Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 2 april 2011

Weekend: heerlijk genieten van het weer en hobbies...


Het lijkt niet op te kunnen, soms heb je van die dagen... Iedereen is vrolijk en opgewekt, mensen laten zich weer graag buiten zien. De motorliefhebbers laten van zich horen, waaronder mijn DH (dear husband) en oudste zoon. Spooky en Boofy dartelen ook weer in het groene gras, 10 dagen binnen blijven is toch wel erg lang. En ja..., na 8 dagen vond ik het echt welletjes. Gelukkig komen ze uit zichzelf zich regelmatig 'melden', dat vind ik heel bijzonder aan ze. Vanmorgen na de koffie heb ik lekker een poosje in de tuin gewerkt, het onkruid wil best groeien. Spooky-poes lijkt wel een halve hond, zoals ze in de grond duikt. Ze heeft dat met wel meer dingen, bv alles in de bek nemen en mee rond sjouwen. Of de manier van contact maken en stoeien, maar dat ligt ook aan mijn man, die haar graag uitdaagt!

Vandaag wil ik jullie toch ook nog iets op creatief gebied laten zien. Gisteren heb ik nl. de laatste steek gedaan van het "gele granny kussen", zoals ik het maar noem.


Vanmorgen heb ik de beschrijving van de 2 gebruikte granny squares vertaald, zodat iedereen die het leuk vindt ze kan maken. De vierkantjes op de hoeken heten Flower love in 2D en de middelste heet Framing a Flower. Ze komen allebei van het blog van Aurora, en ik mocht ze vertalen. (zie onderaan dit blogbericht) Voldende week zal ik laten zien en vertellen hoe het kussen gemaakt is! 

Tenslotte moet ik ook nog even vertellen dat ik in de kringloopwinkel het wéér bijzonder heb getroffen. Op zaterdag werkt daar een mevrouw die, laten we maar zeggen "de spullen bepaald niet weg geeft", ik baal daar altijd een beetje van. Ik weet wel dat het naar goede doelen gaat, niks mis mee, maar soms kan ze wel behoorlijk rekenen! Maar nu stond er man bij de kassa en ik had 13 Ariadne's at home, diverse andere tijdschriftjes, 2 rolletjes stof en een heel leuk mandje (ja..., ik heb een mandjes tik...)... Drie eurootjes, zegt de man! Ik weet zeker dat genoemde dame voor elke Ariadne 50 eurocent had gevraagd. Ik dus helemaal blij, ja waar je niet blij van kunt worden. Ik heb dat best vaak met zulke kleine dingen. Nou, jullie mogen nog even meegenieten van mijn aankoopje en sorry voor de slechte foto...


Zo, en dan nu de haakpatronen van de granny squares van het "gele kussen"...


Flower love in 2D square

Het originele ontwerp is van Aurora en is te vinden op http://myblueangels.blogspot.com/2010/08/flower-love-in-2d-6-square.html
Ik heb één extra toer (7) tussen gevoegd en een paar kleine veranderingen aangebracht.

Een ketting haken van 4 lossen en met hv sluiten
1)   Maak 1 l en 12 v in de ring
2)   Op elke v nu een stk haken (1e stk= 3l), toer sluiten met hv
3)   *2 stk (1e stk=3l), 1 l, 1 reliëfstk achter (om stk van toer 2)(zie uitleg/video op mijn blog), 1 l, herhalen vanaf *, sluiten met hv. ( Er zijn nu 18 stk)
4)   Ga met hv naar de *eerstvolgende 1-l ruimte en haak daar 4 stk in, 1 v op volgend stk, 4 stk in volgende 1-l ruimte, 1 v tussen de 2 stk vorige toer, herhaal vanaf *, sluit met hv de toer (er zijn nu 12 bloemblaadjes van 4 stk, met v. ertussen)
5)   *Haak 4 l (dat wordt een hoek in toer 6), v tussen 2e en 3e stk v. bloemblaadje, 3 l, v. tussen 2e en 3e stk volgend bloemblaadje, 3 l, v tussen 2e en 3e stk volgend bloemblaadje, herhaal vanaf *, sluit toer met hv.
6)   *In de 4-l ruimte een hoek maken: 4 stk-2l-4 stk. Haak een stk op de v. van de vorige toer, in 3-l ruimte nu 3 stk haken, nogmaals in 3-l ruimte stk haken, herhaal vanaf * en sluit toer met hv.
7)   Haak 2 l (=1e h.stk), 1 l, *sla stk over van toer 6, 1 h.stk, 1 l, herhaal vanaf *, maar haak in de 2-l ruimte op de hoek: 1 h.stk- 2 l- 1 h.stk. Sluit toer met hv. Er komt dus een gaatjesrand van steeds 1 h.stk en 1 l.
8)   Hele toer v. haken; een v op elke h.stk van de vorige toer en een v. in elke 1-l ruimte. In de 2-l ruimte op de hoek haak je 3 v. Toer sluiten en draad afknippen.


