Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 14 mei 2011

ATC kaartjes makenTechniek: viltstift vrije vormgeving

Iedereen die wel eens gescrapt heeft, weet dat je dan de nodige restjes papier van over houdt. Ik gooi dit nooit weg, maar sorteer de strookjes en de stukjes per kleur en bewaar ze in lege ijsbakjes.
Een aantal jaren terug heb ik ook veel kaarten gemaakt waarbij ik allerlei plaatjesvellen gebruikte. Ook daar bleef wel eens wat van over. Toen ik op het fenomeen ATC kaartjes stuitte, kwamen al die restjes goed van pas. Deze kaartjes ter grootte van een visitekaartjes worden onderling uitgewisseld, maar dat heb ik nooit gedaan. Ik gebruik ze soms als label of als decoratie in het fotoboek. Het kost maar weinig tijd om zo'n kaartje gevuld te krijgen en ik vind het heerlijk ontspannend om te doen.


Er wordt vaak een serie gemaakt bij ATC's, maar ik houd me daar niet altijd aan. Op de achterkant zet je je gegevens. Je kunt daar een speciale stempel voor kopen, maar ik heb gewoon een lay-outje op de pc gemaakt, even kopiëren/plakken en printen maar.

5 opmerkingen:

 1. Leuk, je bent echt van alle markten thuis, leuk om te lezen!

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een idee toch weer, je moet er maar opkomen. Het is wel zo, dat als je alle restjes bewaart, je ze altijd wel weer eens kunt gebruiken. Je moet dan wel heel veel opbergruimte hebben.;-)
  Ben nieuwsgierig wat het volgende is, waar je ons mee verrast. Het is heel leuk, om al je freubels van de afgelopen jaren langs te zien komen.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kaartjes!
  Leuk die met die zakjes...
  Zag gisteren al dat mooie plaatje op mijn blogroll van je kaartjes, maar omdat Blogger van de wap was kon ik ze maar niet bekijken...
  Fijn weekend,

  Jolette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk Elizabeth! Ik ben ook steeds op zoek
  naar nieuwe dingetjes en heb toevallig ATC
  kaartjes besteld maar kende het gebruik nog
  niet... bedankt voor je uitleg!
  groetjes Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Elizabeth,

  Het is lang geleden dat ik op de blog ben geweest en zie dat je weer druk bezig bent geweest.We hebben weer iets gemeen trouwens.....ik maak ook sinds een jaar ongeveer ATCtjes.Erg leuk om te doen, jij maakt ook erg leuke.Misschien dat we een keertje kunnen ruilen?Ik heb ze op HJ staan onder de naam pinda.Misschien zie ik je daar dan wel?!

  groetjes tiny

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...