Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 7 juli 2011

Eigen hobbyhoek

Wat een leuke reacties heb ik gekregen op het berichtje van gisteren..., èn de meesten van jullie zaten heel goed in de richting! Ik heb in twee dagen tijd beneden een hobbyhoekje gecreëerd.

M'n oude werkhoek op zolder...
En alhoewel ik boven op zolder een lekker plekje had om me uit te leven, vond ik het op die plek niet praktisch. Altijd twee trappen op en neer, niet snel tussendoor nog wat doen...
Mijn hoop was gevestigd op verhuizen naar een boerderijtje in de polder en dan heerlijk zo'n zijkamertje beneden als hobbykamer... Maar ons huis staat al bijna een jaar te koop, we hebben best wel kijkers gehad, maar geen kopers... 
Intussen had ik beneden al de brei- en haakvoorraad inclusief boekjes en tijdschriften in een kast gepropt. Maar steeds vaker maak ik een combi met andere technieken; scrappen en naaien deed ik boven, dus de ene keer lagen de kralen en de lintjes beneden en dan had ik ze boven weer nodig...

Naaibureau op zolder

Ik had al eens een reorganisatie ideetje voor beneden bedacht door twee kasten met de achterkanten tegen elkaar aan te zetten. Daardoor win je ruimte en je maakt een hoekje. We hebben een L-kamer en het zitgedeelte is aan de brede voorkant. 


De hele woonkamer is nu op z'n kop gegaan en alle meubels staan op een andere plek dan voorheen. Er zijn meer hoekjes gecreëerd dan voorheen. De tafel die origineel wel bij de meubels past is van zolder gehaald met hulp van m'n schoonzus. 
Mijn man is een paar dagen weg voor z'n werk en dat leek me een goed moment om mijn plannen uit te voeren. Van tevoren zei hij "oh, daar word ik niet koud of warm van...". Nou, dat gaan we dus nog zien!

De hobbytafel...
Achter de "dubbele kastenwand" hebben we de eettafel staan, eigenlijk best heel knus...

De computerkast wordt nu gebruikt voor wol en papier..
Intussen had ik allemaal doorzichtig doosjes gekocht om alles te kunnen selecteren en overzichtelijk op te kunnen bergen.
Voilà....
Je ziet al het werk er misschien niet direct van af..., maar het opnieuw indelen, het ordenen, het schoonmaken... het heeft allemaal best veel tijd en energie gekost! 
Alle lapjes liggen nog op zolder in de ladenkast, de schilderspulletjes ook, alleen wat klein tekenmateriaal is naar beneden gehaald. Het is echt genieten om alles weer eens door je handen te laten gaan!

13 opmerkingen:

 1. OHHH Wat heb jij veel spulletjes.. om jaloers op te worden ;-) Maar wat goed idee van je om beneden een hobbyhoekje te creeren, want anders zit je misschien ook wel vaak alleen boven.
  Ik heb boven van de kleine kamer mijn eigen domeintje gemaakt, daar staat ook de grote pc, en de kapotte naaimachine hihi, maar ik zit er niet eens veel, omdat ik dat niet zo gezellig vind. En evengoed is het ook erg rommelig nog.
  Dus als ik vakantie heb ga ik daar ook de boel een beetje op orde stellen. Alleen dat duurt nog een paar weken. Het is natuurlijk het fijnste om alles binnen handbereik te hebben, zeker als je zoveel hobby's hebt.

  Groetjes - Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar ben je goed op vooruit gegaan! Lijkt mij inderdaad ook gezelliger zo.
  En met zoveel spulletjes is het best puzzelen, maar ook veel mijmeren en ideeën krijgen tijdens het opruimen. Netjes zo met die doorzichtige dozen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wel zo gezellig als je ook beneden zit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat heerlijk om zo een hobbyhoek in te kunnen richten! mijn huisje bestaat helaas maar uit 2 kamers dus ik heb de opslag in mijn slaapkamer en ik werk in de woonkamer!

  maar ziet er top uit! wat heb je trouwens ook veel spulletjes/materiaal heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heerlijk plekje. Poeh als er nou nog maar iets HH uit handen komt. Veel plezier en geniet ervan.
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn zo'n plekje beneden, kan je je lekker uitleven en je hoeft niet steeds alle trappen op en af.
  Geniet er maar lekker van.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed idee, zeg, die kasten tegen elkaar! Zo heb je een lekker plekje beneden, gezellig, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wel zo gezellig he een plekje beneden...pffftt..je hebt er wel veel werk van gemaakt hoor....ik heb zelf een rommelkamer boven gevuld met al de knutselspullen..De meiden kunnen vanuit hun slaapkamertjes zo mijn knutselkamer inlopen en dat doen ze dan ook vaak (en een troep dat ze er dan van maken haha)..Maar als de deurbel gaat ofzo, dan is het wel weer onhandig ja, die trap heen en weer lopen..

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, maar dat ziet er heel goed uit zo! Daar zul je heel veel plezier van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou dat heb je prima opgelost zo , ik herken dat wel het heen en weer geloop.......ik heb boven een heerlijke werkkamer maar nu in de zomertijd is het daar 'smiddags erg warm.....dus haal ik werkjes naar beneden maar ik ben een troepenmaker dus voor mij is het beter als ik boven blijf ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel goed dat je gezellig beneden een hoekje hebt gecreëerd. Heerlijk he om op te ruimen en zo weer dingen tegen te komen waarvan je niet meer wist dat je ze nog had.

  Aangezien ik alleen maar haak heb ik naast de bank mijn haakspullen liggen. Geen ingerichte hobbykamer voor mij dus. Lijkt me anders wel leuk om te hebben, maar ik zie me daar toch nooit zitten.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een fijn plekje heb je gemaakt. En wat leuk om de woonkamer zo lekker radicaal op de kop te gooien. Zo'n boerderijtje klinkt wel heel erg leuk trouwens ;)... Weet je, wat ik nu wel grappig zou vinden: als er volgende week kijkers komen die helemaal weg zijn van het huis. Zoveel mogelijkheden, zoveel hoekjes... Mag je weer alles op de kop gooien, maar dan wel met een mega goed doel!

  P.s. Nu weet je ook weer wat je hebt (en wat je niet hebt, winkels!!!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat heerlijk he, een eigen hoekje. Ben benieuwd welke nieuwe creatieve uitspattingen daar uit voortkomen!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...