Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 12 november 2011

De bazaar

Hè hè... de bazaar is achter de rug...


We hadden twee tafels toegewezen gekregen, en die stonden in de binnenste ring van een U-vorm... Heel veel ruimte hadden we dus niet... Daarom zijn we maar de hoogte in gegaan en heb ik een stoel en een butler-tray gehaald, dan konden we tenminste ook nog wat spulletjes ophangen...
Corrie had een heleboel leuke haarbandjes gemaakt, en we hadden verwacht dat die goed aftrek zouden vinden, maar helaas hebben we er daar geen één van verkocht.De bazar begon om half 10, en alhoewel het de intocht van Sinterklaas was in de haven van Sliedrecht, was het best druk. Heel veel gemeenteleden van de kerk kwamen een kijkje nemen. Van de opbrengst zouden we 15% afdragen aan de kerk, en de andere 85% mochten we zelf besteden. We hebben geen materiaal aftrek gedaan, maar we kennen mensen die betrokken zijn bij een project in Moldavië, waar het geld goed besteed wordt. Dus daar gaat onze winst nu heen.


We hebben minder omzet gemaakt, dan we gehoopt hadden. Veel mensen kopen wel taart, groente en fruit, levensmiddelen, etc.. En de kinderen trekken liever een envelop voor 25 eurocent, dan dat ze een haarbandje, sleutelhanger of tasje voor 3 of 4 euro kopen... 


Ook de babysokjes zijn allemaal weer terug naar huis...

's Middags was het heel rustig, eigenlijk heeft het geen zin om na 1 uur nog te verkopen. Om een uur of 2 zijn we gaan opruimen. En nu staat het overige thuis nog in dozen en tassen te wachten op.... Tja, misschien de volgende verkoping..., of gaan we een webwinkeltje beginnen, of....
Wat doen jullie eigenlijk met al je spulletjes die je maakt?

Zelf kocht ik deze etagère.. 

en twee canvas kunstwerkjes

en dit prachtige lichtje met sterretjes erin..

22 opmerkingen:

 1. Hé jammer, dat het met de verkoop toch niet zo liep, als je gehoopt had! Ik was vandaag ook op een verkoping, maar vond het tegenvallen.. wat had ik graag zo'n leuke tafel met gehaakte/gebreide spulletjes gezien als van jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is altijd erg wisselend he zo'n verkoop. Zelf doe ik het ook 1 keer per jaar voor de kerk. Vorig jaar was ik net zoveel materiaal kosten kwijt als ik ontving van de verkoop. Alleen neem ik het geld niet terug. Maar als je ziet hoeveel tijd erin gaat zitten. Jullie hadden wel een hele tafel vol zie ik. Leuk hoor. En je weet het nooit, waarschijnlijk verkoop je volgend jaar veel meer.
  gr. Meijra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt al met al wel een beetje teleurgesteld, Elizabeth.'t is ook jammer dat veel van die leuke maaksels weer mee naar huis moesten. Je kunt nooit van te voren zeggen hoe zo'n verkoopdag loopt, hè... Volgende keer beter, hoop ik voor jullie. De stand ziet er wel heel leuk uit, zo fleurig, en er was van alles.

  Groetjes,
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat het een beetje tegengevallen is. Ik denk wel eens dat mensen in zelfgemaakt de waarde niet zien. Ik verkoop mijn Hardanger borduurwerken via Ebay. De Barbie jurken zijn voor mijn kleindochters, en af en toe maak ik iets voor een goed doel. Misschien, als je niet alles wilt houden voor een volgende keer, kun je iets weggeven. Op mijn Blog staat een link voor Afghans for Afghans, misschien zit er iets bij wat je voor deze stichting zou kunnen geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt jammer dat het tegenviel! Binnenkort houd ik mijn eerste verkoopochtendje bij mij in de kerk...
  'k Zal je laten weten hoe het is gegaan...
  Fijn weekend nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hè wat jammer dat het tegenviel. Jullie hebben er zo je ziel en zaligheid in gelegd...
  Jullie weten er vast een goede oplossing voor om de voorraad te doen slinken. Succes!
  (en het ligt zeker niet aan de kwaliteit van de creaties!)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat jammer dat het tegen viel,jullie stand zag er prima uit,wie weet een volgende keer loopt het beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat jammer dat de verkoop wat tegenviel. Aan de spulletjes op de tafels lag het zeker niet dat zag er mooi en indrukwekkend uit. Ja, de mensen houden tegenwoordig meer de hand op de knip en geven liever geld uit aan etenswaren. Dat blijft altijd wel lopen.

