Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 10 mei 2011

Patchwork in blauwtinten


Dit is mijn eerste grote patchworkdeken, al heel wat jaartjes geleden gemaakt.... Het leuke is dat het allemaal restanten zijn die ik in het kleed verwerkt heb. De lichtblauwe stof komt van een hoeslaken uit de kringloopwinkel, dat eigenlijk nog helemaal nieuw leek. De sterren zijn gemaakt van diverse restjes van gordijnen en zelfgemaakte kleding. Het doorpitten is eigenlijk nog steeds niet helemaal klaar... Ik neem dit kleed - wat regelmatig op onze eettafel ligt - vaak mee op kampeervakantie en als het dan 's avonds flink afkoelt, is het heerlijk om het over je benen te leggen en intussen weer wat steekjes te maken. Een detail ...


Van de restjes die toen nog overgebleven waren, heb ik een soort logcabin gemaakt. Het zijn allemaal reepjes, die zijn ingestoken. Van tevoren heb ik een ontwerp gemaakt en overgenomen op een restje isolatieplaat. Op alle "naden" heb ik een ondiepe snede gemaakt met een hobbymesje. De reepjes zijn m.b.v. de bovenkant van een borduurnaald erin gestoken.


Van de àllerlaatste restjes heb ik onderstaand kleedje gemaakt. Dit patroon wordt ninepatch genoemd; 9 blokjes bij elkaar. Het ligt regelmatig op de salontafel.

Het is enorm leuk om met patchwork bezig te zijn. In feite ben je aan schilderen met lapjes. Ik vind het erg boeiend om te spelen met vormen en kleuren. Dat zie je terug bij mijn andere hobbies zoals haken en scrappen.

8 opmerkingen:

 1. Prachtig de blauwe tinten. Het quiltpatroon in de grote deken is prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat is leuk,zeg. Ziet er echt schitterend uit, hoor! Maar ja, ik moet niet alles willen doen,hè.
  Laat ik het maar bij breien houden.;-)
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi zeg, vooral dat kleed met de sterren! Jij bent ook van alle markten thuis he? :)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi!
  Wat ben je veelzijdig Elizabeth!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je voor je bezoek aan mijn blog. De fleecebladen zijn om de geknipte blokken 'op te plakken'. Je kunt ze zo opbergen als je er niet aan werkt en vanuit het boek de blokken in elkaar zetten. Ik gebruik het ook om mijn borduurwerkjes in te leggen en mee te nemen naar de BEE.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie quilt zeg! En leuk dat je zo creatief bezig bent geweest met de 'restjes', mooie resultaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. DAt ziet er echt mooi uit. Ik vind die kleuren ook heel goed bij elkaar passen.
  Maar wel veel werk denk ik maar

  groetjes, Lilly

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...