Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 22 augustus 2012

We zitten nog langer in de rommel...

Ja, je kunt wel iets overhoop halen......, maar van het één komt het ander!
Omdat Henk, de stucadoor/timmerman toch hier bezig is, zou hij ook een stuk boeiboord vervangen aan de westzijde van de dakkapel. Om daar goed bij te kunnen, hebben we een stelling gehuurd.
Maar wat bleek nu; het boeiboord was wel heel erg gebladderd, maar niet rot.
De schilder kon dus meteen aan de gang. En hij heeft vakwerk geleverd; alles lijkt met flinterdun plastic gelamineerd te zijn, zo mooi ziet het eruit!


Maar ook de zijkanten van de zonnewering waren verrot. Tja, geen wonder want er is gewoon vurenhout gebruikt en dat op de westkant met volop zon, regen en wind... 
Henk heeft nieuwe zijkanten van hardhout gemaakt en de schilder heeft ze meteen perfect in de verf gezet.
Ook het zijraam nog maar even bijgewerkt... Enne...één van de kozijnen boven is ook niet in orde, daar blijkt de onderdorpel verrot van te zijn. Een huis van 17 jaar oud en altijd goed onderhouden. Maar onder de plamuur kwam er gewoon een gat vandaan en weet je wat er in zat? Een houten lat... Daar hadden ze het mee opgevuld tijdens de bouw. Ik kan het gewoon niet geloven!
Maar Henk heeft een buurman en die is een expert in zulke dingen. Dus de onderdorpel wordt er gedeeltelijk af gefreesd en hij maakt het weer pico bello in orde. Wanneer? Hopelijk volgende week. Dan staat de stelling dus voor....



De badkamer en de overloop zijn weer in normale staat. De plafonds drogen iedere dag nog een stukje verder. Maar de rommel is weg. Onze slaapkamer daarentegen is net zo'n pakhuis. Alle kleine spulletjes uit de woonkamer liggen daar opgeslagen.



Een deel van de meubels bivakkeert in de garage en de rest is afgedekt onder kleden en plastic. 
Henk heeft de muren voorbewerkt, niet schrikken hoor.... ; het roze is tijdelijk. Misschien had je het al op de foto's gezien.
Morgen gaat hij stucen, de muren van een dunne gladde laag voorzien, zodat na een week drogen de schilder aan de slag kan met het opbrengen van de krijtverf.


Pas ruim na het weekend kunnen we wat meubels op minimaal 25 cm afstand van de muren neerzetten zodat de stuclaag goed kan drogen... 
Zolang het mooi weer is, kunnen we natuurlijk buiten zitten. Maar voor zaterdag geven ze al regen op..
's Avonds is het helemaal niet leuk meer. Om kwart over 9 wordt het buiten donker en wordt ik aan alle kanten geprikt door de muggen. En in de kamer valt er niks te zitten, bovendien is de verlichting van het plafond. Dus blijft er niets anders over dan op zolder achter m'n bureau of een filmpje kijken op de slaapkamer. En dat laatste is toch wel heerlijk na zo'n enerverende dag.

Vanmiddag kwam ik erachter dat ik na zondag geen steek meer gebreid of gehaakt of geborduurd had...
Dat kan natuurlijk echt niet; dus vanavond nog lekker op een beschut plekje in de tuin wat naaldjes gedaan van de breirol. Oh.., dat is genieten!

Voor sommige mensen zou ik nog wat scannen uit boekjes; helaas zitten ze in een kast waar ik even niet bij kan komen..., dus een ogenblik geduld a.u.b.

Ik probeer zoveel mogelijk jullie blogs te lezen, ben ook erg benieuwd naar wat jullie te melden hebben.
Maar ik zal wel even wat minder reageren of pas een paar dagen later...


Groetjes!

