Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 7 december 2013

Stand van zaken ... week 49


Wk
afmaken
verder met
projectdeel
eventueel
49
Kabelkussen
South bay sjaal
Advent breirol 2013: dag 1-7
Witte quilt: blok granny smith
Rand meebreideken
Haakblokken
Kerstproject Elisabeth zkh
Herinneringstruitjes             


Ik blijf voorlopig enthousiast over het werken met een handwerkschema!
Weet je wat het is....? Hoe meer een mens te kiezen heeft, hoe moeilijker het wordt en hoe minder je soms doet... Je kunt werkelijk eindeloos zitten verzinnen en plannen maken; er is zo veel te doen en zo veel keus!
Door het handwerkschema beperk ik mezelf tot een aantal dingen, en dat maakt dat ik minder van hot naar her loop; het geeft me rust!De affo van deze week is het kabelkussen. Veel werk was het niet meer en zondagavond kon Boofy er al lekker op gaan liggen. Ik heb haar wel verteld dat ze dit beter op de achter- dan op de voorkant kan doen, maar ik geloof niet dat ze dit begreep....
Omdat ik het wel erg veel breien en haken vond de laatste tijd, heb ik de blokjes van de wit op wit quilt maar weer eens opgezocht. Ik had me ooit eens voorgenomen om elke maand een blok te doen. Dat moet makkelijk kunnen, maar als je werk weer onder in de lade verdwijnt...
Deze week heb ik het blok "granny smith" afgemaakt, dat was eigenlijk het septemberblok....
En nu zie ik ook dat ik heel dom bezig ben geweest. Donderdagavond heb ik het blok "flying colors" op de stof over gebracht en die had ik lang gemaakt!!! O, goed suf bezig dus....


Aan de South Bay sjaal kwamen deze week heel wat stokjes te zitten. Er zijn 4 hele lange toeren bijgekomen en ik denk dat de sjaal volgende week de Affo kan zijn!
Ook de rand van de meebreideken is weer gegroeid; 50 cm erbij, totaal zit ik nu op 190 cm lengte.
Enne.... hij moet bijna 8 meter worden!
Haakblok 16 (de laatste) is in de maak, zowel de kleine als de grote versie... Dat gaat dus helemaal goed 
komen voor de jaarwisseling...De topper voor mezelf was deze week toch de nieuwe adventbreirol, n.a.v. de patroontjes van Kristin Benecken, die je hier allemaal als pdf bestand kunt vinden. Voor meer informatie verwijs ik naar het berichtje van afgelopen woensdag.De spulletjes voor het kerstproject voor het St. Elisabethziekenhuis (zie oproepje hier ...) zijn af en klaar voor verzenden.
En last, but nog least .... nog een kleine sneakpreview, het betreft de oude wolletjes waar ik iets leuks van aan het maken ben. T.z.t. hoef ik daar minder geheimzinnig over te doen.

Vandaag ben ik met m'n beide broers weer naar het huis van m'n vader geweest. We proberen steeds wat op te ruimen en uit te zoeken. En wat komen we soms gave spullen tegen! Het is eigenlijk heel leuk om te doen. Volgende week laat ik wel wat foto's zien...

Fijne zondag allemaal!

18 opmerkingen:

 1. Elizabeth!!! Waar haal jij alle tijd vandaan om zo veeeeel te doen in een week?
  Ik heb maar 24 uur in een dag zitten, en als je dan ook nog aan het klungelen komt met het patroon van de adventssjaal... nou, dan kom je helemaal uren te kort....
  Ik heb gewoon het gevoel dat ik de hele dag achter allefeiten aanhol!!
  Ben het overzcht een beetje kwijt moet ik zeggen....
  Heb enorme bewondering voor jou!!
  Maar ik hoop dat ik het ook allemaal weer een beetje geordend krijg de komende tijd en anders zeker weer begin 2014.
  En je kussen vind ik SUPER mooi geworden! Pas ook mooi in mijn interieur hoor, dus als je'm kwijt wil....;-) ?
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een werk heb je weer verzet. Goed idee zo'n schema. Zelf ben ik ook altijd met van alles en nog wat bezig maar meestal kleinere dingen. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een werk heb je weer verzet. Goed idee zo'n schema. Zelf ben ik ook altijd met van alles en nog wat bezig maar meestal kleinere dingen. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent met mooie projectjes bezig Elizabeth.

