Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 6 mei 2011

CAL - Give away - Geluk

De afgelopen week ben ik heel druk bezig geweest met het proefhaken van allerlei granny squares. In een eerder berichtje liet ik jullie daarvan al iets zien. Ik wil nog graag even de aandacht vragen voor de CAL die Henrike gaat organiseren op het Hobbydoosforum. Ze stelt het volgende voor;

We hebben nu het plan om 3 dekens te gaan haken.
1. Karisma deken (patroon is aangepast, wordt gedeeld binnenkort). Deze deken haak je tegelijkertijd met de mensen die ook voor deze deken kiezen. Afhankelijk van het formaat deken moet je dus een x aantal vierkanten haken volgens het patroon van de Karisma square. Met katoen worden de vierkantjes ong. 12x12cm, met Saskia/Royal wordt het zo'n 17x17cm.

2. Eigen patroon kiezen. Als je voor deze mogelijkheid gaat kies je zelf ergens het patroon voor je deken. Op Garnstudio staan een heleboel mogelijkheden, maar ook op de rest van het wereldwijde web is genoeg keuzemogelijkheid. Als je vragen hebt, dan kun je ze altijd op het forum stellen, wie weet is er iemand die je kan helpen. Bij deze mogelijkheid maak je vooral gebruik van de drempel om te stoppen zo hoog mogelijk maken. Door elke keer je vorderingen te laten zien op het forum, wordt de drempel om te stoppen hoger. Wil je toch stoppen, dan zijn er altijd wel hobbydozen die je overhalen om verder te gaan.
3. dat wordt de 'vrije' deken. Elke week/twee weken krijg je een aantal patronen. Hoeveel dat weten we nog niet, hangt van het aanbod af en van de vraag. Je kiest zelf welke vierkanten je gaat maken, in welke kleuren en hoeveel je van dit vierkant maakt. Het wordt dus echt je eigen deken.


Als er nog meer mensen zin krijgen, kijk dan op http://forum.hobbydoos.nl/forum_posts.asp?TID=20832 voor alle informatie. ALs je ook mee wilt doen, kun je je opgeven bij Henrike. Het wordt volgens mij echt heel leuk!


Alvast een kleine impressie van wat het kan gaan worden...


Het volgende onderwerp is mijn Give away. Er hebben heel veel mensen gereageerd, superleuk! Nu heb ik nog een verrassing voor jullie. Er zullen twee boekjes worden weggegeven bij deze Give away èn een kussentje! Dat zit nl. zo.... Catherine had ook gereageerd op mijn Give away, maar toen ze zag hoeveel enthousiaste mensen er voor het boekje "minihondjes haken" kozen, heeft ze besloten hàar boekje ook weg te geven. Ze heeft toen wel het besluit genomen om zich terug te trekken van deelname aan mijn Give away, omdat het anders niet helemaal eerlijk zou kunnen lijken. Catherine is heel blij als haar boekje terecht komt bij iemand die er veel plezier aan beleefd! Ik ken haar persoonlijk en heb het boekje afgelopen donderdag van haar gekregen. Jullie moeten echt eens op haar blog gaan kijken. Zeker als je nog weinig haakervaring hebt, dan moet je eens die geweldige stap voor stap foto's van Catherine gaan bekijken: http://www.blijmetdraadjes.nl/

En dan nog mijn "geluk"... Afgelopen donderdag kwam ik uit het brei&haakcafé en m'n schoonzus stond op de stoep. Ik dacht dat ze nieuwe kleren had gekocht en even kwam showen (dat doen we wel vaker)... Maar kijk eens wat er in die plastic tassen zat....


Toch leuk hoor, als mensen de kast op ruimen en zulke dingen tegenkomen en weten waar ze dit kunnen brengen! Ik voelde me soort van jarig ..., als een klein kind...

5 opmerkingen:

  1. Ik heb weer even bij je rondgeneusd. Ik ben wel geen haakster, maar het is zo leuk om al die werkjes te zien. Wat een mooi gedicht bij Bevrijding! En wat ben je verwend door je schoonzus. Heerlijk is zo iets.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha! 'k Heb gelijk even bij Catherine gekeken: wat leuk allemaal! En wat een duidelijke uitleg met veel foto's! Jullie zijn een creatief stel! Gezellig! (Jammer dat je bij haar geen volger kunt worden!!)
    En je boft idd met zo'n lieve schoonzus!! Enne...de give-away wordt nu nóg spannender!!
    Groetjes en haakse!
    Tante Trijns
    PS: Wat een mooie tekst-vd-dag vandaag!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heerlijk om zo verwend te worden! Dat geeft gelijk weer nieuwe mogelijkheden voor mooie creaties. Het is ook zo inspirerend om op jouw blog mee te kijken. Je maakt echt heel mooie dingen.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier-Dian

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow, dank je wel voor je lieve bericht! Nu stromen de aanmeldingen vast binnen!

    En wat een lieve schoonzus heb jij! Helemaal te gek. En die give-away. Ik ben benieuwd... Via het forum ben ik aan het ruilen met Corine. Als ik win is het gewonnen boekje voor m'n zusje en houd ik de geruilde... Zal toch ooit eens het huis uitgaat en dan moet ik wel wat te doen hebben 's avonds ;)



    Dekens haken ofzo :P

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk al die vierkantjes en het idee en link om mee te doen om dekens te haken. Zal zeker op die links gaan kijken. Ook voor jouw hier een link naar nog meer vierkantjes, logo staat op mijn blog a square a day in may of even kijken op dit blog http://hookedonhandmade.blogspot.com/
    Succes en ga zo door! groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...