Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 15 september 2012

Prehistorische overnachting...



We zijn weer terug van onze trip naar Drenthe en Groningen. Al eerder vertelde ik dat we van de kinderen een bon hadden gekregen voor een overnachting. Maar dat was wel een heel bijzondere...


Ik weet niet of jullie het kunnen lezen (klik anders even op de foto) maar het betrof een hunebedkamer!
"Lang geleden kroop men niet onder de wol, maar onder de rotsen. U slaapt in een kamer die opgebouwd en ingericht is zoals een hunebed; slapen onder een rots in een aankleding opgebouwd uit boomstammen en rotsblokken" ..... zo luidt de omschrijving.

Eh... spannend; wie doet de deur open? 

Ingang...

Wow... wow... wow...

Elk detail in stijl....
Deze kamer is door de hoteleigenaar zelf ontworpen, en zo gaaf! De stoeltjes zijn gemaakt door de boswachter. In de "rotswanden" zijn nisjes gemaakt en één van die was dit haardje geplaatst:


En de kamer was van alle gemakken voorzien hoor! Een geweldige badkamer erbij, die was dan weer niet prehistorisch... Een heuse minibar, maar die zat wel verstopt achter een boomstam...


Met een goed gevuld koelkastje...
Telefoon, internetverbinding (wel supertraag...) en in het rotsplafond zat een lcd scherm weggewerkt, zodat je heerlijk vanaf het superzachte ronde bed televisie kon kijken...


En we hadden zelfs een balkon, met uitzicht op het centrum van Stadskanaal. Maar daar hebben we maar even gezeten - met onze truien aan - want qua weer viel het best tegen. 


Maar we hebben ons beslist niet verveeld. We reden 's morgens goed 7 uur weg en genoten op de camping in Elspeet - waar we veel gekampeerd hebben - van een broodje met koffie. Natuurlijk een paar naaldjes breien en nog een rondje over de camping.... 



Toen bezochten we de showroom van HaVe om een schouw uit te zoeken. We wisten van tevoren al welk model we wilden (via de folder), maar als je ze dan in echt ziet dan kijk je er toch weer anders tegenaan. Het werd een iets ander model en toen kwam de kleur en de steensoort. We wilden van tevoren een lichte schouw, maar de één vonden we te bleek en de ander te geel, en een volgende was het ook net weer niet... En toen zagen we een donkere, antracietgrijs... En deze schouw stond tegen een bruin-grijze wand... Zou dat bij ons ook kunnen? Gelukkig had ik de kleurstalen van de krijtverf meegenomen... En na 2 uur praten en dubben en vergelijken waren we er uit.. 


Intussen was het hoog tijd voor de lunch.. DH wilde graag een mooi plekje om te eten. Als je daar naar zoekt, valt het altijd tegen. Maar uiteindelijk konden we in het zonnetje picknicken...


We zetten koers naar het noorden, eerst naar Coevorden waar de fabriek en het bedrijf staat waar mijn man sinds kort weer werkt. Zowel de oude als de nieuwe locatie hebben we even gezien, nou ja.. we zijn er rondom gereden. Daarna hebben we nog een stukje Duitsland gezien, want je zit daar pal aan de grens. 
Binnendoor zijn we naar Borger gereden om de hunebedden te bezoeken. Wat een mooi plaatsje is Borger, ik kan het iedereen aanraden!




Jammer dat de zon iedere keer weg ging, en de wind werd ook koud. We hadden hier nog wel een tijdje willen zitten. Maar... we waren ook benieuwd naar onze hotelkamer, dus reden we naar Stadskanaal.
Ik vind Stadskanaal een aparte plaats. Alles is er behoorlijk nieuw en strak. Soms denk je dat je op een plein bent, maar het eigenlijk een weg waar je mag rijden met de auto. De straten zijn wijd en de bochten vierkant. Best even wennen. Maar vlak naast het theater en het gemeentehuis stond dan ie dan toch...


De rest van onze trip komt in de volgende aflevering!