19 opmerkingen:

  1. Jeetje joh wat een karwei sterkte ermee en straks alles weer mooi en de rommel vergeten Gr. Marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje meis wat een werk allemaal!
    Is nu effies doorzetten maar straks ..... EEN PALEISJE :-)
    Sterkte!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeetje, wat een klus, zo rol je van het één in het ander.
    Straks zit je er natuurlijk wel weer mooi bij en is alle rommel vergeten. Voor nu nog sterkte met alles.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zou op dit moment voor geen goud met je willen ruilen :)
    Van dat soort rommel in huis raak ik altijd helemaal van de leg. Ik leef met je mee en wens je sterkte. Als alles achter de rug is, geniet je er vast extra van.
    Groetjes.
    Paula

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, het is best even een behoorlijke inbreuk op je dagelijks leven en je privacy.. Maar ik kan er gelukkig goed tegen.
      En het heeft ook voordelen; ik hoef op dit moment echt niet te stofzuigen, de ramen te lappen of stof af te nemen...

      Verwijderen
  5. O vreselijk. Eigenlijk het hele huis een grote puinhoop. Even volhouden. Over een oaar weken zit je er weer fantastisch bij. Ook heerlijk om meteen maar op te ruimen en vooral veel eeg te doen.... Hi hi. Groet en sterkte @

    BeantwoordenVerwijderen
  6. O jeetje, het lijkt sterk op "kamperen in eigen huis", maar dan nog meer behelpen. Uiteindelijk knapt het er wel heel erg van op zo te zien. Sterkte met de rommel, maak gebruik van de positieve kanten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Sterkte met de rommel zo lekker in een mooi huis de herfst en winter in en zit jij er mooi en warmpjes bij.
    Groetjes monique

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een toestand. Binnen en buiten wordt gewerkt. Het moet eerst op z'n ergst zijn en je weet dat het goed komt. Je hele ritme is weg. Er komt een dag dat alles weer 'normaal'is. Dan ga je weer over tot de orde van de dag. Nog even doorzetten. Sterkte;-) Groeten van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als je eenmaal begint met klussen/verbouwen dan blijf je aan de gang.
    Je weet waar je het voor doet. Achteraf ben je er heel blij mee en kan je lekker genieten. Dus nog even volhouden. Wat een leuk huis heb je trouwens!

    Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben benieuwd wat je de volgende keer laat zien, het lijkt wel of je de smaak te pakken krijgt met de klussen in en aan het huis. Zo schiet het handwerk er wel bij in.
    Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gelukkig kan ik er ook altijd wel geod tegen, nog even in de rommel en dan kan je voor de herfst begint heerlijk van je opgeknapte woning genieten....veel plezier met de laatste loodjes en het inrichten

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gelukkig weet jij altijd weer het positieve er van in te zien ;) Niet hoeven stofzuigen, wat een walhalla ;)

    Je hebt een leuk huis! Maar wat 'n gedoe dat er tijdens de bouw niet zo nauw gekeken werd naar het materiaal dat gebruikt is. Herken het wel hoor, maar ons huis is dan ook heel wat jaartjes ouder (1980)... Gelukkig ben je er op tijd bij, voor ergere schade is ontstaan...

    Nou, laat de mannen lekker klussen, geniet van de mogelijkheid om lekker toe te kijken onder het genot van een glaasje van het een of ander en je brei/haak/borduurwerkje...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nou, je hebt al een leuk huis en nu wordt ie nog mooier. En nog een voordeel jij hoeft geen najaarsschoonmaak meer te houden want straks is alles helemaal pico bello in orde maar voor nu heel veel sterkte met de rompslomp ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heel herkenbaar. wij hebben net iemand gehad van de isolatie en morgen komt de tegelzetter, dus september wordt weer een klusmaand. Gelukkig is mijn hobbyamer klaar dan trek ik me daar wel in terug. We houden maar gewoon in gedachten dat het straks heeeeelllll moooooiiiiii wordt.

    Sterkte met de klussers.

    groetjes, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  15. zooo jullie pakken het wel gelijk goed aan!! heel verstandig hoor..het is het behoud van je huis! Werk ze!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Als het je allemaal even teveel wordt dan kom je maar een bakje "troost" halen hoor.
    Groetjes, Catherine.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. pff, niet leuk als je (bijna) geen plekje hebt om te zitten. Maar het wordt allemaal natuurlijk wel heel mooi en daar gaat het om. Beter om het nu goed aan te pakken.
    Sterkte met alle klussen en neem ook zo nu en dan even tijd om lekker te handwerken, al is het maar een uurtje....

    Fijn weekend en een lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...