Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 19 november 2011

Breiballetjes...

Vandaag heb ik me eens helemaal toegelegd op de kerstballen breien. Ik had het boek al een poosje in mijn bezit en natuurlijk al wel helemaal doorgenomen. Maar ik had er nog niet één bal uit gemaakt.
De balletjes die ik eerder breide had ik uit een tijdschrift en een basisbeschrijving.
Vanmorgen heb ik "de tak" weer opgehangen, die elk jaar zo ongeveer rond deze tijd van zolder komt om m'n frutsels aan te hangen... Dit jaar worden het uiteraard de kerstballen!


De lelie en het grote rendier had ik al gemaakt. Het poesje (2e van links aan de tak) had ik zelf verzonnen (zie dit berichtje ) en nu heb ik een sneeuwsterbal gebreid (3e van links aan de tak). Ik vind deze goed gelukt. In tegenstelling tot de witte bal die ik afgelopen week breide en waar ik nu een anker op aan het mazen ben...


Dat mazen vind ik echt niks, het is dan ook de eerste en de laatste keer dat ik dit doe. Laat mij maar inbreien, dat vind ik veel leuker en het gaat me veel beter af ook. 


Gisteren was ik met bal nr. 16 uit het boek begonnen, met de Halling rand. Omdat ik nog steeds geen bamboe breipennetjes heb, dacht ik het wel met satéprikkers te kunnen doen. Nou ja, het gaat wel..., maar af en toe sneuvelt er een puntje en hapert er wat... 
Ik vond het eigenlijk een beetje rommelig aandoen dit patroontje en had er geen goed gevoel over. Het was ook opletten geblazen, want meestal zijn de kruisjes bedoeld voor de donkere kleur om in te breien. Maar hier is het net andersom, want je breit met wit in.
Had ik daar nu maar eerder aan gedacht, want toen ik nog een heel eind verder was, zag ik wat er fout gegaan was....

Zien jullie het al? Ik heb na het rode beginstuk en na de witte toer de fout gemaakt om een hele rode toer te maken, die had wit gemoeten. En de twee witte toeren daarboven hadden juist rood gemoeten! Nu vallen de witte vlakken onvoldoende op..Ik ga de bal niet uithalen hoor, misschien maak ik deze ooit nog wel een tweede keer. Voorlopig valt er genoeg te kiezen..!


Vanmorgen ben ik eerst maar eens op andere breipennetje uit geweest. Helaas helaas hadden ze geen bamboe, maar dit zijn wel lichtgewicht korte breipennen, nr. 3. Dit wordt balletje nr. 18 en heet Klavertje-drie.


Intussen heb ik ook nog maar even de handwerkkast opgeruimd en m'n hobbyhoekje veranderd. De tafel staat nu overdwars en ik heb een rieten stoeltje bij de schuifpui staan. Ik vind het leuk om van tijd tot tijd wat te veranderen...


Alle kleine bolletjes heb ik bij elkaar in een mandje gedaan, dat is lekker makkelijk kiezen bij de breiballen. Alhoewel ik de meeste kerstballen in de originele kleuren houd omdat ik dit toch wel het mooist vind, probeer ik wel eens een andere combinatie uit. Jullie houden het vervolg nog te goed..., ik ga weer lekker door met breien! 


17 opmerkingen:

 1. Ooooh, ik vind dat ZO knap. TOF hoor.
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezelligheid bij jou .....en zo grappig dat zoveel mensen die balletjes breien ...ik vind ze zo mooi ....maar geen zin in breien (momenteel ook niet in haken )

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die tak vind ik zo leuk ,daar kunnen heel wat ballen aan, zag ik stiekem aan het prikbord ook die mini gebreide truitjes hangen.. die wil ik ook nog maken. ik vind inbreien ook fijner als mazen. vind het leuker om te doen. en dan is het maar af.
  Dat katteballetje is ook leuk gelukt. brei ze nog even. ik pak zo weer mijn haakpennetje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee een tak. Leuke balletjes. Ik heb er nog niet één gemaakt maar wil het nog wel proberen. In breien kan ik echt niet. Het trekt altijd!! Ik ben benieuwd naar de volgende.
  Groetjes Anita en brei ze......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zeer mooi prachtig.

  ook een fijn weekend voor jou

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Elizabeth,
  Een meisje van 12 ontwierp spontaan een kerstbal met een molen voor mij: een Hollandse Kerstbal. Het patroon staat op mijn blog! www.zeelandnet.nl/weblog/data/brei
  Groeten, Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk die gebreide kerstballen aan de tak.
  Fijn weekend en groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk die gebreide ballen, ook leuk om ze aan zo'n stok te hangen
  gr linda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zijn ze mooi!

  En wat leuk om een glimpje op te vangen van jouw hobbyhoekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toen ik je aanhef las dacht ik ineens aan gehaktballetjes hihi, ze zijn leuk en wat grappig van die tak ik roep al een hele poos om een tak , ik denk dat ik toch zelf de boom in moet haha, want wat staat dat leuk zo voor het raam......
  wat de bamboe naaldjes aangaat die lichtgewicht werken ook prima hoor en ik heb ook al een paar bamboenaaldjes gebroken, het is net welk merk je hebt het scheelt echt!

  fijne zondag
  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ziet dat gezellig. Ik heb op mijn werk ook een tak hangen en iedere keer komen er ander dingen in te hangen, afhankelijk van het seizoen / gebeurtenis. Nu is natuurlijk de kerst weer aan de beurt. Fijne zondag, liefs Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat knap!! ik kan echt niet inbreien hoo, ik maasde altijd, vond ik veel makkelijker... heb jij ne een idee hoe ik een hiel in een sok kan breien?? ik kom er niet uit! maar ik ben dan ook een nul op briegebied

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk al die gebreide ballen. Elke keer als ik ze in een logje langs zie komen, kom in de verleiding om toch ook te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk, die kerstballen aan een tak. Bij mij liggen ze op het orgel, ik moet nog steeds een goed plekkie zoeken.
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Geeft nix, joh, dat die bal niet helemaal is zoals het hoort. Hij ziet er evengoed heeeel mooi uit! Gewoon ophangen!
  En ik word BIJNA jaloers op zo'n super-knutselhoek! Wat zul je er genieten! Veel plezier,
  Tante Trijns

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Elizabeth.
  Bedankt voor jou lieve reactie op de foto.
  Wat leuk om die kerstballen aan een tak te hangen,
  Je ziet die takken wel meer,
  En nu met de kerstballen eens wat anders .
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat staat het vrolijk, die gebreide ballen voor het raam. Super knap gemaakt ook, ik zou willen dat ik kon breien...

  Liefs,
  Hanneke(maakt)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...