Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 2 november 2013

Gekocht en gekregen ...

De "paniek" is gelukkig een beetje over. Twee blogberichten terug beschreef ik hoe ik werd overvallen door het feit dat er zo veel onafgemaakte projecten liggen. Ik werd er echt een beetje zenuwachtig van.
Maar jullie reacties hebben me heel goed gedaan. 't Is zo fijn om te merken dat sommige mensen tussen de regels door kunnen lezen en een goed inlevingsvermogen hebben...

Dus wat ga ik er aan doen?
Een plan maken en aanpakken, dat lijkt me het beste!
Eerst maar eens kijken wat er redelijk snel afgemaakt kan worden; misschien goed om elke week of veertien dagen iets af te ronden uit deze categorie.
Uiteraard voorlopig niet meer aan iets nieuws beginnen, maar ik hoop dat ik dit kan..
En voor de grote projecten een soort basisplanning; elke maand een deel verder, anders komt het nooit af.
Alleen de rand voor de meebreideken is al ruim 8 meter lang. Ik zit nu op 75 cm.. Misschien is het ook nog wel beter om hem niet meteen aan de deken te breien, maar los. Dan pak je het werk misschien veel gemakkelijker op. Het zijn dan maar korte naaldjes... Wat denken jullie?

Maar wat heeft dit allemaal te maken met "gekocht en gekregen"...?
Nou ja, niet zo heel veel... Alhoewel..

In de herfstvakantie was ik bij m'n vriendin Corrie. Zij is tenminste zo wijs om niet van alles tegelijk te beginnen, dus een goed voorbeeld voor mij!
Ik was helemaal verliefd op de omhaakte glazen onderzetters die ze had gemaakt. En toen besloot ik een setje van haar te kopen (alles voor dit goede doel). Gisteren heb ik ze opgehaald en nu pronken ze op de salontafel. Zijn ze niet leuk?



Ik mocht ook nog kralen uitzoeken, want Corrie heeft er een heleboel! Nu doe ik nooit zo heel veel met kraaltjes, tenminste niet in de zin van kettingen of kralenbeursjes maken, maar als decoratie worden ze wel regelmatig uit de kast gehaald....


En nog een hele stapel papier... Ik ging dus met m'n handen vol weer weg bij Corrie. Maar ik had er ook een plastic tas met kerstballen achter gelaten, die Corrie weer verkoopt. Dat ruimt dus weer lekker een beetje op bij mij...


Vorige week kreeg ik ook nog een verlaat verjaardagscadeau van m'n zus. Jammer dat ik er geen foto van heb gemaakt toen het nog in de plastic verpakking zat, want het was zo'n lief geheel...


Er zaten behalve VVV bonnen en het lavendelzakje (zie bovenste foto) ook nog van die leuke kleine roosjes bij..


Maar in de herfstvakantie ging ik ook nog bij Catherine op de thee (met een handwerkje mee natuurlijk...).
Sinds kort is ze enthousiast kaarten aan het maken en heeft ze daar een nieuw blog voor aangemaakt, kijk maar eens hier... Wat een leuke dingen maakt ze, niet te geloven wat ik daar allemaal heb gezien!
Maar ze had ook iets voor me... Nu ze zo vol overgave aan de kaarten is, komt er niet meer van om deze poppen aan te kleden...


En ze vroeg of ik ze wilde hebben..... Eerst aarzelde ik nog een beetje, en dat kwam door die enorme berg handwerkjes die nog bij mij liggen en toch eens allemaal afgemaakt moeten worden... En als ik nu deze poppen mee naar huis nam, dan snappen jullie wel wat ik het liefst ga doen...!
Maar toen kreeg ik een plan. Ik dacht aan de kindertjes in Roemenië, in de dorpjes met arme bevolking...
Mijn man gaat elk jaar vanuit onze kerk met een aantal mensen daar naar toe om hulpgoederen te brengen en de contacten te onderhouden. Hij vindt het altijd heel leuk om ook wat speelgoed aan kinderen te kunnen uitdelen. 
Maar voorlopig gaan de poppen even lekker in een dekentje gewikkeld in het bedje bovenop de kast. Peter is juist een paar weken terug uit Roemenië, dus ik heb nog wel even de tijd...