  Fijne zondag,
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat jammer van al jullie werk Elizabeth, het ziet er in ieder geval leuk genoeg uit om de aandacht te trekken.....en die slofjes in doosjes vind ik echt schattig, de spullen die ik maak, geef ik altijd aan een stichting die mensen naar Lourdes stuurt die het hard nodig hebben , en ook dit jaar weer , ik krijg dan een heel lief kaartje dat alles wat ik gaf verkocht was en met een bloemetje erbij.Ik hoef er zelf dus geen geld voor, zo maak ik mijn voorraad op.
  Maar je krijgt vast wel een ideetje wat jullie met de spulletjes kunnen doen.
  fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat jammer dat jullie niet zoveel hebben verkocht als jullie graag zouden hebben gewild (heerlijke zinsconstructie, I know)... Er komen vast betere tijden...

  Misschien kunnen een aantal van jullie spulletjes wel zo mee naar het project in Moldavië... Daar kunnen ze kids vast ook haarbandjes en sokjes gebruiken, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jullie stand zag er heel leuk uit! En wat een leuke spulletjes! Misschien zijn er wel mede-blogsters die iets van je willen kopen zodat je toch meer geld kunt inzamelen voor je project in Moldavie. Ik zou zeggen, zet een prijslijstje op je blog!!!
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi

  Via via kwam ik op je blog terecht.
  Zou je misschien even contact met mij op kunnen nemen?
  Ik begin over 3 weken een winkeltje met handgemaakte artikelen, misschien kan ik wat van je overnemen.

  gr jacoline sneltjes@zeelandnet.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jammer dat de verkoop zo tegenviel,je zou dan bijna zeggen zonde van al de energie en tijd die jullie erin hebben gestoken, Jullie hebben zo je best gedaan om de kraam vol te krijgen en dan is dat best een beetje zuur. Maar misschien kan je samen een webwinkeltje starten met Corrie, (eventueel voor een goed doel). Proberen kan altijd, Je weet het tenslotte nooit.

  Je hebt zelf wel hele leuke spulletjes gekocht

  fijne zondag
  lieve groet
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ziet er geweldig uit, Elizabeth!!! Als ik er was geweest, had ik zeker wel iets meegenomen!! Zonder twijfel.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het was een leuke kraam met veel verschillende cadeautjes voor de decembermaand. Jammer dat het dan niet loopt. Je etagère is heel leuk.
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat jammer dat het tegenviel de verkoop....hopenlijk een volgende keer beter ...

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik sluit me aan bij alle anderen: erg jammer dat de verkoop zo tegenviel, zeker omdat de opbrengst naar een goed doel gaat. Maar ik zie ook een reactie warin gevraagd wordt om contact op te nemen, wie weet raken jullie zo toch nog wat spulletjes kwijt.
  Op Marktplaats zul je het ws. niet verkopen, omdat de bijkomende verzendkosten nogal hoog zijn, maar misschien is er binnenkort nog wel een kerstmarkt bij jullie in de buurt en kun je daar nog verkopen?
  Groetjes van Anja
  P.S. Sint kwam aan in Dordrecht, niet in Sliedrecht (en hij raakte de weg kwijt en kwam aan in Averecht aka Nieuwland)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oeps, ik zie dat ik een foutje heb gemaakt, Averecht aka Kanis moet er staan.

  PS Ik hoop dat je niet teveel betaald hebt voor dat lichtje met sterretjes erin? Het is nl. bij de Karwei te koop, ik weet niet meer precies voor welk bedrag, maar mochten er lezers zijn die ook zo'n lampje willen weten ze nu waar ze het kunnen kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. jammer.......het ziet er prachtig uit.............

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat jammer van de tegenvallende verkoop van jullie mooie maaksels.... maar er zit veel bij waar je de mensen in Moldavië heel direct enorm blij mee kan maken..... Er is ook "Sokken en maaksels voor Roemenië" en bij "de De Kerstschoenendoosaktie", zouden ze een gat in de lucht springen voor zulke mooie haarbanden..... Heel direkt "lachende ogen" maken in barre tijden is de mooiste bestemming voor mijn handwerkjes heb ik gemerkt, misschien ook voor jullie werkjes????????
  Succesgroetjes, Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oh, Elizabeth, wat ontzettend jammer, dat de verkoop zo tegen viel. Jammer, van dat vele werk en energie, die jullie erin hebben gestoken! Misschien is het een idee, om het op de bloggerdag nog uit te stallen, wie weet..... voor het goeie doel. Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat jammer zeg! En ja, een hele goede vraag, al heb ik al leuke antwoorden gelezen hierboven! En eentje vind ik ook wel erg leuk, meenemen naar de bloggersdag? Maar dan om te ruilen (swappen ;-) Als we allemaal (ik dus ook) zoveel hebben, is het misschien wel leuk om dingetjes te ruilen? Al hoop ik natuurlijk dat ik veel verkoop op de kerstmarkt. ;-) Maar wat jij ook schrijft, volgens mij kopen de mensen tegenwoordig inderdaad meer etenswaren enzo!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...