Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 27 april 2011

Patchwork en quilten

Vandaag wil ik jullie wat uit de "oude doos" laten zien, maar ook wat recenter werk. Mijn eerste patchworkje dateert uit de lagere school periode. Tijdens de handwerkles in klas 5 of 6 maakte ik dit toiletzakje zonder sluiting. Het is op de naaimachine gemaakt:


Jarenlang deed ik niet aan patchwork, tot zo'n 15 jaar geleden... Toen kreeg ik zin om van alles uit te proberen en maakte ik diverse kleine werkstukjes. Sommige zijn nooit afgekomen of worden misschien ooit nog wel eens afgemaakt...

Soms werkte ik met de naaimachine, maar ook heel vaak naaide ik de lapjes met de hand aan elkaar. Je krijgt dan toch wel een heel mooi resultaat. Hieronder één van mijn eerste werkstukjes; het middenstuk heeft heel lang zomaar liggen wachten, en sinds vorige jaar heb ik het weer opgepakt en de rest er om heen gemaakt. Ik hoef nu alleen nog maar te quilten en dan is het af.

Soms maak ik grote werkstukken zoals een tafelkleed of wandkleed. Maar kussentjes zijn bij mij ook heel geliefd. Ik wissel de hoesjes gewoon af, afhankelijk van waar ik zin in heb...

Sinds een paar jaar heb ik een speciale naaimachine die geschikt is om mee te quilten. Er zitten heel veel steekjes op en ik ben er superblij mee. Het werkstukje rechts is geappliceerd met de naaimachine. Als je details wilt zien, moet je even op de foto klikken om te vergroten.

Het lijkt me heel leuk om weer aan de slag te gaan met m'n lapjes. Ik heb in de loop van de jaren zoveel verzameld; heel veel restantjes gekregen van mensen.., ik koop bijna nooit wat aan patchworkstofjes.
Maar er ligt nog zoveel ander handwerk; alles op z'n tijd...

4 opmerkingen:

 1. Dat is ook leuk, dat quilten. Al die verschillende steekjes, heel bijzonder, hoor! En het resultaat mag er zijn.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooit! later, als ik groot ben..wil ik het ook eens proberen, het ziet er heel leuk, maar ook heel ingewikkeld uit.

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi dat quilten. Ik ben bezig met experimenteren met vilt en crazy patchwork. Het borduren doe ik wel met de hand, maar met zo'n mooie machine lijkt het prachtig!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, de lapjes werken besmettelijk!

  Ik zie dat je zo leuk die drie oude (verwante) berichten onder dit bericht hebt staan. Dat wil ik ook zo graag, maar krijg het niet voor mekaar... Kun jij een tipje van de sluier oplichten?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...