25 opmerkingen:

  1. Die onderzetters zijn zeker leuk zeg!
    En dat van vele onafgemaakte projecten herken ik wel, ik verplicht mezelf dan ook om eerst het 1 af te maken voor ik het volgende mag beginnen. Maar ja......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel succes met je strakke planning. Het valt ook niet mee om nee te zeggen tegen al die leuke dingen die je worden aangeboden, haha. Goed van je dat je die 'blote poppen' hebt weggelegd. Want als je daar nu weer voor gaat breien wordt er weer iemand jaloers, :-) fijn weekend.
    Groet,
    Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Busy, busy, busy...I hope you manage to have some time off...
    Have a nice and calm weekend !
    Hug
    Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een lang verhaal. Ik vind je plan van aanpak erg goed. En dan natuurlijk wel volhouden anders kom je maar bij mij in de leer. Leuk dat je al die spulletjes hebt geplaatst. Ik ga er zo een blogberichtje van maken. En wat een lief cadeau van je zus.
    En knap dat je de poppen apart hebt gelegd. Ik wil er in de toekomst gerust ook één aankleden. Vooral als het voor het goede doel is, dat weet je.

    Groeten van Corrie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, gezellig... Dan gaan we samen de poppen aankleden, dat is een super goed idee!!

      Verwijderen
  5. Met je plan van aanpak zal het wel goed komen.
    Leuke onderzetters, ik dacht eerst dat het een windlichtje was, maar ze zijn opgestapeld.
    Fijn dat er zich al een breihulp aanmeldt. Straks zit je met een clubje poppenkleding te breien dat is ook nog eens gezellig.
    Fijn weekend,

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat goed dat je een planning maakt en samen de poppen in de kleren zetten is een prima idee. Ik zou de rand voor de deken idd los breien en er later aanzetten. Lekker verder gaan met alles wat je onder handen hebt. Je krijgt het wel voor elkaar. Die onderzetters zijn heel erg mooi. Fijne zondag.
    Groet, Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk dat je het weer ziet zitten. Lekker stapje voor stapje een en ander afmaken.
    Je hebt mooie spulletjes gekregen waar je vast mooie dingen mee gaat doen.

    Fijn weekend, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je gedachten zijn alvast heel overzicht-scheppend en een goed begin is het halve werk ;-)
    Die onderzetters zijn echt enorm mooi!
    Ook het cadeau dat je van je zus hebt gekregen ziet er mooi uit.
    Gezellig lijkt me dat, bij Catherine op de thee, het is zo'n lief, warm mens (net als jij!)!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wees vooral niet te streng voor je zelf Elizabeth!! Je mag best een wijziging in je plan van aanpak aanbrengen, als de hoofdlijn maar blijft bestaan!
    Je moet gewoon dingen afronden!! En vooral geen grote klussen meer aan beginnen voor er een grote klus af is.... Maar, ik denk dat het helemaal goed gaat komen.
    Je bent tenminste weer een beetje positief!
    En net wat Corrie zegt: anders ga je maar eens bij haar in de leer. Zij lijkt met een gestructureerd iemand....
    Ze heeft supermooie onderzetters!!
    Geniet nog van je zondag!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh ja, en die rand van die deken zou ik ZEKER apart breien, dan pak je 'm veel sneller op -ik brei er ook een voor mijn moeder-project- en heb je het idee dat het ook meer opschit.
    Ik heb in ieder geval al 1 rand af... Ben aan de 2e kant bezig... Schiet wel op hoor.. Maar je moet 'm er natuurlijk wel weer apart aanzetten...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh Elisabeth niet te streng zijn hoor ,het komt vanzelf af ,dat heb ik steeds bij je gezien .
    Gewoon fijn als je voor jezelf overzicht hebt,maar verder met plezier verder gaan ,lieve groet marloes

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De planning maken alleen al geeft je rust, echt. En de aanpak lijkt me echt de goede. Verstandig dus dat de poppen nog even zijn opgeborgen. Ik heb ook steun aan je bericht, ook bij mij even eerst alles afmaken of grotendeels afmaken. Mijn quilt is voorlopig nog niet af, maar als dat het enige nog is....... Fijne zondag! @

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik zou zeggen gewoon doen waar je zin in hebt en het komt echt wel goed !En afwisseling van verschillende handwerkjes werkt prima hoor !
    En wat een leuke spulletjes allemaal weer !
    Fijne zondag het is heerlijk freubel weer !