21 opmerkingen:

  1. Wow, wat spannend. Dat is weer eens iets anders! Leuk om cadeau te krijgen. Gelukkig wel voorzien van alle gemakken. Ik wist wel dat zulke bijzondere hotel kamers er zijn.... maar wist niet dat dit in Stadskanaal is.
    Mooie haard hebben jullie uitgezocht. In het echt is het toch anders dan op een plaatje.
    Jammer dat het weer wat triest was, maar dat heb je niet in de hand. Ben benieuwd naar het vervolg... Fijne zondag en groeten van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaaf! Heb je nu ook in je berevelletje geslapen? Ach,dat gaat ons niets aan ;-)
    Jullie hebben je wel goed vermaakt zo te zien en te lezen. Mooie schouw hebben jullie uitgekozen.
    Dat herfstweer is wel wennen ja, maar het was tenminste droog.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeetje wat een bijzondere hotelkamer. Leuk gedaan zo met al die houten spullen,zelf gemaakt!!! Ja Borger is leuk hé, voor 2 jaar terug stonden wij daar op een camping Hunzedal, echt leuk voor gezinnen met iets oudere kinderen. Wij hebben daar veel gefietst heerlijk was dat.
    Moeilijk toch wel om een schouw uit te zoeken in een folder, valt het altijd een beetje tegen als je het in het echt ziet. Gelukkig konden jullie nog een andere kiezen. Ben benieuwd naar je vervolgverhaal. Bourtange????

    fijn weekend, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jullie hebben je goed vermaakt,leuk verhaal en prachtige foto's.
    Borger is heel mooi die hunebedden kwam ik vroeger al met schoolreisjes.
    Ik kijk uit naar het volgende verhaal.
    Groetjes Hetty.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ontzettend leuk. Zo n kamer echt is wat anders Gr. Marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wow wat gaaf zeg!Ontzettend leuke kadobon!!!Ik zo ook heeeel erg genoten hebben!;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie schouw en wat een BERE GEZELLIGE hotelkamer. Echt eentje om heerlijk in te bivakeren nu de herfst de overhand neemt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk cadeau en wat een romantische kamer! okee, hunebedden van rotsen waren vast koude kamers maar die van jullie was gelukkig te verwarmen.
    Fijn dat jullie zo hebben kunnen genieten van al het moois in de omgeving en daarna terug te mogen naar de prachtige kamer.

    groetjes weer
    Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie plekjes,en romantiche hotelkamer.
    Mooie schouw,en Borger zijn wij ook al twee keer geweest.
    Groetjes ria.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een ontzettend leuke overnachting is dat geweest, gelukkig droog weer zo te lezen al was het dan wat fris. Mooie schouw uitgezocht.
    Wel gauw het vervolg schrijven hoor :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Borger zijn wel wel eens geweest, heel leuk inderdaad - maar die hunebed kamer - dat ziet er echt fantastisch uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wat een prachtig kado hebben jullie gekregen, het ziet er enorm leuk uit
    lieve groet jenneke
    http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat ziet er super leuk uit zo'n overnachting!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een geweldig cadeau, echt heel iets anders !!
    Ik lees graag je volgende blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een gave hotelkamer. Dat is een cadeau van je kinderen wat je nooit meer zult vergeten. Echt heel leuk!
    Die schouw is prachtig. Wat zul je van de winter genieten van je gashaard. Wij hebben er eentje sinds een jaar of 6 en ik wil hem voor geen goud meer kwijt!
    Groetjes,
    Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Zo even lekker de verbouwing ontvlucht???En wat een leuk idee zo'n kamer, ze verzinnen wat tegenwoordig ;-)Ik vind je haard prachtig dat doet je verlangen naar de winter, heerlijk met een warme choco en een handwerkje, wat zul je er van genieten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Aleen die hotelkamer was de rit er naar toe al waard! Wat ontzettend leuk bedacht. En wat je schouw betreft, dat kan in het echt inderdaad nog wel eens tegenvallen, maar ik vind je nieuwe exemplaar nog mooier!! Drenthe is prachtig he? Er zijn prachtige brinkdorpen daar en die Hunebedden blijven een bezienswaardigheid. Voor mij zijn het altijd bijzondere plaatsen en als ik in Drenthe ben ga ik er ook altijd een bezoeken. De familie van mijn vaders kant komt uit Drenthe dus ik heb er vroeger vaak gelogeerd. Ik heb in Coevorden familie wonen!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wowww, wat een leuke hotelkamer ....superleuk bedacht ...en fijn dat jullie er van genoten hebben ...
    wij zijn gisteren voor de 1e keer een dagje met de camper weg geweest, ook door Duitsland maar dan aan de kant van de Achterhoek, was genieten ...

    Liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Oh, wat een super gaaf cadeau, ik had er nog nooit van gehoord, maar wat ziet dat er leuk uit zeg.
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een geweldig cadeau hebben de jongens jullie gegeven!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...