Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 29 januari 2013

Crochet lace on a roll....

Ja, het kon niet uitblijven hè... Ik kan er niets aan doen hoor; als ik eenmaal de smaak van iets te pakken heb, dan kan ik niet meer stoppen!


Ik had vorige week de eerste patroontjes van Wieke gemaakt, en toen baalde ik zo dat ik niet verder kon...
Nou ja, niet verder kon...? Natuurlijk kon ik verder met eigen patroontjes, maar dat vond ik niet leuk.
Toen bedacht ik dat er nog wel een tweede haakrolletje kon komen, en dan één met vooral open steken en waaiertjes... 
Dus snel een tweede bol witte katoen gepakt en aan de slag gegaan. Het is gewoon moeilijk kiezen, zoveel steken zijn er voor handen. Als je het leuk vindt, moet je maar eens hier een kijkje nemen...


Ik begon met een waaiermotiefje, toen een boogjesraster, vervolgens een schuin pitje... (van links naar rechts op de foto)


Dan een ajoursteek en een heel klein stukje blokkenmotief... Ja, en toen was m'n bolletje katoen al op!
Nou, dat is vlug... Ik weet nog dat ik voor mijn eerste breirol precies dezelfde katoen gebruikte en eigenlijk is die breirol nog breder..., èn dat ik veel meer lengte kon breien uit een bolletje dan dat ik nu gehaakt had!


En tuttebel die ik ben..., ik zat maar kritisch te kijken naar het haakwerk.... en eigenlijk vond ik het een beetje grof en stug... En als ik nu zo door ga, kan er wel een heel pak katoen in.. ook niet de bedoeling!


Intussen had ik al eens naar m'n voorraad bolletjes gekeken en m'n blik laten slaan op DMC babylo in een beige tint. Wat dunner materiaal dan de gewone haakkatoen en ook een beetje zachter...
Nou, toen ben ik gewoon weer opnieuw begonnen om te kijken of dit me meer aan sprak. En jawel hoor.., dit is gewoon wat ik wil. 


En daar is het nieuwe begin, met een paar vastenrandjes als tussenrand. Ik ben opnieuw begonnen met het waaiermotief, dan het boogjesraster, als derde patroontje het schuine pitje en als vierde een ajoursteek.

Dit materiaal haakt heel prettig. Inmiddels ben ik nog een paar patroontjes verder, maar daar heb ik nog geen foto's van gemaakt.
En... - het zal weer eens niet waar wezen - ... het karton waar het garen om gedraaid is, schemert ook al weer door de draden heen. Dus kunnen we weer op stap om in te slaan!


En de witte haakrol?
Gewoon uitgehaald en de draad weer opgewonden. Die ligt klaar voor de andere haakrol (van Wieke).....

20 opmerkingen:

  1. Haha, sorry Elizabeth, maar ik schiet toch steeds weer in de lach van al dat enthousiasme waarmee jij je op ieder nieuw handwerk stort ;-) Maar alles, wat je ook doet, wordt zo mooi! Je bent van alle markten thuis en doet alles zo vol overgave... geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk is dat ik met een paar dingen bezig ben en me in kan houden !!!!!!!!!!!!! Maar leuk hoor nogmaals hi hi ik hou me in gr marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En zo hou je jezelf goed bezig! Wel heel herkenbaar, ze verklaren mij hier ook regelmatig voor gek als ik weer iets uithaal, leuk om te zien dat jij dat ook hebt.
    Groetjes en een fijne dag!
    Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je bent toch heerlijk bezig... en dat je liever met ander materiaal werkt omdat het mooier wordt, is toch niks mis mee. Je moest eens weten hoeveel beginnetjes van sokken ik de afgelopen weken gemaakt heb en nu brei ik heel iets anders... Bezig zijn met verschillende dingen is erg prettig. Je verdringt natuurlijk de andere nog niet afgemaakte zaken, maar die pak je op een dag wel weer op. Succes met je haakwerk en je doet misschien ook wel een borduursteekje voor de afwisseling????
    Fijne dag en groeten van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk en heel herkenbaar hoor!
    Je haakrol wordt weer super en ja,haken gebruikt meer garen dan breien en helemaal met die mooie waaiersteek.
    succes!
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk om zo bezig te zijn!
    Ik vind het wel een heel leuk idee om een haakrol te maken!
    Veel succes!

    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo'n rolletje staat echt ook nog ergens op mijn lijst. Het ziet er zo geweldig uit. En dan, wat een enthousiasme, gewoon weer uithalen en opnieuw beginnen. Héél knap. Ik had het zo gelaten denk ik. Groet @

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi hoor en weet je nou wat je 'straks'eventueel met zo'n gehaakte rol gaat doen?Lijkt mij zo zonde van het garen als jer er alleen maar een enorme rol van gaat maken en er verder niets mee doet:-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik de haakrollen en breirollen als decoratie. Nu liggen er een paar op de schouw, en soms maak ik een leuk hoekje op een tafeltje of dienblaadje. De breirollen bewijzen nu al hun dienst als ik op zoek ben naar een leuk steekje.
      Bij mij gaat het vooral om het proces, het hoeft niet nuttig te zijn...

      Verwijderen
  9. Mooi hoor!!
    Zoveel verschillende steken zijn er, dus voorlopig kan je nog voort!
    Ik vind het ook leuk om met haakwerk te decoreren.

    Liefs, Juliëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ook al ben ik nog niet zo lang bezig, ik had al wel door, dat je voor allerlei steken bij jou moest zijn. Bedankt, ik vind het erg leuk om ze allemaal te zien, alhoewel, het maakt het kiezen wel weer moeilijker hoor! Gr. Mariet

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Reacties
    1. Owwww vindt dit ook weer heeeeeeel gaaaaaaaf .......zucht m'n breirol is nog geeneens af, nog maar niet te spreken over m'n borduurtjes pfffff ......maar ik ga hier ooit wel eens aan beginnen, het ziet er super uit !!

      Groetjes Jeanet

      Verwijderen
  12. Jee, Elisabeth, ik bewonder je energie!
    Heb je al een rolletje klaar, begin je gewoon weer opnieuw omdat je het niet zo mooi vind... wauw
    Groetjes Janine

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je enthousiasme is aanstekelijk en mijn motto is dat het niet perse nuttig hoeft te zijn wat je maakt. Als je langs zo'n tafeltje loopt met van die leuke dingen erop, dat maakt je weer blij!!! Je levert altijd mooi werk...
    Groetjes, Lisa
    P.S. Waar zijn die mooie witte quiltblokken gebleven?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat leuk! Maar ik hou me in, en hou het voorlopig toch maar bij de haakrol van Wieke. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik kan zo genieten van jouw enthousiasme! Niet piekere maar gewoon doen! Je haakrollen zijn nu al prachtig! En ik ben weer overtuigd dat je met haken ook 'ajour' kunt maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wauw die 2e is ook erg mooi hoor! Leuk om te zien dat je mn idee voor het randje en kantje van de rol van Wieke ook leuk vond. Ik vind het heel leuk om het nu overal terug te zien.
    Ik ga je leuke blog zeker verder volgen.

    Groetjes, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat gaaf, Elizabeth en wat ontzettend enthousiast ben jij. Geniet van je prachtige tafel en je werkkamer in wording.
    Groet, Wieke

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...