    Groetjes Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik weet hoe het voelt teveel projecten in één keer, ik word daar heel onrustig van. Gelukkig heb ik al mijn projecten nu afgerond en is er weer overzicht maar wel heel veel ideetjes en dat is soms ook om gek van te worden. Zoals die onderzetters die je laat zien, wat een goed idee want alleen gehaakt wordt vaak nat van de condens dus die heb ik al nooit gemaakt maar met zo'n glazen onderzetter erin werkt het wel!!! Sterkte met het afronden van je projecten en fijne zondag!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Volgens mij gaat het helemaal goed komen. Als je eerst maar in ziet dat je wat je wil veranderen komt het vaak wel goed en misschien past het ook wel een beetje bij jou. Wat leuk dat jou man dat doet. Mijn schoonmoeder breit altijd sjaals voor Roemenië en een tijdje terug heb ik daar ook het een en ander voor gemaakt.

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  16. hallo Elisabeth, heel toevallig ben ik op je blog terechtgekomen, ik zocht nl een patroon van een muizenkopje en wat ik zag vond ik zo superleuk, dat ik het muizensnoetje snel heb gehaakt, je blog heb opgeslagen en ik ga je volgen, grappig dat ik al volger ben bij Corrie en zij bij mij, zij mij ook hele leiuke en mooie dingen, maar die onderzetters had ik nog niet gezien, ik heb ook nog van die glazen die ik niet meer gebruik, weer een idee opgedaan, erg leuk, maar......, je snapt hem al, ik vind ook zoveel dingen leuk en heb ook zoveel tegelijk onder handen, hoe herkenbaar, ik maak kaarten (http://zoveelkleuren.blogspot.com) en heb een haken en breienblog
    ( http://hobbyhakenenbreien.blogspot.com), je ziet maar dat je echt niet de enige bent, al mochten er wel wat meer uurtjes in een dag zitten, groetjes en tot blogs, Jeannette

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Doe maar rustigaan zoals het komt Elizabeth, dat lukt meestal nog het beste! Goede voornemens om dingen af te maken heb ik ook, maar ik kan toch nooit weerstaan om nieuwe projecten te starten tussenin, soms ook omdat het moet, voor een goed doel waar een einddatum op staat of opdrachten voor iemand. Een plan opstellen doe ik niet, dat is veel te strak, zo wil ik echt niet handwerken, onder druk. Maar ieder doet het op zijn manier. De poppen zien er prachtig uit, zal je kunnen weerstaan??? En Corrie maakt prachtige dingen, ik bezoek haar blog ook regelmatig :-)
    Prachtige dingen heb je van je zus gekregen.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat kan je toch altijd gezellig schrijven, en dank je voor je lieve reacties. Ik herken het zoooo, dat zenuwachtig worden van al die dingen die nog afgemaakt moeten worden. Maar ja, ik leer er ook niet van, want ik blijf opzetten. Maar dan maak ik idd ook weer opeens een paar dingen tegelijk af.
    liefs Meijra

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Oh en wij maken trouwens die gehaakte dekens ook voor roemenie, gaat ook via de kerk. Geeft voldoening en je maakt er kinderen gelukkig mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. met mij is het net zo ,en ik doe nu iedere week moeten er twee dingen klaar zijn ,en het lukt aardig moet ik zeggen ,dus houdt moed gr mery

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Zo herkenbaar.Ik heb ook massa's projecten en wil ook aan nieuwe dingen beginnen.:-) Dat zijn de creatieve geesten zeker!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Mooie dingen heb je gemaakt,
    fijn dat deze poppen een nieuwe thuis in Roemenië gaan vinden.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...