  Je hebt ook helemaal gelijk wat betreft hoe meer keus hoe moeilijker het kiezen is. Soms loopt mijn hoofd over van al die leuke patroontjes en wil ik het allemaal maken en weet dan niet met wat eerst te beginnen. Maar ja, dat is een luxe probleem he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent echt super goed bezig zo! Heerlijk dat de schema's zo goed voor je werken.
  Je kussen is prachtig geworden, de rest wordt vast net zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Door dat schema doe je volgens mij veel meer dan anders. Wat een hoop dingen zag ik daar voorbijkomen. Wat is je kussen mooi geworden. Ik krijg gelijk zin om er ook één te gaan maken, maar ik doe het niet anders krijg ik ook zo'n lange lijst.
  De rand van je deken wordt ook heel mooi, wat zal dat straks mooi staan.
  En dan ook nog andere dingen tussendoor, volgens mij ben jij gewoon super snel.

  Groetjes van Corrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wow, wat heb jij veel mooie dingen onderhanden Elizabeth, knap dat je je schema zo volgt, ik heb ook verschillende dingen onderhanden en wil nu ook dingen afronden want ander sis het niet te overzien. Je kabelkussen is ook erg mooi en volgens mij laat Boofy je gewoon lekker praten, dat kussen ligt veel te lekker hihi, groetjes weer, Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ga je goed zeg, je kussen is prachtig geworden en je andere dingen zien er ook allemaal goed uit. Vind het zo knap dat je je aan een schema kan houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuk blog hier ik zal vaker kijken, ik zag u via andere haaksters...liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hemeltjelief, wat een productiviteit. Prachtig kussen en die adventsbreirol..... heel verleidelijk. Ik herken wel heel erg wat je zegt over het teveel te kiezen hebben. Internet maakt het allemaal nog erger, ik kom zo ontzettend veel leuke dingen tegen. Ben dan van plan om maar 'eventjes' te gaan kijken en voor ik het weet zit ik een uur te surfen en heb weer honderd nieuwe ideetjes. Maar uiteindelijk komt er (te) weinig uit mijn handen. Misschien moet ik je voorbeeld van het handwerkschema maar eens gaan volgen :-).
  Fijne zondag nog.
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow wat heb je veel gedaan! En hoe herkenbaar, de hoeveelheid projecten en het niet afmaken.... :-).

  groetjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Still busy with beautiful things...and a cat...
  Have a nice Sunday !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 13. jee je bent echt heerlijk bezig en ik zie weer heel veel moois, ....het lijkt mij ook wel wat werken vanaf zo'n lijstje , er zijn echt teveel mooie en leuke dingen om te maken.....

  BeantwoordenVerwijderen

 14. Ik denk datje de spijker op zijn kop slaat als je het hebt over TE VEEL KEUS. Ik merk dat ook aan bv de kinderen. Het lijkt of alles kan en alles is mogelijk...... maar is dat wel zo en hebben we allemaal niet meer behoefte aan structuur.... Ik wel.
  Fijn dat je werkjes zo langzamerhand affo komen en dat je niet de enige bent dat bewijst boefie maar weer. Fijne zondag nog.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je schema werkt goed. Prachtig kussen en het doorstikwerk is ook al zo mooi. Fijne zondag,

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat maak jij inderdaad veel in een week tijd ik red het ook niet met mijn 32 uur werk in de week. Prachtig is je kabelkussen, je kat ligt daar h eerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jij hebt duidelijk veel hulp van je schema! Da's echt niks voor mij :-( Ik haat dat, maakt soms wel plannen in mijn hoofd per week, maar meestal moet er wat gewijzigd worden. Je kussen is prachtig en je breirolletje, jij vordert beter dan ik, maar ja, en ook de andere werkjes geraken stilaan klaar zie ik.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jij bent bezig! Lekker productief. Je kabelkussen is (wordt) ook zo mooi, ik hou van het patroon en de kleur.
  En je kat Boofy.. haha geef hem eens ongelijk, gek op warme kleedjes om een dutje op te doen. Lijkt wel wat op mijn poezenfoto ;) Heerlijk toch.. daar ben je poes voor!

  Groetjes en een hele fijne week!

  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...