Framing a flower square

Het originele ontwerp van deze square is gemaakt door Aurora en kun je vinden op http://myblueangels.blogspot.com/2010/08/framing-flower-6-square.html
In de Nederlandse vertaling heb ik toer 9 toegevoegd.

Haak een ketting van 4 l en sluit deze met hv tot een ring
1)   Maak 12 stk in de ring (1e stk=3 l)
2)   In elk stk van de vorige toer nu 2 v. haken
3)   Werk aan de achterkant. Ga met hv naar een stk uit toer 1 en maak een reliëfstokje achter (zie uitleg op mijn blog/video), 1 l, *1 reliëfstk achter, 1l, herhaal vanaf * en sluit de toer. (er zijn nu 12 reliëfstk en 12x1 l)
4)   Maak 1 hv op 1e stk uit toer 3, *6 stk haken in de 1-l ruimte, hv op volgend stk vorige toer, 3 stk cluster in volgende 1-l ruimte (zie uitleg op mijn blog/video), hv op volgend stk vorige toer, herhaal vanaf * en sluit de toer. Je hebt nu 6 blaadjes met daartussen steeds een cluster v. 3 stk.
5)   Werk aan de achterkant. Ga met hv naar een stk uit 3 en haak een reliëfstokje achter om dit stk, 2 l, *1 reliëfstk achter om volgend stk uit toer 3, 2 l, herhaal vanaf * en sluit de toer (12 stk en 12 x 2-l ruimte)
6)   *Haak een hoek in één reliëfstk van de vorige toer: 2 stk – 2 l – 2 stk, * in de volgende 2-l ruimte maak je 2 stk, dan 1 stk op het volgende reliëfstk, weer 2 stk in de 2-l ruimte, 1 stk op reliëfstk, 2 stk in 2-l ruimte, herhaal vanaf * en sluit de toer. Er zijn nu 12 stk gemaakt aan iedere zijkant)
7)   Haak op elk stk van de vorige toer een stk, maar steek alleen in de achterste lusjes zodat er een mooi randje ontstaat. In de 2-l ruimte in de hoek haak je: 2 stk – 2 l – 2 stk. Sluit de toer.
8)   Haak op alle stk van toer 7 nu h.stk. Steek eventueel weer alleen in de achterste lusjes voor een mooi randje. In de 2-l ruimte van de hoek: 2 h.stk – 2 l- 2 h.stk, sluit de toer.
9)   Haak nu een rand van v. In de 2-l ruimte van de hoek maak je 3v.
Sluit de toer en knip de draad af.

5 opmerkingen:

 1. Ja, dat is echt genieten vandaag! De motor is bij ons nog niet van stal gekomen, maar we zitten wel lekker in de tuin te wroeten.
  Mooi geworden, je gele kussen!
  Ik ga straks weer naar de Breituin. Er komt een mevrouw om iets te vertellen wat je allemaal met vierkante lapjes (gebreid of gehaakt) kunt doen. Ik zal er op mijn blog nog wel iets over gaan vertellen.

  lieve groet,
  Betsy
  wolatelier Dian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu kom ik even bij jou snuffelen hoor! Ik begrijp dat jij een echte haakster en breister bent. Wat is dat toch leuk, al die verschillende hobby's waar zóveel mensen plezier in vinden.
  Ik vind het ook heel mooi dat je een Psalm voor de dag op je blog hebt staan! Super!
  Het was inderdaad heerlijk genieten vandaag. Wij zijn hier ook in de tuin bezig geweest en lekker buiten gezeten. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat kun je toch veel leuke dingen maken met die granny-blokken. Deze is ook weer erg leuk geworden.
  Wat was het vandaag heerlijk, hè.
  Ook lekker buiten bezig geweest en het laatste van de bijkeuken geschilderd.
  En natuurlijk nog effies in het zonnetje gebreid.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, dat kussen vind ik wel weer helemaal geweldig...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zeer mooi blog heb je, doe zo voort.

  Ik volg je blog ;)

  Mvg sarah

  www.sarahsborduurwerken.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...