Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 13 juli 2011

Een nachtje over geslapen...

Nou ja..., geslapen... nog net niet wakker gelegen.., maar ik was wel om 5 uur wakker! Niet alleen van die lekkere granny squares..., er was nog wel meer, maar toch. ...Ik ben stil van zoveel reacties, en zoveel goede raadgevingen! Ik wist het gisteren echt niet meer, en wat is er dan heerlijker om mensen te hebben die met je meedenken..., zelfs via de mail.

Alle tips waren super bruikbaar, maar uiteindelijk kies ik toch voor wat bij mij past. Ik zou best over straat willen gaan met een granny-tas (ik gebruik de paarse ook), maar het ietwat nonchalante model met de schuin geplaatste vierkantjes is niet mijn ding. Ik houd van strakke en stevige tassen.
Er hangt hier al een "paasdagentas" aan een haakje schuin achter de bank te pronken met m'n breiwerkje erin...
Meer verdragen de "mannen" hier vast niet!Vanmorgen ben ik begonnen met eerst alle vierkantjes een witte rand van vasten te geven. Ik had ook nog eens ietwat verschil in grootte (ik geloof per ongeluk haaknaald 2,5 en 3 door elkaar gebruikt, en de katoen is van twee verschillende fabrikanten...)
Het gekke is dat het er niet rustiger op wordt, maar wel fleuriger en het geeft volgens mij meer eenheid.
Ik heb er van geleerd dat het erg belangrijk is om bij al je vierkantjes met één en dezelfde kleur te eindigen als je er een deken of iets dergelijks van wilt maken...


Ik ben ook al aan het experimenteren geweest met het aan elkaar haken van de vierkantjes. Dit ga ik absoluut in wit doen, dat benadrukt de eenheid nog eens. Hierboven heb ik het gedaan volgens Carina, maar dan met halve stokjes en ik heb telkens maar één vaste overgeslagen....


En dit is de manier die Drops design gebruikt... Ik heb daar vanmorgen nog eens heel goed rondgekeken om ideeën op te doen. Trouwens...., ook de haakberichten van het blog van Marjo en van Roos hebben me enorm geïnspireerd. Wat heb ik daar toch veel mooie dingen gezien!

Ik ben er uit...., ik maak een tafelkleed van mijn Karisma's...! Er staat een oud rond tafeltje in de garage te wachten op een verfbeurt; het is nu gewoon bruin eiken, maar ik wil het whitewashen .... 
En dan dit kleed er schuin overheen...
Ik zie het al helemaal voor me!

En nu aan de slag met nog een aantal extra vierkantjes. Ik ga een strak plan maken; tafeltje opmeten, maat bepalen van het kleed, blokkenverdeling tekenen, index maken wat er nog gehaakt moet worden...
Wordt vervolgd t.z.t.... en jullie allemaal SUPER BEDANKT, ik heb er weer zin in!


15 opmerkingen:

 1. wat een goed idee..........een tafelkleed.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. we zijn heel benieuwd naar het resultaat

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind ze ook erg mooi. En goed van je dat je echt even letterlijk het een en ander probeert. Dat vind ik juist zo moeilijk. Het moet in een keer goed in mekaar, terwijl juist experimenteren de gelegenheid geeft om de beste keus te maken.
  Succes, ben benieuwd naar het eindresultaat.

  groetjes, Marije

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Elizabeth,

  trek je maar niets aan van die mannen, de hebben gewoon geen smaak ;-)
  Die manier van Bianca is denk voor jou granny's de mooiste oplossing.
  Ik heb toen zelf ook zo zitten puzzelen.
  MIjn tweede granny deken is nog lang niet zover, maar tegen die tijd wil ik het denk ook op deze manier doen. in het wit, want dat geeft meer rust.
  ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat

  grtjs - Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er ook van geleerd om de buitenranden de zelfde kleur te maken. Wat ik ook doe met al die verschillende gekleurde vierkanten het blijft onrustig,maar goed het is een Sample. Als je naar de witte motieven in je blok kijkt, dan zie je ze naar voren komen, dus ook je verbindingsrand.De donkere kleuren wijken naar achteren. Wat je ook doet het zal straks prachtig op je tafel staan, je hebt mooie harmonische kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooi als tafelkleed!

  Ik wist je geen tips te geven..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. gaaf idee als tafelkleed! Gelijk voor mij een goede tip om de randen dezelfde kleur aan te houden! ik heb nu namelijk 7 granny's al gehaakt met 3 kleur randen. Ik wou er kussens van maken maar dan ga ik ze voor 3 kussens dan maar gebruiken want ik had nu al bij die 7 zoiets van mmm ziet er slordig, rommelig en druk uit als ik ze naast elkaar leg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. WOw, ik wist niet dat je zo in je maag zat met al die mooie karisma's. Gelukkig heb je een super leuke oplossing voor de Karisma's... Is de tafel ook weer helemaal hip en hoort die er ook bij. Op de bank granny's, op tafel ook;)

  In het boekje dat ik gisteren heb binnengekregen staan heel mooie randen. Heel praktische en bruikbare randen. Heb al 2 hele mooie uitgekozen voor mijn dekens ;) Misschien moet ik nog maar meer dekens haken, want ook in het 150 crochet borders boek had ik een paar mooie randen gezien ;)

  Ben blij dat ik al m'n Karisma's eindig met wit. Met mijn hoeveelheid (60 stuks) zou het anders helemaal chaotisch geworden zijn. Chaotisch ben ik van mezelf al, dus die deken moet voor rust in m'n slaapkamer zorgen... Hoe bevalt de manier van drops jou? Is dat makkelijk? Is dat ook te doen voor mij? Ik ben benieuwd naar je ervaringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dat gaat helemaal mooi worden Elisabeth, benieuwd hoe het geheel eruit gaat zien.

  veel succes! liefs Anna.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben benieuwd naar het eindresultaat. Succes ermee!
  Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Elizabeth, ik heb een mooi patroon gezien van Priscilla Hewitt, Irish rose square.misschien een uitdaging voor jou om in het Nederlands te maken??? Het staat op mijn verlanglijstje.....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat wordt vast heel mooi in combinatie met de "gewhitewashte tafel!
  Het is nog wel even een klus, maar je hebt 6 weken vakantie toch?:)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...