het is 16 graden en achter heb ik nog geen zon in de tuin doordat er 3 joekels van bomen in de gemeentegrond achter onze tuin staan... Maar zodra ie daar langs is, ben ik buiten hoor!
Vanmorgen stond ik weer op de weegschaal enne .... inmiddels 4 kilo eraf.
Na de camperreis (4 weken geleden) begonnen en helemaal niet extreem gedaan, want dat houd ik toch niet vol. Gecombineerd met wat extra beweging en veel water drinken is het zonder moeite gegaan.
Ik ga nog wel een tijdje volhouden ...

En nu ik een nachtje heb geslapen over m'n cirkelpagina van gisteren en genoten heb van al jullie reacties, ben ik nog even aan de slag gegaan met die bladzijden.
Ik vond er nog iets niet af aan. Eerst dacht ik het onderstaande gedichtje (van internet) erbij te schrijven, omdat ik het ook in de kriebelregeltjes had over een vicieuze cirkel:

De vicieuze cirkel

Als ik blijf kijken

Zoals ik altijd heb gekeken
Blijf ik denken
Zoals ik altijd dacht


Als ik blijf denken

Zoals ik altijd heb gedacht
Blijf ik geloven
Wat ik altijd heb geloofd


Als ik blijf geloven

Wat ik altijd heb geloofd
Blijf ik doen
Zoals ik altijd heb gedaan


Als ik blijf doen

Zoals ik altijd heb gedaan
Blijft mij overkomen
Wat mij altijd overkomt


Maar als ik nu mijn ogen sluit

En voel mijn ware zelf van binnen
Dan kom ik deze cirkel uit
En kan ik steeds opnieuw beginnen


Auteur onbekend

Maar ik vond het toch teveel tekst voor mijn pagina's. Met al jullie tips kwam ik tot de ontdekking dat de achtergrond wel erg wit en afstekend was. Een cremekleurige achtergrond was minder hard geweest.
Ik durfde er niet meer met verf aan te komen, maar dacht wel aan m'n chalkblokjes in de lade...Ja, daar rechts boven .... de tweede van rechts ... die moet ik hebben! Watje erbij en heel voorzichtig ben ik in cirkelbewegingen lichtjes over het papier gegaan. En ja, het beviel me wel. Hier en daar nog een wat steviger accent en .... TEVREDEN
Zo, en dan is het nu inmiddels 10 uur en dat betekent: zon in m'n hoekje en koffietijd ...
Ik heb m'n hoekje al klaar en nu nog even de koffie mee naar buiten. Maar was is dat?
Dat is natuurlijk niet de bedoeling mevrouw Boofy, je gaat maar lekker ergens anders in de tuin zitten!
En ik ga genieten; eerst de koffie en dan een borduurwerkje ...Fijn weekend allemaal !14 opmerkingen:

 1. Je hoekje is al ingenomen ! Geniet van het zonnige weekend,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk meid!! Effe een babbeltje, daar kan ik gewoon van genieten!!
  Geniet van je lekkere hoekje! Vergeet niet op tijd zonnebrand te smeren.....

  Fijn weekend!

  Liefs,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even lekker meekletsen! Goed idee om nog wat kleur op de pagina's toe te voegen. Ze zien er nu heel anders uit en helemaal af.
  Geniet van het heerlijke weer en je borduurwerkje. Wat is dat toch heerlijk als je even lekker buiten kunt zitten in het zonnetje he?
  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk en gezellig babbeltje! Moedig hoor dat je al zo vroeg op de dag zo 'bloot' gekleed ging, maar inmiddels zit je in het zonnetje en ben je vast wel lekker opgewarmd. Dat van die gemeentebomen herken ik wel, bij ons voor het huis staan er vijf, de zon komt er bijna niet doorheen. Eind van de middag hebben wij pas weer zon in huis, maar niet voor lang, na een uurtje is hij meestal weer verdwenen achter het huis van de achterburen. Kortom, niet echt warm hier in huis, maar dat is dan wel weer lekker als het buiten warm is. In de tuin hebben we gelukkig wel een paar uurtjes zon.
  Wat goed dat je in relatief korte tijd al zo bent afgevallen. Ik ben op dezelfde manier als jij aan de gang gegaan en ben nu in (in 5 maanden) 11 kilo kwijt. Dat is genoeg hoor, ik ga nu weer proberen het zo te houden ;-)
  De achtergrond bij de gekleurde cirkeltjes vind ik heel mooi passen, het verschil tussen achtergrond en cirkels is nu wat speelser en niet meer zo hard.
  Nou, dan ga ik nu maar eens kijken of er al een zonnetje in de tuin komt schijnen. Vanmiddag krijg ik verjaardagsvisite en dan is het wel zo fijn om buiten te zitten.
  Fijn weekend en genieten maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inmiddels is het buiten echt lekker (als je geen last van hooikoorts hebt), mijn was mag zo buiten wapperen. Hopelijk zit jij nog heerlijk te genieten :-)
  4 kilo in 4 weken, een prachtig resultaat!
  Je pagina's zien er zo inderdaad af uit, goed afgewerkt! Dat gedichtje is trouwens een mooie, kende ik nog niet. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om van niets een verhaal te maken. Dat ligt jou wel.
  Inmiddels ben je toch wel opgewarmd, hoop ik.
  Weet je wat ik gisteren dacht toen ik je cirkels zag? Jammer dat de achtergrond wit is.
  Nu is het inderdaad veel mooier.
  En wat een mooi gedicht. Daar moeten we ons dan maar eens aan gaan houden.

  Groetjes Corrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je achtergrond is perfect zo. Leuk tuintje heb je, geniet er maar van.
  Groetjes en fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het echte genieten. Heerlijk in je hoekje zitten. Lig nu met de benen op de tuintafel uit te buiken, haha, en blogjes checken. Fijn weekend. Dientje (dientjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wel, ik schreef eerst van "afblijven van die cirkels", maar met de licht getinte achtergrond is het toch nog mooier !
  En PS - proficiat !!! 4 kilo, amai... Ik ben jaloers !! Bij mij moesten er 5 af, de eerste 2 geen probleem, en nu wil er nog geen grammetje meer af... Snif... En ik wil ook niet op hongerdieet, dat lost niks op...
  Ach, we zullen er maar niet over piekeren en genieten van het mooie weer !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijke dag hadden we vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gezellig logje
  Fijne Pinksterdagen
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lijkt me een heerlijk plekje daar in de zon vandaag!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik heb genoten van je blogpostje.
  Je hebt prachtige foto's gemaakt.
  En vandaag is het heel warm; dus geniet er maar van.
  liefs sannie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk babbelverhaaltje! Je pagina ziet er veel beter nog uit dan de vorige keer, echt knap gedaan met die chalkjes. Hoe doe je het? 4 kilo eraf, je stuurt ze vast naar mij want hier vliegen ze eraan!! Krijg het er met geen enkele poging vanaf en ben het ook een beetje beu, een heel leven lang opletten en diëten, aan wat hebben we het verdiend?? Maar we gaan gewoon lekker buiten zitten en genieten van de zon en een handwerkje :-)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...